Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol érdemes beadni a türelmi idö aluli felmetés iránti kérelmet?
Jegyző
És meg kell indokolni,jelen esetben nagymamád állapotával. Orvosi véleményt kell mellé csatolni.
Irigyellek.
Karácsonykor az én nagyimnak az volt az utolsó elköszönése felém, mikor indult haza, hogy még addig menjek férjhez, míg ő él, mert ott akar lenni. Este már nem ért haza, balesetet szenvedett, így nálunk ez már lehetetlen. :(
Sok sikert kívánok, hogy nálatok teljesüljön a kívánság. A lakhely szerinti illetékesnél érdeklődjetek, megfelelő indoklással megkapjátok az engedélyt - persze függ attól, hogy mennyire telített a havi rendjük, de esetleg segíteni tudnak abban is, hogy hova forduljatok, ha náluk nincs lehetőség rá.
Nagyon kicsi az esély rá, hogy erre az indokra bármelyik jegyző is megadná az engedélyt. Eleve hivatalos dokumentumokkal kellene tudnod igazolni az indoklást, márpedig a nagymamád zárójelentésén nagy valószínűséggel nem szerepel olyasmi, hogy egy hónapnál kevesebb van neki hátra... De még ha lenne, akkor is a párra vonatkozó indokokat veszik figyelembe, a család helyzete ebből a szempontból irreleváns.
A legjobb, ha mielőbb bejelentkeztek az első lehetséges időpontra és imádkoztok, hogy a mama még érje meg. (Ha gyorsított eljárással jelentkeztek be, akkor sincs rá sajnos semmi garancia, hogy tényleg megéri...)
Ha jól tudom, 30 nap a várakozási idő. Ha ma bejelentkeztek az anyakönyvvezetőnél, február 5-én házasodhattok.
Anno, amikor 3 hónap volt a várakozási idő, egy ismerős pár kérvényezte a felmentést, mert 12 hetes terhes volt a menyasszony. Nem akart 6 hónaposan esküdni. Az lett a vége, hogy mire a kérvényük oda-vissza megjárta az össze hivatalt, eltelt fél év, és épp szülni készült, mire megkapta az engedélyt, illetve a felmentést a várakozási idő alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!