Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetséges, hogy egész fiatal menyasszonyok úgy veszik fel az asszonynevüket, hogy pl. Kiss Józsefné?
Ez úgyis kifog menni a divatból. Vagyis nem divatból hanem ez a hagyomány is kútba vész pontosan ezzel a mai fiatal generációval.
Vagy lesznek majd Horváth Kevinné Nagy Mandula meg Tóth Noelné Kiss Eperke, Kiss Manóné Kovács Ajándék
Istenem 😞
Szóval aki felveszi a férje nevét, az már mind társfüggő, világos. :D
Én majdan úgy venném fel a férjem nevét, ha odajutunk, hogy Kissné Tóth Mária (fiktív). Nem érzem magam betegnek, sem elavultnak, de miért baj az, ha büszke vagyok rá, hogy ő a férjem, összetartozunk - és ezt így (is) kifejezem? A jegygyűrűt is büszkén hordom, mi ebben a rossz?
Ha valakinek ciki kifejezni az összetartozást, az szimplán nem fog házasodni, szerintem. A házasság az pontosan arról szól, hogy az egész világ előtt ti bizony összetartoztok, és egy egységként működtök a továbbiakban.
A Kiss Józsefnés verziót azért nem preferálom, mert pároméknál apukának is ugyanaz a keresztneve - így anyós is Kiss Józsefnéné. Én meg nem akarok egyező nevet, nem vagyok senki másodutódja. :)
Remélem nem mind 😃
De ahogy én látom a társfüggő társadalom elméletének van valóságalapja. Ha végül nem is a társfüggőségre vezethető vissza, de valamire biztos, ami olyan gondolkodást eredményez, amiben az ember nem lehet boldog, max csak pillanatnyi örömei lehetnek...
Találkoztam már olyannal, aki így szeretné felvenni az "asszonynevét".
Am őszintén szerintem semmi baj nincs vele, gyakran hagyománytiszeteletből veszik fel ezt a nevet.
Számukra ez nem egy lekicsinylő dolog, nem érzik úgy, hogy ezzel a régi nevüket elvesztenék hiszen úgy is azt fogják használni a barátaik. Egész egyszerűen ezt érzik természetesnek.
Szerintem kínos. Azt a nagyon rossz hagyományt akarják követni, miszerint a nő egyénisége nem fontos egy házassággal. Ezek a Kovács Bélánék. Akik szemében az érdem, hogy valaki hajlandó volt őket elvenni.
Aztán vannak a Kovácsné Szabó Eszmeráldák és Kovács-Szabó Eszmeraldák között sokan olyanok, akik annyira meg akarták fogni Kovácsot és az ő pénzét/státuszát/vélt életmódját, hogy jelezni KELL a nevükkel is, hogy sikerült VÉGRE.
Véleményem szerint nem kell a névben is jelezni a magánélet változásait. Nem kell bélyeget viselni egy nőnek jobban, mint egy férfinak.
Divatjamúlt, káros és kínos dolognak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!