Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő. Bajban vagyok. (? )
A barátom keresztapja nősül, a barátommal fél éve vagyunk együtt, és meg se kérdezték,hogy szeretnék-e menni az esküvőre, csak beírták a nevem az ülésrendbe, meghívót se kaptam, semmi, azt se tudják, hogy szívesen mennék-e, ráadásul azt sem tudom mikor lesz az esküvő!:S Szerintetek ez normális, hogy meg se kérdeznek? Mintha kötelező lenne ottlennem.
De itt van egy kis baj... nem vagyunk elvetve anyagilag, épp hogy kijövünk egy hónapba, és mivel a barátom zöld ingbe lesz, nekem is hozzá kell öltöznöm, és nekem nincs zöld kisestélyim, se más színű, ezért venni kéne, de hát nincs rá keret, nem tudom hogy oldhatom ezt meg, mert ha veszek a barátom fizet bele, de nekem az a 4-5 ezer forint az én részemre megterhelő lenne, + még cipő is kéne, esetleg tudnátok valami ötletet erre?
Meg ott lesz a mennyasszonyi tánc, ugye oda pénzt szoktak dobni abba a tartóba, és a barátőm anyukája 100.000 forintot ad, ebbe nekem is illene beleszállnom, ha már én is táncolok vele, és megvagyok hívva, de hát erre is kéne legalább 5-10.000 forint, de sajnos ezt sem tudom megoldani.Erre valami megoldás?
15 éves vagyok, a barátom 19.
Nekem pontosan ugyanígy volt a helyzetem, és még az életkorok is stimmelnek :D (én 15 voltam a barátom pedig 19, azóta kicsit megöregedtünk :D)
Hidd el, hogy tök mind1, hogy hívnak-e vagy nem, úgyse mondtad volna azt hogy bocsi de nem megyek.. az gáz lett volna, hidd el :D meg milyen már, hogy a barátod egyedül lesz az esküvőn, és nem a barátnőjével.
Amúgy én a barátom caládja részeként mentem az esküvőre, te is így mész. Neked semmit sem kell fizetned, max veszel egy csokor virágot a menyasszonynak vagy egy bonbont. Te nem vagy a rokonuk, ergó nem is kell fizetned semmit, hidd el :) Én az se biztos, hogy táncoltam a menyasszonnyal XD Hidd el akkora kavarás lesz meg felfordulás meg annyi ember hogy észre sem fognak venni, plánen me a ruhádat fogják nézni.
Én egy sima kosztümbe voltam, amit még bérmálkozásra vettem. Szerintem ha szétnézel, te is találsz valami olcsóbb cuccot, és nem kell feltétlenül zö9ldbe menned, majd a barátod átöltözik :D nehogymár te öltözz hozzá:P
Érezd jól magad a lagziba, és semmiképp se hagyd ki, jó móka :)
neked nincs kereseted,ezért nem kell felhajtást csinálnod,ruhád biztosan van ami kicsit a hétköznapinál kicsit elegánsabb,ha esetleg nincs kérj kölcsön.Nem te leszela menyasszony ,ugyhoyg nem fogja mindenki azt nézni miben vagy.meghivot meg azért nem kaptáál mert az ö szemükben a párod családjához tartozol,ennek mondjuk örülj,hogy igy elfogadnak.ugyhogy no para....
anyudékól max kérsz egy kis pénzt a tánchoz,ezt ök is megértik és ennyi.
15 éves gyerek vagy,azért mert túl korán jársz valakivel,még nem leszel felnőtt.Persze,hogy nincs estélyid...Ha nagyon elakar vinni -ez a hozzád túlkoros hapsi-vegyen neked ruhát és cipőt !
maradj otthon,és légy 15 éves diák szerintem,és 3-4 év múlva kezdj fiúkkal ilyen összetartozós szinten gondolkodni.
Én már írtam komit, de kiegészítem.
Felveszel egy fekete ünneplős szoknyát(az tuti van) és ha jártok osztállyal színházba akk kell ennie egy csinosabb felsőnek. vagy vkitől kérsz kölcsön, ez tutira kel lenni :) és akkor még vásárolni sem kell :D
Ne vegyél ezért az esküvőért ruhát, nem kell!!!
Vegyél fel egy csinosabb ruhádat, egy szoknya, egy felső és kész. Dehogy vegyél estélyit, vagy bármit. Butaság lenne.
Természetesen neked nem kell beszállnod a mennyasszonypénzbe, nem is várják el tőled, ki is nevetnének a szülők, ha felvetnéd az ötletet, nyugodj meg.
Te csak menj és érezd jól magad a barátoddal és örülj, hogy ilyen jó fej szülei vannak, akik természetesek veszik, hogy hozzá tartozol és ezért te is mész velük az esküvőre. Kedvesek. Pénzfzetéssel próbálkozás helyett inkább majd köszönd meg nekik, hogy elmehetsz a pároddal és annyi.
Nem vagy bajban. :)
Szinte biztos, hogy semmi ilyesmit nem várnak el tőled, ha mégis, akkor sem veled van a baj, hanem velük. Szóval nyugodj meg. :)
15 évesen nincs önálló kereseted, ezért nem várnak anyagi ellenszolgáltatást, az viszont természetes, hogy meghívtak, örülj neki, hogy kedvelnek, számítanak rád. Hidd el, rosszabb lenne, ha nem hívtak volna meg, az azt jelentené, hogy nem fogadnak el a barátod mellé.
Ha pedig megkérdeztek volna, és visszautasítod az ajánlatot, azzal nagyon megbántottad volna a barátodat.
15 évesen nem kell, és nem való kisestélyiben lenni. Bármilyen csinos ruha megteszi. Ha csak fehér blúzod van, akkor vegyél hozzá egy zöld sálat, máris jó lesz. Különben meg miért kéne a zöld inghez igazodni? Legyen a barátod olyan színűben, amilyen felsőd neked van. Ez is egy megoldás.
Az esküvőn te egy kísérő leszel (a barátodé), nem kell külön drága ajándékot venned, ill. beszállni a nagy családi ajándékba.
A menyasszonytáncba pedig saját kezűleg te dobod be a pénzt. Az a lényege, hogy mindenki annyit ad, amennyit tud. Nem is fogják látni, mennyit adsz, úgy dobod be a fazékba (kérdezgetni meg nem illik). 1000 Ft is elég, főleg mert nincs munkahelyed. Valószínűleg amikor meghívtak, ezzel tisztában voltak, és nem várnak ellenszolgáltatást.
Az esküvő nem arról szól, mennyit "kell" adni, hanem hogy mennyit tudsz. Ne aggódj ezen, inkább érezzétek jól magatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!