Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a helyes út részemről? 28F
Lassan 3 éve vagyunk együtt a párommal. Eddig jól megvoltunk, tervezgettük a jövőt stb egészen idei tavaszig.
Komolyan szóbakerült a házasság, és csupán egy dologban nem tudtunk megegyezni: ki mekkora lakodalmat, esküvőt szeretne. Én nagyon a minimális dolgok mellett voltam, mindenből a legegyszerűbb, kevés vendég, kisebb lagzi (max 40 fő), ő pont az ellenkezője. Sajnos a két család közti különbség is ebben van, hogy engem abban támogatnak amit akartam, őt viszont abban, a nagy lagziban. Már ebben a kérdésben sem tudtunk megállapodni, neki ez olyan kérdés volt, hogy ha nem úgy lesz ahogy ő akarja, akkor akár ki is tesz engem. Majdnem megtette. Rendezni tudtuk a sorokat, viszont a kérdés természetesen továbbra is megoldásra vár.
Emellett vannak azonban további olyan dolgok amik engem zavarnak és nem tudom, hogy csak az én "hülyeségem" vagy jogosan zavarnak ezek a dolgok és más is találkozott ilyenekkel.
- a párom többször hangoztatta hogy én "bekerülök" az ő családjába. Ez viszont azért zavar mert nagyon sokmindenben nagyon nem egyezik a véleményem az ő családjáéval és én nem szeretnék mindennel azonosulni. Most úgy érzem hogy elvárás, voltak erre jelek.
- ha jeleztem is ezeket a dolgokat, ő nem nagyon áll ki mellettem, hanem a szülői dolog mellett van
- náluk nagy divat az összejárkálás, hetente 3-4x is akár unokatesókkal, ide-oda - ez engem szintén baromira zavar, én ezt nem akarom csinálni ha "bekerülök" hozzájuk
- félek, hogy ha külön is tudunk költözni, az anyósjelöltem folyamatosan oda fog járkálni, és ahogy most látom ez a párom szerint nem lesz probléma
- most is folyamatosan közös programokon kell részt venni velük, ami 1-2x oké, de nem rendszerben, és sajnos a párom ezt se érzi soknak. Én nem tudok úgy lelkesedni az ő unokatesója felé, meg szülei felé mint ő, hát nekem ők majdnem idegenek. Hogy érdekelhetnének annyira mint őt?
- összefoglalva tehát a legfőbb bajom hogy nagyon máshogy gondolkodnak mint amit én megszoktam, és ahogy látom az elvárás az hogy te alkalmazkodj ami náluk van, mert náluk az a szokás stb. - nagyon zavar ez.
Találkoztatok már ilyennel? Ki volt már hasonló szituban? Fölösleges foglalkoznom ezekkel a jövőre nézve? Van megoldás? Hülyeség hogy ezek gátolnak abban, hogy tényleg összekössük az életünket?
Köszönöm az értelmes válaszokat! :)
Nem igazán akar téged, csak a családjának akarja teljesíteni az elvárásokat, és kielégíteni a belenevelt "hercegnő" komplexust az esküvővel.
Gondolom nem sok idő múlva úgy is válás lenne a vége...
Amiket írtál, sok konfliktus lesz, vagy lehajtott fővel, mindenre bólogatsz.
Mit teszel, te tudod. Én lelépnék. Ki nem állhatom, ha lakásom átjáróház. Nem csak a párom szülei, rokonai, de az én szüleim, rokonaim se zavarjanak állandóan.
Menekülj amíg nem késő. Ezek nagyon is komoly érvek az mellett, hogy ne házasodjatok össze. Te belegondolsz rózsaszín köd nélkül is már a jövőbe és sajnos jól látod. Gyanítom a párod még gyerekesebben áll hozzá a házassághoz,nem Vagytok egy szinten ilyen téren. Ha nem alkalmazkodnál minden Te lennél a család szemében mindenféle szemét, de még a nejedében is.
Nagyon rosszul éreznéd Magad, főleg ha jönne is a gyerek. Ha aztán meg válni akarnál (úgy is az lenne), Te lennél a szemét. Szerintem eddig Te engedtél túl sok mindenben egy szavad nem lenne és jönne a társas magány. Lelkileg felőrölne Téged.
Beszéld meg vele. Normálisan, komolyan mondd el neki az aggályaidat. Nem célozgatni kell, hanem tényleg leülni, megbeszélni.
Ha a párodnak fontos vagy és nem csak magát látja abban a kapcsolatban, akkor találtok közösen megoldást. A házassággal ez már a ti közös életetek. Persze, a rokonlátogatást nem lehet megúszni, de mondjuk csökkenthetitek a számát.
addig hozzá ne menj, amíg nem tisztáztok dolgokat:
pl anyós ne járkáljon hozzátok, ne adjatok neki kulcsot stb.
most együtt se éltek? mert akkor felesleges esküvőről álmodozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!