Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Állod a gyerekednek az esküvőjét?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Állod a gyerekednek az esküvőjét?

Figyelt kérdés
Teljes egészében vagy csak a felét esetleg nem nyújtasz anyagi segítséget?
2010. máj. 16. 09:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%
Hát sztem ugy a korrekt hogy mind2 félnek a szülei 50-50-be kiállja az esküvőt a gyerekeiknek!
2010. máj. 16. 09:27
 2/23 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk a 200 főből 80 a lány részéről, 120 a fiú részéről van, ennek alapján vannak a költségek is megosztva a két szülőpáros között.
2010. máj. 16. 09:35
 3/23 anonim ***** válasza:
79%

Én egy gyerek vagyok:)

nálunk mindent mi fizetünk, a szülőktől nem kérünk és nem is fogadunk el nagy segítséget, hiszen mi akartuk ilyenre az esküvőt.

Bár mindkét fél megtehetné, de legalább hamar megtanuljuk hogy mindenre gyűteni kell:)

2010. máj. 16. 09:40
 4/23 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk sem fizettek semmit a szülők, nem kértük, de ők sem kérdezték, hogy esetleg beszállhatnak-e valamibe.

Anyai nagyszüleim ragaszkodtak hozzá, hogy a vacsorát ők állják. Ők ennyivel járultak hozzá.

A legdurvább viszont az volt, hogy a szüleinktől és a keresztszüleinktől még nászajándékot sem kaptunk. Elég ciki volt, mikor a haverok, barátok, távoli rokonok átadják az ajándékokat, ők meg semmi...

A keresztszülők annyi segítséget válaltak, hogy a vonattal jövő vidéki barátokat elhozzák az állomásról. De az asküvő reggelén még ettől is visszaléptek.

2010. máj. 16. 09:48
 5/23 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk is a menyasszony-vőlegény vendégeinek arányában állták a szülők. Nem értek egyet azzal, hogy a gyerekek maguk fizessék az esküvő költségeit. A szülők régen is "kiházasították" a gyerekeiket, szülőként én fogom állni a lányom esküvőjének költségeit.
2010. máj. 16. 09:53
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az a szokás, hogy a fiú szülei rendezik az esküvőt, vagy ha nem más maga a fiú. A lány az eljegyzést majd egy esküvő utáni pártaváltságot szervez.
2010. máj. 16. 09:58
 7/23 anonim ***** válasza:
69%
Nem, elvégre ez kettejük dolga, és a nagy lakodalmat egyébként is csak felvágásnak tartom. Sokkal szebb és bensöségesebb, ha a fiatal pár, a szülök és a tanuk vannak csak ott. Nekem is ilyen esküvöm volt és ennek ellenére (vagyis szerintem éppeen ezért) már 25 éve vagyunk együtt, ugyanis nekünk nem a külsöségek, meg a nagy felhajtás volt a fontos. Szerencsére mindegyik gyerekem is igy gondolja.
2010. máj. 16. 10:08
 8/23 anonim ***** válasza:
84%

Mi másfél éve vettük a lakásunkat, akkor a szülők segítettek, összeadták nekünk az önerőt a hitelhez (nagyon nagy segítség volt, pláne, hogy egyikünk szülei sem tehetősek). Esküvőt jövőre szeretnénk, arra mi gyűjtünk, ezek után már nem akarjuk jobban lenyúlni őket, pláne úgy, hogy nekem még van két testvérem is, akit "el kell indítani". Én is pont emiatt nem szerettem volna nagy esküvőt, de a párom azt mondta, hogy ha már csináljuk, csináljuk rendesen, úgyhogy most spórolunk rá ezerrel. :)

Ha mégis ragaszkodnának hozzá, hogy beszálljanak, majd legfeljebb nászajándéknak kérjük el a pénzt, és akkor ugyanott lesznek, és még gondolkodniuk sem kell ezen.

2010. máj. 16. 10:17
 9/23 anonim ***** válasza:
87%

soha az életemben nem lennék olyan pofátlan, hogy még ezzel is anyukámat pumpoljam.

kaptam tőle lakást, szépen felnevelt, egy kisebb vagyont ráköltött a taníttatásomra.

szóval amondó vagyok, ha az ember esküvőt akar, akkor gondolkodjon már egy kicsit.

persze ha full millások az ősök, és meg se kottyan nekik, akkor akár belefér.

de ha az uccsó filléreket kaparják össze csak azért, hogy drága gyermekük bulizzon egy jót, az már elég cink...

2010. máj. 16. 11:29
 10/23 anonim ***** válasza:
84%

Nekünk anyukám kifizette volna,pedig nem tehetős,de nem engedtem.Amúgy senkitől nem várunk semmit,20-25 fős "lagzi"-t tervezünk,nem nagy felhajtással.Mondtam neki,ha egyszer lesz esküvőnk,akkor max. a ruhámat állja és azt is nászajándék gyanánt.

5 éve vagyunk együtt,1.5 éves a kislányunk.Lesz egyszer esküvő,de most a házfelújjítás sokkal fontosabb,hogy a nagyrészét befejezzük.

32/N

2010. máj. 16. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!