Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van jogorvoslati lehetőségem?

Milyen zsarolósdiról beszéltek?
Ha egy egyházhoz tartozol, természetes, hogy fizeted az egyházadót. Ha nem tartozol akkor meg miért akarnád általuk elismertetni a házasságodat, vagy miért akarnál tőlük bármit is? Azoknak járnak ezek a kiváltságok akik viselik a velük való kötelezettségeket és terheket. Nem a pap hívta fel a kérdezőt, hogy "Adjál pénzt különben ez meg az lesz." (ez lett volna a zsarolás), hanem a kérdező kért valamit az adott egyház képviselőjétől, aki elmondta a feltételeit annak, hogy megkapja a kérdező amit akar. Ha a boltban csak pénzért adnak Neked zsemlét akkor az is zsarolás? Megáll az ész tőletek komolyan.

#8 oldja meg az egyhaz a fenntartasat de akkor ne told oda a sgged Isten szine ele ajtatosan h te a hivo ferjed kedveert bohockodsz csak ott.
Normal esetben a pap helyeben nem is engednem ezt,ha nem gyakorlod a vallasod v ha ateista vagy.A hacacare ingyen kene mi?

Én hívő vagyok (igaz, nem evangélikus, hanem katolikus), de azért valahol mégis hadd védjem meg a kérdezőt.
Keresztlevél kell az esküvőhöz, Ez egy hivatalos igazolás abból a templomból, ahol megkereszteltek. Ennek kikérése egy teljesen normális igény. Hiába van meg a régi keresztelő lap. 3 hónapnál frissebb kell ,mert ezen nem csak a keresztelés van rajta, hanem más is (pl. ha volt már házasság, stb.) Ennek kikéréséért elvileg nem kérhetnek pénzt. Én is kértem ki a sajátomat, kb. fél éve, és szóba sem került, hogy fizetni kell érte.
A szertartás maga más kérdés. Aki aktív tagja az egyházközségnek, ott nem szoktak kérni, de aki nem jár templomba, ott sokszor kérnek pénzt. Az evangélikusok esetében meg még inkább érthető: egy kis létszámú felekezetről van szó, nehezen tartják fenn magukat.

egyhazadot mindenhol elkerik 5-10 evre visszamenoleg es akar elo9re is.
Teljesen normalis gyakorlat Vedd ugy tagsagot fizeted ki ami kotelezo a templomi eskuvohoz.
Nem tetszik ? ott a varoshaza lehet ott eskuvot tartani

hát ez eszméletlen. Máskor meg azt mondjátok, milyen ember az, aki az általa szeretett társ kedvéért nem megy be a templomba, és fogad hűséget, ha neki ugyan semmit sem jelent, de a szeretett társnak pedig sokat...
A kérdező nem maga akar annyira a templomba menni, de mivel szereti és tiszteli a társát, ezért megteszi a kedvéért.
És igen, gusztustalan, amit az egyház csinál. Mi minden évben befizettük eddig az egyházadót. Minden évben szeptemberben szedték. Az ideit be kellett fizessem FEBRUÁRBAN, hogy kiadják az igazolást, amivel másik templomban kereszteltethetem a gyerekemet. Eddig tartott nálam is a befizetés. Istenben hinni nem csak a templomban lehet, így meg végképp nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!