Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetséges, hogy egész fiatal menyasszonyok úgy veszik fel az asszonynevüket, hogy pl. Kiss Józsefné?
nem a kérdésre válasz, mert nyilván idősebbek... egyszer egy egyetemi előadáson láttam egy nőci nevét, stílusát tekintve kb. így nézett ki
prof dr. kovács istvánné prof dr. kiss júla :D
hát írogasd csak a nevedet te sznob gec.i :D
Amikor az underclasst már mindenhová beengedik ...
Nekem fura, ha a keresztnevét hivatalosan már nem használja, de ettől függetlenül mindenki maga tudja :-)
Én felvettem a férjem vezetéknevét, de maradt a lánykori is. A lánykoritól nem volt szívem megválni, aztán a munkaügyeimet is kissé megnehezítette volna a teljes változás. Férjem vezetéknevét viszont szintén fel akartam venni, pl. azért, mert majd a gyerekek is az ő nevét kapják, s akkor az úgy hatna, mintha nem is az enyéim volnának :-) Meg hát egy család vagyunk, legyen valami ismertetője, hogy "én is ide tartozom"...
Elnézést kérek, Kedves 22-es és 23-as válaszadó!
Azt hittem egyazon személy vagytok, tegnap még megegyezett a százalékotok. :)
Én 24 évesen mentem férjhez és ha nem utáltam volna anyósomat, meg annak az anyósát is, akkor úgy vettem volna fel a nevem. Így azonban úgy voltam vele, hogy engem biztos nem fognak ugyanúgy hívni, mint anyósomat, meg az ő anyósát és így tovább (a férfiak neve a családjukban mindig ugyanaz - legalábbis a mi fiunking úgy volt) szóval nem vettem fel sehogy a nevét.
Nekem pont azért tetszik, mert manapság nem szokványos.
Érdekes lenne ha egy fiatal nőt ilyen nevvel megismerni.
Én nem leszek se -né se kötőjeles, hanem simán Horváth, szetintem nem menne a vezeteknevemhez az ő neve kotojellel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!