Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
200-300ezerből ki lehet hozni egy kb 30fős esküvőt?
Igen, de főként attól függ hol.
Pl van ahol 30 ezer az, hogy díszteremben összeadnak. Anyám talált olyan települést, ahol díszteremben 0Ftért megvolt a szertartás.
Debrecen az olyan távol esik tőlem, hogy még sosem jártam ott. Kérni kell árajánlatot. És lehetőleg 1-1,5 évvel az esküvő előtt. Én a Dunántúlon élek és itt hatalmas biznisz az esküvő. Ahol én dolgoztam ott csak az étterem került ennyibe.
Viszont voltam olyan esküvőn is, ahol besegítettek a menyasszonynak és pl meghívok étterem díszítés az saját munka volt. És kijött elég olcsón.
Szóval a nagy nap előtt 1-1,5 évvel már el kell kezdeni a tervezést. Különben helyet is nehezen találsz.
Attól függ, hogy még mit akartok pluszban (fotós és társai). Szerintem nagyon neccesen, ha valami nagyon olcsó helyet fogtok ki, pláne egy nagyvárosban.
Az étterem 7-8 ezer forintnál indulnak fejenként. Ha nagyon optimista vagyok, akkor legyen 8 ezer piával együtt, ez már majdnem kimeríti a 300 ezres keretet (240 ezer). A külső szertartás gyakran fizetős, de vegyük azt, hogy most ingyenes. Ruhát, ha nem egy egyszerű fehér alkalmit veszek, akkor használtan is 30-40 körül indulnak. A férjnek hasonló árban vannak, bár elő lehet venni az érettségi öltönyt is. Szóval lehet, ha tényleg _kizárólag_ ezek kellenek, és sikerül helyet találni hozzá, de az étterem az általában húzós.
Ez több mindentől függ. Úgy mint milyen ruha? Milyen étterem? (puccos, vagy egy egyébként névtelen, de ahol jó a kaja), adott-e a dekoráció, vagy sajátot csináltok, ez ugye szintén pénz.
Nekünk 17 fős, polgári szertartásos esküvőnk volt, egy sima éttermi ebéddel, majd tortákkal. Nem került 95 ezer forintba sem. A kaját mindenki dícsérte. (mindenki azt választott amit akart) Igaz, nem volt habos-babos ruhám, nem tartottam fontosnak, illetve az étterem alapból fel volt díszítve, mivel karácsony előtt házasodtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!