Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő után mire változtassam a nevemet?
Szerelmem vezetékneve Pap. Az én vezetéknevem pedig Schrempf. Két keresztnevem is van, és ha minden összejön,lesz doktorim is, és hát nem áll össze,hogy mit is válasszak név ügyileg... A vezetéknevem érzelmileg jelentéktelen, de a hangzása a nevemnél azzal az igazi. A kedvesem vezetéknevét is szívesen viselném,de nem tudom hogyan, milyen formában.
Köszönöm a segítséget!
Szerintem az én verzióm nem a leghasznosabb számodra, mert én meg szeretem a hosszú nevem és ha férjhez megyek, akkor Pap Istvánné Schrempf Mária leszek (csak hosszabb nevekkel). Nekem ez azért tetszik, mert ebben viszont minden benne van.
De szerintem a Papné Dr. Schrempf Mária Erzsébet sem hosszú. Én munkám során egy csomó ilyen hosszúságú névvel találkozom.
Nem kedves utolsó, ennek más az etimológiája, semmi köze a birtokjelzőhöz.
A né az a nő szó egyik módosult alakja, ami szépen átment a nevek után is.
Ezen a Kovácsoltvason 5 perce nevetek, köszi, feldobtad a napom :DD
Amúgy én dr Schrempf Anna maradnék. (Elhagynám a második, nem hazsnált keresztnevet.)
Én is doktor vagyok és nem vettem fel a férjem nevét. Felesleges herce-hurca. :)
Akinek doktorija van es hasznalja,erdemes megtartani az eredeti vezeteknevet benne valamilyem formaban.
Persze senki sem azert hazasodik h elvaljon de ha kiepitesz egy pacienturat/ugyfelkort es valami folxtan elvaltok,akkor vagy elhagyod a ferjed vezeteknevet es akkor is tudjak h jah az a Schrempf Erzsebet Aniko,vagy a masik eset h valas utan is meghagyod a ferjed vezeteknevet hogy tudjak h te vagy.(ismerek ilyen doktornot,elvalt de az exe nevet viseli h ne kavarja meg a betegeket).
Szoval en igy vennem fel Dr Pap-Schrempf X Y,vagy Papne Dr Schrempf X Y. Mindezt csupan a doktori miatt.
Szerintem itt a kérdés, hogy hányszor kell használnod a hivatalos nevedet..
Én is tudományos fokozatot szereztem és fel is venném a párom nevét Papné dr. Schrempf Erzsébet Anikóként.
Viszont mivel sem ügyvéd, sem orvos nem vagyok, ezért a hivatalos nevemet viszonylag ritkán kell használnom.
Ha folyamatosan használnom kéne, akkor biztos, hogy csak a dr. Schremf Erzsébet Anikót választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!