Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt illik adni nászajándékba?
Sziasztok! A helyzet a következő: egy barátnőm meghívott a párommal együtt az esküvőjükre (lagzira is), de utoljára mindketten kisgyerekként voltunk esküvőn, nem tudjuk mit illik.
Nagy és elegáns esküvő lesz, ajándékba pedig pénzt kérnek. Nincs szükségük semmire, jómódúak, van saját lakás, ház, autó, minden. Tiszta sor. Viszont én még csak most nemrég kezdtem dolgozni, párom sem keres túl jól és hát nem állunk annyira fényesen. Arról nem is beszélve, hogy az esküvő derült égből villámcsapás, egy hónappal előtte szóltak (váratlanul jön a baba, egy hét alatt szervezték le gyorsan) szóval esélyünk sem volt arra, hogy szép apránként félre tegyünk erre is. Ettől függetlenül nem akarunk potyalesőnek tűnni, meg nem azért megyünk oda, hogy ingyen együnk-igyunk, szóval mindenképp adunk pénzt, csak hát nem tudom, hogy mennyit kéne, mennyit várnak el ilyenkor?
Menyecsketánc meg ilyesmi az teljesen külön lesz, arra sorsjegyet meg aprót "kell" majd bedobálni, szóval most kifejezetten a nászajándék a kérdésem: szerintetek mennyit illik adnunk?
Köszönöm az összes eddigi választ, mind nagyon hasznos nekem!
Nem gondoltam, hogy ez fontos részlet, de amúgy egy vidéki faluban lesz a lagzi, az egyik család éttermében (részint ezért is tudták ilyen villámgyorsan megszervezni, a helyszín adott volt). Ettől függetlenül nekem vendégként mindegy, hogy ez most az örömszülők vagy a pár pénztárcájából megy-e :)
Persze, nagyjából ismeri azért az anyagi helyzetünket, és barátnők is vagyunk, tehát ha felhoznám a dolgot akkor biztos mondaná, hogy ne is vigyünk semmit csak menjünk el, de ahhoz nem lenne pofám. Meg hát a meghívóban is benne van, és átadáskor is mondták, hogy ajándék helyett pénzben gondolkodnak. Épp ezért kérdeztem, hogy mennyit szokás, és nagyon jó válaszokat kaptam!
13: általában ha ketten mennek, akkor az egyik iszik, a másik vezet...
Amúgy szerintem hülyeség hogy ki kell fizetni a fogyasztást. Egyéb vendégeskedéskor se kell. Visz az ember valamit (virágot, bort stb), ami vagy többe kerül vagy kevesebb, mint a kaja, senki nem veszi ezt véresen komolyan. A lagzikat se kéne.
utolsó: a lagzi nem egy sima vendégség, ahol meghívsz 3-4 barátot. Ha 50-100 embert kell megvendégelni, ott bizony milliós tétel alaphangon is az a vendégség.
Azt, hogy illik a fogyasztást kifizetni azért mondják, hogy az ifjú párt ne terheljék rögtön a házasság elején egy masszív költséggel, az esküvő így is nagy kiadás.
Egyébként ez az ismerősökre, barátokra vonatkozik, a család általában komolyabb dolgokat szokott adni, hogy segítse a pár indulását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!