Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy lagziban mekkora összegre lehet körülbelül számítani a menyecsketáncál?
Ezt tippelni sem lehet, mert nagyban függ a rokonság anyagi helyzetétől és gálánsságától. Valakik tízezreket dobálnak a kosárba, míg más csak pár ezret.
Én azt javaslom, hogy annyit vállaljatok anyagilag, amit még akkor is elbírnátok, ha senki nem adna egy fillért. Persze ez a lehető legpesszimistább dolog, de így biztos nincs rizikó és csalódás. Esküvő miatt adósságba verni a friss házasoknak önmagukat nem túl okos dolog, még akkor sem, ha ma ez szokás.
Meg lehet mondani a vendégeknek,hogy lesz menyecsketánc. Akkor lehet,hogy nem ajándékot vesznek, inkább odaadják a Nektek szánt összeget.
Persze ezt általában akkor illő közölni ha kérdezik,hogy mit szeretnétek ajándékba?
Mi voltunk már úgy lagziban,hogy nem mondták ezt előre. Az is kellemetlen mert vagy állsz és nem táncolsz a menyecskével, vagy táncolsz és plusszban adsz olyan összeget amit már egyébként nem szántál volna rá, vagy kimész és táncolsz pénz nélkül.
Arra nem tudsz felkészülni,hogy ebből mennyi fog összejönni, már csak azért sem, mert vagy megosztják az ajándékot tárgyra és pénzre, vagy csak ajándékra, vagy csak pénzre...és persze kinek mennyit enged meg a pénztárcája, ki mennyit szán Rátok.
Attól függ, hogy a vendégsereg a Mercis-BMW-s vállalkozó barátokból áll össze vagy a nagy nehezen felbuszozó egyetemista haverokból...
Szóval az összeg függ attól, hogy milyen anyagi körülmények között éltek, és élnek a barátaitok, van akinek egy 5000-es is vagyon már, hogy bedobja van aki bepattint egy 20-ast gond nélkül egy havernak is.
Ez kb 50-60 éve vidéken volt divat, hogy a menyecske már alig állt a lábán, de még visszalökdösték, hogy még nem elég a pénz, még menjen egy kör.
Manapság mindenki bedobja amit gondol, 1 percet lötyög a menyecskével, és ennyi lesz, nem nagyon tudod befolyásolni, hogy mennyi fog összejönni.
Egyébként én mindig egy fix összeget adok, voltam esküvőn, ahol ezzel kiemelkedően én adtam az ismerősök közül a legtöbbet, mert csupa tanár kolléga, meg bölcsész barát volt ott.
Volt olyan is, hogy ugyanazzal az összeggel a futottak még kategóriába tartoztam, mert olyan násznép volt, ahol az a pár tízezer forint a nem számít kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!