Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elmennél egy sosem látott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmennél egy sosem látott rokon esküvőjére?

Figyelt kérdés

Édesapám unokatestvérének a lánya házasodik. Legnagyobb meglepetésemre meghívtak minket is, én viszont a létezéséről sem tudtam a nőnek. A meghívás kimondottan úgy szólt, hogy édasapámat, édesanyámat és minket, a gyerekeiket is várnak. Nem értem, miért, hiszen sosem volt kapcsolat a két család között, én ebből a hívásból tudtam meg a létezésüket. Állítólag régen szoros volt a kapcsolat, de ennek legalább 25 éve. Mivel tőlünk eléggé messze lesz, felajánlották, hogy kocsit küldenek értünk, ami haza is fog hozni.

Te elmennél így az esküvőre?

(NEM pénzügyi okok miatt kérdezem, hanem mert kissé kellemetlennek érzem ezt a meghívást)

2017. márc. 2. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

rokon, gesztusból hívtak meg, ennyi

ha hoznak visznek, és van szabadidőd, akkor menj el és érezd jól magad

de helyetted is nem tud senki se dönteni, mivel mi nem te vagyunk!

2017. márc. 2. 22:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék.
2017. márc. 3. 11:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Én lehet, hogy elmennék, ha már meghívtak. Azt ők tudják, hogy miért.
2017. márc. 3. 13:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk pl. a család falusi részénél hagyomány meghívni a nagycsaládot. Most én is megyek egy olyan sokad-unokatestvér esküvőjére majd (szerintem ugyanaz a szitu, mint nálad, ha jól emlékszem, talán anyám és az örömanya unokatestvérek), akivel összesen három szót nem beszéltem szerintem életemben, de nálunk divat meghívni az egész családot. És illik is elmenni. Nagyszülők idejében volt szoros a kapcsolat a családok között, amúgy kb. csak akkor találkozunk, ha rokon temetése van, évek óta nem is beszéltünk, de valahogy nálunk így alakult a hagyomány, hogy temetésen és esküvőn mindig ott van az egész család.

Én ebbe nőttem bele, hogy a vidéki rokonoknál ez van, mindig is ez volt, így számomra nem kellemetlen, de tudom, hogy amúgy nem ez a jellemző.

Lehet, ott is van ilyesmi szokás a család adott ágában.

2017. márc. 3. 13:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Bizonyára ők is a hagyomány miatt hívtak meg.

JKedves volt, és illik elmenni talán, de mivel nem ismeritek egymást, sírni sem fog, ha te nem mész el.

2017. márc. 3. 17:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Én nem mennék. Ilyen esetekben valahogy olyan érzésem van, mint amikor az anyám nénikéjének a hugának a macskáját is meghívják, mert azt úgy illik, miközben sose találkoztunk, avagy nem volt kapcsolat évek óta stb.

Ez nem olyan meghívás, mint amikor azért hívnak meg, mert szeretnék ha ott lennél, hisz kb azt sem tudják ki vagy, vagy nem láttak 20 éve. Én személy szerint nem szeretem az ilyesmit, képmutatásnak tartom, tehát nem mennék el. Plusz minek költsek olyanra akit nem is ismerek? Mert ugye a nászajándékot biztosan elvárnák, ha viszont nem viszek.... Semmiképp nem mennék el egy ilyen rokon esküvőjére.

2017. márc. 8. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!