Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek milyen az, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek milyen az, ha a fiatal pár azt mondja, hogy mindenki saját magaának fizesse ki a szállását?

Figyelt kérdés
2017. márc. 8. 16:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
75%

#10 A nászajándék és az útiköltség mellett?

Mi fizetjük a vendégeink szállását, de hogy lehetsz ekora paraszt, hogy ilyet mondasz?!

Az gondolom bolhafing, hogy a pár gondoskodik a vacsorádról, piálásodról meg a jó szórakozásodról (zenész, terem, hangulat). Tán még a szállásodat is nekik kéne fizetni?!

Gondolkozzál már el magadon egy kicsit.

Nem mindenki teheti meg, hogy még 3-5ezer Ft/fő költséget fizessen a kaján, termen, zenészeken, fotósokon felül. És ha ezen múlik a vendégnek, és ilyen módon rinyál, akkor jobb is ha nem jön..

2017. márc. 11. 19:06
 22/28 anonim ***** válasza:

:-) ohh,de besérültél.

A stílusodon még csiszolhatsz,de elnézem neked!

Olvasd el,még egyszer mit írtam! Ha több száz kmt kell múndenkinek utazni a pár miatt,úgy illik,hogy legalább a szállást ne a vendégek fizessék,a nászajándék meg az utiköltség mellett.

Egyébként sem értem,akinek nem telik rongyrázni, az ne akarjon rongyot rázni! Ennyi! ( mi 50vendég szállását fizettük,Erdélyből+az ország másik részéről jöttek, az esküvő 150fős volt. A környékbelieknek meg nyilván megoldották.)

2017. márc. 11. 19:48
 23/28 anonim válasza:
17%

A lakodalomról:

szerintem nem azonos egy hétköznapi, (évközi),egycsaládi meghívással.-

-ez az egyetlen olyan "családi"rendezvény,"ahol a közös és egyéni barátok mellett; saját- és leendő "újrokonok" is lehetnek a meghívottak soraiban"

Összegezve: a lakodalom nem afféle batyus bál "jöttök lesztek; hoztok esztek" -hanem két különálló család (ipa, napa) és a leendő ; "harmadik család" (ifjú pár) "meghívásos,-rendszerint közös megegyezésen alapuló "zártkörű rendezvénye"

A szülők nem igazán szól(hat)nak bele a "fiatalok"dolgába".

A "közhírré tétetik" megünneplése is egyedi.

Az a gondolat "hogy mindenki saját magaának fizesse ki a szállását?" - is taplóság, kisstílűség.-szerintem

Az érvényes házasság megkötéséhez 5 személy elegendő

"Az anyakönyvvezetőnek a házasságkötési eljárásban hivatalos minőségében kell eljárnia. Ennek hiánya – alaki hiba miatt – a házasság érvénytelenségét eredményezi. Nem minősül hivatalos minőségben való eljárásnak, ha az anyakönyvvezető kizártnak tekinthető. Kizárt anyakönyvvezető közreműködésével kötött házasság érvénytelen." a többi a cikkben:

[link]

A "banzáj"{kínai eredetű szó): az éljenzés, "holtig éltetés" nem feltétele egyetlen házasságkötésnek sem.

Mint előttem is írták-mondták: a takaró , és a nyújtózkodás nem szégyen , csupán ésszerűségre vall. A fotós, a zenekar,..(etc) sem "szükséges kellék".

Tudok olyan lagziról is, ahonnan a("tengerentúli") vőlegény szökött meg, miután megtudta kit is vett el ,és olyanról is ahol a kitűzött napon nem jelent meg az "ifjú pár"-a lagzi is elmaradt-

2017. márc. 12. 05:06
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez elég természetes, mondhatni, hétköznapi dolog. Akinek erre nem telik vendégként, az még mindig jelezheti a párnak, hogy neki nem fér be, esetleg próbálhatnak költséghatékonyabb megoldást találni, ha pl. van olcsóbb szálláshely, vagy van a helyszínen valaki rokon, barát, akinél meg lehet szállni.

Ha nincs megoldás, nem kötelező elmenni.

Nem várható el alapból a pártól sem, hogy fizessen mindenkinek, ugyanakkor a vendégektől sem feltétlenül, főleg, ha tudjuk, hogy nem feltétlenül van erre keret. Az esküvőt érdemes úgy szervezni, hogy konszenzus legyen, és akkor mindenki boldog. A pár is, hogy megoszthatják a nagy napjuk örömét, és a vendégek is, hogy részesei lehetnek ennek. Legalábbis ideálisan így kellene ennek lennie.

2017. márc. 13. 20:40
 25/28 anonim ***** válasza:

Ha a pár az Majorkán akar esküdni, az jön el, akinek belefér az utazás/szállás.

Igaza van annak, aki azt mondja, hogy addig nyújtózkodjon a pár, amíg a takarója ér. Ha a szállás nem fér bele, akkor nem fér. Annyival kevesebben jönnek.

2017. márc. 14. 16:35
 26/28 anonim ***** válasza:

Mallorcát nem keverném ide. Ha valakinek nehezére esik + 3-5ezer Ft/fő pénzt összeszedni 6-8 hónap alatt (ugyanis kb ennyivel előtte illik szólni..legalább), akkor ott elég komoly gondok vannak.

Erről pedig feltehetően tud a pár, hiszen vannak olyan kapcsolatban a meghívottakkal, hogy hellyel közzel, de tisztába legyen a család anyagi helyzetével.

Ebben az esetben nyilván meg tudják oldani, akár úgy is, hogy állják a meghívottak szállását, hiszen ne ezen múljon.

Na de azért egy lakodalomról jobb esetben nem előző este szólnak..

2017. márc. 14. 18:47
 27/28 kokohoho ***** válasza:

Végig olvasva a válaszokat, nem tudom én mire döntenék, ha az itt válaszolók véleménye alapján kellene döntenem.

Sokan túl sok érzelmet kevertek bele a válaszukba, talán a 23-as tudott tárgyilagos maradni és én is vele tudok leginkább azonosulni. Nagy tapasztalatokkal nem rendelkezem a témában, de én is úgy gondolom, hogy az "igen" kimondása után, hol, mekkora és milyen buli lesz, az csak a öröm szülők és az egybekeltek pénztárcájától szabad, hogy függjön és ne a rokonságétól. Ha az ifjú pár grandiózus bulit szeretne, egy előkelő helyen, akkor nyúljon a zsebébe és ne azt mérlegelgesse, hogy megtérül-e, vagy uram boccsá, mennyi lesz a haszna, ellenkező esetben megvan az esélye annak, amit senki nem szeretne, hogy kimondottan, vagy kimondatlanul, csalódás, vagy sértődés lehet az emlékezetesnek szánt eseményből. Sajnos ezzel kapcsolatosan van negatív tapasztalatom, mert az édesanyám, a nagybátyám a nagynéném és az anyai nagymamám, halálukig nem békültek ki egymással, esküvők körüli vitáik miatt.

2017. márc. 17. 15:33
 28/28 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nekem ez, hogy rendezzük piripócson egy lovas tanyán, vagy ilyenek, (lehetőleg a lány és a fiú lakóhelyétől is távol), ez olyan tapintatlan. Vagy kevésbé praktikus, vagy hogy mondjam.

Nem akarok a régi időkkel jönni, de az idősek mesélik, hogy a ő idejükben holt természetes volt, hogy valamelyik családhoz közel volt a lagzi helyszíne, és ott aludhattak a rokonok (több rokonnál szétszórva).

Tudom, ez ma már nem divat, de most egy csomó költséget lőcsölnek ezzel valaki nyakába (vagy az ifjú pár fizeti ugye, vagy a meghívott).

2017. szept. 3. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!