Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire gyakori, hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire gyakori, hogy nem változik a nevem esküvő után? Aki így döntött, megbánta?

Figyelt kérdés

Csak érdekelne mennyire vagyok egyedül ezzel :)

Én hezitáltam, leendő férjem viszont azt mondta ne vegyem fel, ez hülye szokás. Macerás lenne, mert külföldön élünk és nem is akarok feleslegesen lebetűzni egy több mint 10 betűs szót minden ügyintézéskor.

2017. márc. 12. 01:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges felvenni, csak macera. A másik szüleid adtak nevet. Mondjuk én olyan közegben is dolgozom ahol tudományos munka folyik, itt nem szokás felvenni. Baráti körömben sem mindenki vette fel.
2017. márc. 20. 10:13
 12/14 anonim ***** válasza:
Hivatalos statisztika szerint a tendencia az, hogy egyre többen fogják megtartani az eredeti nevüket. Már manapság is divatjamúlt, sőt sokakban visszatetszést kelt, ha valakit xy-nénak hívnak. A jövőben a többi forma is egyre inkább ódivatúnak fog számítani.
2017. márc. 20. 10:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Igaz, még csak pár hónapja vagyok házas, nem vettem fel a férjem nevét, nem bántam még meg. Nem is hiszem, hogy meg fogom. Tudományos közegben dolgozom, itt nem szokás. De egyébként sem vettem volna fel.
2017. aug. 18. 11:53
 14/14 anonim ***** válasza:

Mi 2 éve házasodtunk és én felvettem a férjem nevét de csak azért mert az övé rövidebb. Ráadásul nem európai és az én szakmámban ad egy kis segítséget ha multikulti az ember. Egyébként is jól hangzó neve van, tetszik, de ha hosszabb vagy olyan neve lett volna amivel a keresztnevem nem cseng jól akkor nem veszem fel.

De én eleve lecseréltem a vezetéknevem, kis pistáné és hasonlóktól a hideg ráz.

Mivel volt egy marha hosszú vezetéknevem és egy szintén hosszú keresztnevem így a kötőjeles megoldás sem jöhetett szóba. Szóval ez kizárásos alapon ment.

Ha te nem szeretnéd akkor ne vedd fel. Sokan nálunk nem teszik. :)

2017. aug. 18. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!