Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz az a mondás ha Eskövő napján esik az eső: síros lesz a menyasszony?
Figyelt kérdés
2010. máj. 15. 16:41
1/11 anonim válasza:
nem.
akkor bizti sose válnak el. s általában jó hazasságuk lesz.
2/11 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy rossz lesz a házasság, válás lesz a vége. A szüleimnél bejött, unokabátyámnál is, ismerősöméknél pedig verőfényes napsütés volt, és a házasság is szép lett. Lehet benne vmi.
3/11 anonim válasza:
Egyes helyeken a menyasszony tisztaságát vonja kétségbe a "lakodalmi" eső.
4/11 anonim válasza:
A nővérem első házasságánál reggel esett az eső, délután napsütés- hamar válás lett a vége. Második esküvőjén délelőtt ragyogó napsütés,késő délután eső-azóta is nagyon boldogok és várják első közös gyermeküket.
Szerintem nem az időjárás határozza meg a házasság milyenségét. (Azért mindenkinek napsütéses NAGY napot kívánok!)
5/11 anonim válasza:
A népi babona szerint, ha a házasság esős napon köttetik meg, a menyasszony torkos!
6/11 anonim válasza:
Felénk azt mondják siratja az eső a menyasszonyt,szerintem meg azt jelenti sz@r az idő.
7/11 anonim válasza:
En ugy tudom,hogy szerencset hoz!
9/11 anonim válasza:
Nálunk is szerencsét hoz, bőséges gyermekáldást és boldog házasságot (somogyi vagyok)
10/11 anonim válasza:
Nem szűz a menyasszony, és ez régen elég nagy szégyen volt, a mamám mondogatja mindig, ha esküvő van a faluban és esik az eső! (Baranya megye, Kelet-Mecsekalji tájegység)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!