Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül kb. az ételek nélkül egy (max.50 fős) kültéri esküvő?
Jövőre tervezünk lakást venni, hogy végre össze tudjunk költözni. Ez hitellel fog megvalósulni.
Majd 2 év múlva szeretnénk babát is. De ez még nincs kőbe vésve.
Azért én a gyerek előtt szeretném az esküvőt megtartani.
Egy szűkebb körű, kültéri ceremóniát szeretnénk. Igazából nem tudom számít-e a létszám ha a kaját nem nézzük (mert a kaja az nem készpénzből lesz fedezve).
Dekoráció, ruha, smink, stb.
Előre is köszönöm. :)
Átlagárakat írok és mellé azt, h az én környezetemben milyen árak vannak (Pécs és Budapest között mozgok, esküvői szakmában dolgozok). Vannak dolgok, amik nem kötelezőek, pl a zenekar, lehet DJ, vagy bérelhetsz hangosítást és mehet playlist. Nem kötelező nagy vacsorát/lagzit adni, olasz mintára lehet esti állófogadásos, vagy csipegetős mulatozás, ami 10ig tart. Készítheted a saját dekorodat, ... azt gondold végig, hogy mi az, ami Neked és a leendő férjednek fontos a nagy napon. Mitől lesz ünnep. Azon ne spórolj. A többin húzz amennyit nem szégyellsz :D. Lehet, hogy Neked tök felesleges a fotós, de az is lehet, hogy az lesz az egyetlen tétel, amire igenis áldozol.
Tehát 1-2 összeg.
A ruha 40-200ezer között mozog, akár bérlésről, akár megvételről beszélünk. Az átlag, ami nem spórolós és minőséget is ad, az 150-180 között megy, persze lehet szerencséd is. Érdemes nézni az outleteket és az akciókat is, most pl fekete péntekezni is fog pár szalon.
A smink 3-15ezer között mozog, az átlagos ár 6-8 között megy.
Haj: 5-25ezer, nagyon attól függ, hogy hol és mit szeretnél.
Dekor: sok dologtól függ, 150 körül van egy alap dekor, határ a csillagos ég.
Fotós: 120 alatt dolgozókat meg sem bíznék, komolyan néha sírhatnékom van, páran mit kapnak és fizettek is érte. Ha ez alatti kategóriában gondolkodsz, valószínűleg egy ügyesebb rokonnal jobban jársz. Ez az én személyes véleményem. Az eddigi munkám során egyetlen egy 120 alatt dolgozó ügyes, tényleg kiemelkedőt mutató fotóst láttam. Egyet. 150-250 között már nagyon jókat lehet találni.
Karikagyűrű: 90-250 között megy a pár, a 90ezrest ki kell tudni fogni, akcióban, sima arany karikagyűrű párt lehet ennyiért. Sokszor érdemes ötvöshöz aranyékszereket bevinni beszámolásra (ha van "felesleges"/nem hordott/örökölt), úgy nagyon jó áron tudtok kijönni.
Ami még felmerület: helyszínbérlés, DJ, vagy hangosítás bérlése, köröm, kiegészítők: ékszerek, cipő, fehérnemű; gyűrűpárna, az anyakönyvvezető kiszállása (ha nem munkaidőben a hivatalban szeretnétek, ezt helyi rendeletben szabályozzák mindenhol, így vannak olyan falvak, ahol ingyenes, máshol eléri a 80-90ezer forintot is), meghívók (60-600ft között/db), ...
Öltönyre is számolni kell vmennyit, ha nincs a párodnak, süteményt lehet süttetni pár vendéggel, de tortát érdemes rendelni (480-600ft/szelet).
Mivel sok kicsi sokra megy, ha azt látod, hogy nem megy, lehet egyezkedni is a vendégekkel, hogy ajándékba ki mit tud bevállalni, pl valaki hozza a tortá(ka)t. Más segít a dekor elkészítésében. Valaki meghív a sminkre. Más a fodrászra. Valakivel a csokrodat intézed közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!