Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő után mire változtassam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő után mire változtassam a nevemet?

Figyelt kérdés

Szerelmem vezetékneve Pap. Az én vezetéknevem pedig Schrempf. Két keresztnevem is van, és ha minden összejön,lesz doktorim is, és hát nem áll össze,hogy mit is válasszak név ügyileg... A vezetéknevem érzelmileg jelentéktelen, de a hangzása a nevemnél azzal az igazi. A kedvesem vezetéknevét is szívesen viselném,de nem tudom hogyan, milyen formában.

Köszönöm a segítséget!

2017. jan. 29. 18:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem az én verzióm nem a leghasznosabb számodra, mert én meg szeretem a hosszú nevem és ha férjhez megyek, akkor Pap Istvánné Schrempf Mária leszek (csak hosszabb nevekkel). Nekem ez azért tetszik, mert ebben viszont minden benne van.

De szerintem a Papné Dr. Schrempf Mária Erzsébet sem hosszú. Én munkám során egy csomó ilyen hosszúságú névvel találkozom.

2017. jan. 29. 21:34
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Basszus most jöttem rá téged, így olvasva előző, hogy a "né" az egy birtokot viszonyból jöhet? Tehát, hogy Pap Istváné: Schrempf Mária? :)
2017. jan. 29. 21:43
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem kedves utolsó, ennek más az etimológiája, semmi köze a birtokjelzőhöz.

A né az a nő szó egyik módosult alakja, ami szépen átment a nevek után is.

2017. jan. 29. 21:51
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
Hát, akkor jobb általam elképzelet, mint a valóság :D Úgyis az alternatív tények korát éljük... szerintem ősmagyar hagyomány ezt is feltudja szívni magába :P
2017. jan. 29. 21:56
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Én a Papné Dr. Schrempf Mária Erzsébet verziót választanám, szerintem jól hangzik. :) Doktori címhez szerintem érdemes a saját nevet megtartani, de így egyértelmű a férjezettséged is, és szerencsére nem olyan hosszú neve van a párodnak. :)
2017. jan. 30. 10:30
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a Kovácsoltvason 5 perce nevetek, köszi, feldobtad a napom :DD

Amúgy én dr Schrempf Anna maradnék. (Elhagynám a második, nem hazsnált keresztnevet.)

Én is doktor vagyok és nem vettem fel a férjem nevét. Felesleges herce-hurca. :)

2017. jan. 30. 12:50
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Akinek doktorija van es hasznalja,erdemes megtartani az eredeti vezeteknevet benne valamilyem formaban.

Persze senki sem azert hazasodik h elvaljon de ha kiepitesz egy pacienturat/ugyfelkort es valami folxtan elvaltok,akkor vagy elhagyod a ferjed vezeteknevet es akkor is tudjak h jah az a Schrempf Erzsebet Aniko,vagy a masik eset h valas utan is meghagyod a ferjed vezeteknevet hogy tudjak h te vagy.(ismerek ilyen doktornot,elvalt de az exe nevet viseli h ne kavarja meg a betegeket).

Szoval en igy vennem fel Dr Pap-Schrempf X Y,vagy Papne Dr Schrempf X Y. Mindezt csupan a doktori miatt.

2017. jan. 30. 13:27
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt a kérdés, hogy hányszor kell használnod a hivatalos nevedet..

Én is tudományos fokozatot szereztem és fel is venném a párom nevét Papné dr. Schrempf Erzsébet Anikóként.

Viszont mivel sem ügyvéd, sem orvos nem vagyok, ezért a hivatalos nevemet viszonylag ritkán kell használnom.

Ha folyamatosan használnom kéne, akkor biztos, hogy csak a dr. Schremf Erzsébet Anikót választanám.

2017. jan. 30. 13:56
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Erre a rövid időre, amíg ma a házasságok tartanak, felesleges nevet változtatni. Csak a macera amikor ugyanez vissza.
2017. jan. 30. 15:05
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben a dr.Schrempf-Pap Erzsébet Anikó nevet választanám. De az én vagyok ☺
2017. jan. 30. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!