Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vendég létszám?
Még pár éve, az egyik exkolléganőm házasodott. Meghívott az esküvőre mindannyiunkat, de csak a templomi szertartásra, a vacsorára csak 3 kolléganőt, és azok párjait, mert velük volt jóban. Aztán az esküvő után behozta a maradék süteményeket a melóhelyre.
Én azt gondolom, hogy a templomba is csak azokat érdemes meghívni, akiket a vacsorára is akarunk, mert ez a megbontás ultragáz.
Egyrészt nem érdekelne, ki hívott meg minket/páromat, mert nem akarnék mások elvárásainak megfelelni a saját esküvőmön.
Másrészt én is azt hívnám a templomba, akit a vacsira. Elég hülyén jönne ki, ohgy fele família szélnek van eresztve, a másik fele meg ünnepel tovább. Szóval leszűkíteném a listát annyira, amennyit mindenhol szívesen látok.
Egyébként nincs ebben semmi kivetnivaló szerintem, mindenkinek joga van olyan esküvőhöz, amilyent szeretne.
Párom szülei hosszú évek óta felírják, ki hívta meg őket esküvőre, hogy majd visszahívhassák. Ebből végül nem lett semmi, mert ragaszkodtunk hozzá, hogy kis esküvő legyen. Nem voltak kifejezetten elégedettek a döntéssel, de belátták, hogy ez a mi napunk, nem az övék. Ha mi nem érezzük valami miatt jól magunkat, akkor mi értelme az egésznek? Örök tüske amúgy biztos, hogy nem lesz, azért az örömszülő számára is nagy élmény az esküvő, még akkor is, ha nem pont olyan, mint ahogy elképzelte.
Én se javaslom a bontást amúgy, abból még nagyobb sértődések is kikerekedhetnek mint ha meg se hívnád őket.
Volt belőle vita, igen.
Az esküvő után csak ebéd volt, a család meg tartott egy kis sátras mulatozást náluk, amin mi nem voltunk ott. Elég szörnyű hogy embereken ennyire nagy a nyomás, hogy másoknak megfeleljenek.
olyan esetben, ha pl. kolléga/kolléganő hív meg csak a szertartásra, és utáána a mulatozásra, nem hiszem, hogy gond lenne. de az, hogy a felét hívja, felét nem, az gáz.
párommal épp esküvő előtt állunk, nagyjából összeírtam a rokonságomat, baráti társaságot, párom családját (már akit ismerek, de amúgy sincsenek sokan)... meg persze mivel ugyebár illik visszahívni akik meghívtak minket. hát, így összesen 110 fő lett (ebben benne vannak a barátok/barátnők is, illetve 13 6-7 éven aluli gyerek is), ekkora lagzit nem akarunk, anyagilag sem engedhetjük meg magunknak. tehát valahol csak muszáj csökkenteni ezt a létszámot, így nem marad más, mint a "visszahívós" párok, illetve azok a rokonok, akikkel nem igazán tartjuk a kapcsolatot. inkább hívok meg 30 barátot, akikkel rendszeres viszony van, mint 30 rokont, akiket évente 2x ha látok...
esélyes, hogy emiatt a szülőkkel vita is lesz, de nincs mit tenni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!