Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire gyakori, hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire gyakori, hogy nem változik a nevem esküvő után? Aki így döntött, megbánta?

Figyelt kérdés

Csak érdekelne mennyire vagyok egyedül ezzel :)

Én hezitáltam, leendő férjem viszont azt mondta ne vegyem fel, ez hülye szokás. Macerás lenne, mert külföldön élünk és nem is akarok feleslegesen lebetűzni egy több mint 10 betűs szót minden ügyintézéskor.

2017. márc. 12. 01:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha megbánod, akkor felveheted később is.
2017. márc. 12. 02:04
 2/14 anonim ***** válasza:
44%
Hát ha most házasodsz először, és nem változtatod meg, akkor 100% gyakorisággal nem változik a neved. Ellenkező esetben 0%-os gyakorisági ráta lesz.
2017. márc. 12. 02:16
 3/14 anonim ***** válasza:
Ma már szerintem elég gyakori, hogy nem veszik fel, nem úgy, mint régen. Ha mégis megbánnád bármikor meg tudod változtatni csak azért már fizetned kell.
2017. márc. 12. 14:57
 4/14 anonim ***** válasza:
én is külföldön élek, azért vettem fel a férjem nevét, mert azt itt könnyebb kiejteni, ha az enyém lenne "kompatibilisebb" akkor ő vette volna fel az enyémet. Ő nem akarja a tiédet?
2017. márc. 12. 17:20
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem olyan ritka szerintem. 10-20% között.
2017. márc. 12. 17:53
 6/14 anonim ***** válasza:
46%

Semmiképp ne hagyd el a saját nevedet, ha nincs ennek a hagyománynak különleges jelentősége számodra. Van akinek fontos, hogy annyira egyesüljön a párjával, hogy az ő nevét viselje. De ha benned nincs ilyen motiváció, ráadásul ő sem szorgalmazza, akkor csak azért mert "az a szokás", ne tedd szerintem. Hiszen ezzel elhagyod a valódi nevedet, amit évtizedekig viseltél és a szüleidtől kaptál. Vagy a kettőt együtt gondoltad, úgy lenne 10 betűs? Az meg ahogy mondod, macera.

Egyébként az én ismeretségi köröben nem ritka, bár meg kell mondjam általában orvosok, egyéb doktori diplomával (pl. PhD történész) rendelkező nők között gyakoribb, hogy nem veszik fel a férj nevét.

2017. márc. 12. 18:39
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem vettem fel és nem bántam meg.

Tavaly volt az esküvő.

25/N

2017. márc. 13. 08:17
 8/14 anonim ***** válasza:

Baráti körben 11-en házasodtunk egy év alatt. Ebből 2 -né XY lett, 3 kötőjelesen vette fel, 3 maradt a régi nevén, 3 pedig a saját keresztneve elé a férje vezetéknevét tette.

Tessék, számold ki a gyakoriságát.

2017. márc. 13. 10:13
 9/14 anonim ***** válasza:

Én felveszem a nevét, mert a sajátom is igazából apukám neve, szóval..

Ha 5 generáció óta a női családnevet viselné a születendő leány, akkor nem gondolkodnék azon, hogy lecseréljem-e.

De így szerintem nincs túl nagy jelentősége.

Annyi, hogy nem X-né XY leszek, hanem XY :D

A barátnőm pl. csak facebookra írja ki magát a férjezett nevén, de amúgy hivatalosan nem vette fel (külföldön élnek, itthon hivatalosan nem is házasok :D )

Amúgy bármikor felveheted később is, ha most bizonytalan vagy. Én nem akarok -né lenni, de fontos nekem, hogy a gyerekeimnek és nekünk, ugyanaz legyen a vezetéknevünk.

2017. márc. 14. 16:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Én sem vettemfel a férjem nevét, 1997-ben házasodtunk. Már akkor sem volt ez hajj,de égbekiáltó (ha az lett volna sem érdekel), mostanságmeg már tök átlagos. ne foglalkozz evvel, tégy belátásod szerint, pláne, ha ez közös döntés.
2017. márc. 15. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!