Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti elmennétek egy olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti elmennétek egy olyan "barát" esküvőjére, aki?

Figyelt kérdés
Szóval, elmennétek egy olyan "volt barát" esküvőjére, akivel régen nagyon jóban voltatok, de az élet külön utakra terelt titeket, már vagy 2 éve nem beszéltetek vele egyáltalán? Egy közös baráthoz jött neked is meghívó az esküvőjére, de ez a közös barát sem beszél gyakran az említett emberrel, csak évente 1-2 alkalommal online. A párod nem tud elmenni veled valószínűleg. Messzire kéne utazni, de a meghívó szerint az utazást, szállást intézik. Nem tudni még, hogy fizetik-e ezeket, vagy csak segítenek lebonyolítani, és mindenkinek magának kell állni, vagy sem. Kb 800 km-t kéne utazni.

2017. febr. 20. 16:16
1 2
 11/15 anonim válasza:
Szerintem a kérdéseddel már válaszoltál is saját magadnak! Valójában nem akarsz elmenni, ez kitűnik a leírásodból. Ha úgy írtad volna a történetet, hogy: "Nagyon kedves barátom, de sajnos a távolság és a mindennapi rohanás miatt ritkábban kommunikálunk, mint rég... Nagyon rossz mindkettőnknek, hogy így alakult, hiányzik..." Nekem is van ilyen barátom, és meghívott az esküvőjére, hisz senki nem tehet arról, hogy a költözés miatt már nem vagyunk napi kapcsolatban, és nekem ugyanolyan kedves az illető, mint rég, mikor még a szomszédban lakott.
2017. febr. 21. 06:51
 12/15 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva, én a meghívott párja vagyok. Én szinte biztos, hogy nem tudok elmenni. Amúgy is feleslegesnek tartom. Párom nincs jó anyagi helyzetben, őszre viszont összeköltözést tervezünk, valamint ő mellette tanulna még valamit, tehát mindenképpen kell a pénz, és feleslegesnek tartom, hogy elmenjen úgy, hogy nem is beszél az illetővel évek óta. Akár fizetik akár nem, egy ilyen esküvőre nem mehet 10 ezer Ft-tal. Minimum a saját ellátását kéne "ajándékoznia". De ha nem fizetik az utat és szállást, akkor hiába ad kevesebbet ajándékba, akkor az utazás és kintlét viszi fel az árat. Arról nem is beszélve, hogy a páromnak öltönyt kellene csináltatnia, mert jelenleg nincs neki.

Értem ezt a "kedves barátom hiányzik" dolgot, de ha valaki iránt így érzel, akkor legalább évente párszor írsz a másiknak és beszéltek egy kicsit, legalább 1-2 email-t küldtök egymásnak szerintem, egyébként csak üres szavak. Itt se fb, se email váltás nem történik évek óta, párom se gondol a srácra igazából, éli az életét, külföldön él, ennyi. Amikor hazalátogat, akkor sincs az hogy a régi haverokkal esetleg találkozna egy órára, hazajön, és kész, elvan páromék nélkül és ennyi.

Nekem is van ilyen barátom, évente 3-4 alkalommal beszélünk kicsit, és ha tudunk, találkozunk 1-2x az évben /minket "csak" 300 km és egy határ választ el/.

A páromat a haverjai kezdik rávenni, hogy menjen, mert eleinte ő is csak nézett, hogy biztos illemből kaptak meghívót, vagy arra gondoltunk, hogy nagy banzájt akarnak csapni. Most meg már azon gondolkodnak, hogy hogyan lehet megúszni a dolgot minél kevesebb pénzből. Szerintem sehogy nem lehet egy ilyen esküvőt olcsón megúszni, a távolság és szállás miatt.

2017. febr. 21. 08:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Semmiképpen sem mennék el. Basszus még a meghívót sem volt képes személyesen átadni, vagy legalább az ő címére küldeni. Ha ennyit nem ér neki a barátság, akkor miért kéne elmenni? Szerintem csak felakar vágni, hogy lülföldi esküvő, biztos minden csilli villi lesz... a párod helyében inkább az összeköltözésre spórolnék, nem egy ilyen "barát" esküvőjére, akivel még csak nem is beszélnek. Ami elmúlt, elmúlt.
2017. febr. 21. 12:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem mennék el. Teljesen felesleges.
2017. febr. 21. 13:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy régen milyen volt a kapcsolat. Van olyan régi barátom, akinek jó lenne ott lenni az esküvőjén. Persze van olyan is, akiére semmiképpen nem mennék el így. Ez viszont a párod döntése. Főleg ha saját pénzből oldja meg.
2017. febr. 22. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!