Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyibe kerül kb. az ételek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerül kb. az ételek nélkül egy (max.50 fős) kültéri esküvő?

Figyelt kérdés

Jövőre tervezünk lakást venni, hogy végre össze tudjunk költözni. Ez hitellel fog megvalósulni.

Majd 2 év múlva szeretnénk babát is. De ez még nincs kőbe vésve.

Azért én a gyerek előtt szeretném az esküvőt megtartani.

Egy szűkebb körű, kültéri ceremóniát szeretnénk. Igazából nem tudom számít-e a létszám ha a kaját nem nézzük (mert a kaja az nem készpénzből lesz fedezve).

Dekoráció, ruha, smink, stb.

Előre is köszönöm. :)

2016. nov. 23. 13:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez annyira, de annyira megválaszolhatatlan kérdés...

Ki lehet hozni 100e-ből meg 1m-ból is...

Attól függ, hogy 50e-t vagy 450e-t költesz ruhára

Hogy rokon fotóz, vagy hívsz profi fotóst

Hogy a helyszín ad-e pl székeket, vagy nektek kell bérelni

A dekort meg tudjátok csinálni saját kezűleg fillérekből, vagy bérelhettek dekoros céget, ahol 6 számjegynél kezdődik, és a határ a csillagos ég

2016. nov. 23. 13:15
 2/11 A kérdező kommentje:

Azért írtam le a helyzetünket, mert ebből kiderül, hogy nem nagyon tudjuk szórni a pénzt.

Ez egy ilyen gyorsan és lehetőleg olcsón kihozott dolog lenne.

Nyilvánvalóan nem akarok asztalterítőt meg függönyt viselni csak mert olcsóbb :D

De azért nem is fogok 500 ezres ruhát választani. Mindenből a szép de még nem nagyon drága kategóriát szeretnénk.

Semmit nem fognak ismerősök csinálni mert nincsenek ehhez kapcsolódó munkakörök az ismerősi körünkben.

Szóval mindenből szakembert fogunk felkérni. Kértünk már pár árajánlatot de gondoltam hátha van valakinek saját tapasztalata.

2016. nov. 23. 13:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok megint

Elmondom akkor a mi példánkat, hátha segít:

Minden (kaja is) együtt kb 1,3-1,4m lesz (nagyjából ugyanannyi vendég, 52 fő)

Ebből az étel ára kb 500-550e

Zenekar, CM együtt 140e

Fotós videós kb 300e

A ruhámat 25e vettem

Anyakönyvvezető 35e

Dekor kb 100e anyagárban

Ezekhez képes a többi filléres, de azért sok kicsi sokra megy... Cipő, meghívók (saját készítés), gyűrűpárna (szintén), sziromszóró kosarak, homokceremónia kellékek, ékszerek, vőlegénynek öltöny, cipő, torta, aprósütik, pogácsák, pezsgő, harisnyakötő, fehérnemű, sminkes, fodrász, köröm stb.

2016. nov. 23. 13:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem irtad, hogy Magyarorszagon belul ez merre lenne, mert az sem mindegy. Budapesten pl egy kulteri ceremonia, ahova kiszall az anyakonyvvezeto, 50-80 ezer Ft korul mozog.(Ha egyaltalan kiszall)

Azt sem irtad, hogy etteremben gondolkoztok, vagy otthon az udvarotokban lesz a vacsora. Lehet, hogy kell teremberleti dijat fizetni, lehet, hogy nem. A letszam egyebkent szamit, mert italt kell venni. De ennek az ara megint attol fugg, hogy Ti veszitek-e, vagy az etteremtol rendelitek.

Zenekart, vagy Dj-t szeretnetek? Fotos, videos lesz-e? Es ha igen, egesz napra, vagy csak a szertartasokra? Egy igenyesebb fenykepesz is 150 000 Ft-tol indul, ha nem olyan kepeket szeretnetek, amik ugy neznek ki, mintha a telefonnal kattintottak volna.

A ruha berles/vasarlas meg 50 000 - 250 000 Ft.

A dekoracio is attol fugg, hogy Ti csinaljatok-e, vagy felkertek egy ceget. Menyasszonyi csokor is minimum 7000 Ft-tol indul.

A torta is minimum 35-40 ezer Ft, de ez is fugg attol, hogy videk, vagy fovaros.

Szallas kell-e a vendegeknek, vagy sem?

Smink is lehet 10 000 - akar 60 000 ig, a haj is kb 10 000 - 20 000 Ft. De itt sem mindegy, hogy van probasmink/haj, vagy sem.

Ezeken gondolkozz el, mert nehez barmit is mondani a reszletek nelkul.

Amennyiben szeretnel igenyesebb szolgaltatokat, kozepkategorias aron, akkor is elegge zsebbe nyulos a dolog (mar pedig irtad, hogy szepet szeretnel mindenbol).

Ugy lehet sporolni, ha mondjuk penteken tartjatok az eskuvot. Sokan ilyenkor kedvezmenyt adnak. Vagy ha mondjuk nem egy egesz napos eskuvot tartotok, hanem csak egy ebedet, vagy egy vacsorat. Vagy ha sok mindent magatok csinaltok.

Hozzajonnek meg ilyen aprosagok is, mint pl cipo, melltarto a ruhahoz, ha nincs, menyecske ruha, ha azt is akarsz.

Szoval latod, hogy sok mindent el lehet hagyni, meg lehet sporolni is, csak a kerdes, hogy mi az, amihez ragaszkodsz.

2016. nov. 23. 13:44
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Ne hívj zenekart, se fotóst, ezzel sokat spórolsz!

Kültéri esküvőnél tervezni kell B verziót is eső esetére.

A ruhán is tudsz spórolni, meg az esküvői meghívókat ti is nyomtathatjátok..

Az anyakönyvvezető nagyon drágán megy ki, az viszont pénzbe fog kerülni.

A dekorációt barátnőid is készíthetik , az interneten rengeteg ötlet van..

2016. nov. 23. 14:07
 6/11 anonim ***** válasza:
66%

Kihelyezett polgári szertartás: 12.000

Ruha: 130 e

Menyecske ruha: 25 e

Gyűrűk: 108 e

Video: 140 e

Foto: 120 e

Kaja plusz korlátlan ital: 13500/fő.

Dekor, virágok stb. 300 e

Meghívó: 32e

Mi 80an voltunk.

Igazából szerintem előbb össze kéne ülnötök, és kitalálni mennyi a keret. Aztán nézelődni. Ennek nem sok értelme van ha mások leírják, mi mennyi volt.

2016. nov. 23. 15:11
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

Egy korábbi válaszomat másolom ide. Átlagárakat írok mindenhova, mindegyiken lehet spórolni, ahogyan többet is rá lehet szánni mindegyikre. Nem mindenen érdemes spórolni, mi pl a fotóson nem spóroltunk, tudom, hogy van már 60-ért is (ahogy videós is), de a jobbak 150-180-300 között dolgoznak (ez igaz a filmesre is).

Jegygyűrű: az acél 9ezer ft/pár, az arany 80tól van zaciban, átlag ára 150-200/pár.

Menyasszonyi ruha: akár bérlés, akár varratás, 150-200 az átlag. Ha szerencséd van, akár 40ezerből is kihozhatod, de ahhoz sok dolog kell és rosszul is elsülhet (és tapasztalataim szerint ez a jellemzőbb).

Menyecske ruha: 10-60ezer, attól függően, hogy mit szeretnél.

Öltöny:70-150ezer

Cipők: 10-10ezer

Ékszer: 10-15ezer

Alsónemű:5-20ezer

Fodrász:5-20ezer

Sminkes:4-12ezer

Körmös: 3-10ezer

Meghívók:80-500ft/db

Vőfély/ceremoniamester: 30-200ezer

Zenekar: 150-300ezer

DJ: 80-150ezer

Étterem/vacsoraterem: A legtöbb helyen nincs terembérlés, amiket én ismerek és mégis van, az 150-250 ezer

Lagzi kaja: 10-12ezer/fő, ha szerencséd van, ebben már benne lehet az üdítő és a piák rövidek nélkül (sör, bor, pezsgő)

Sütik: a sós nem drága, nekünk 5ezer ft volt, 10-15 dkg/fővel számolj, édes sütit nem tudom, mert mi a rokonokkal süttettünk és az étterem beengedte.

Hazasságkötő terem: hétköznap munkaidőben nincs díja, azon kívül minden hely válogatja, pezsgőt és díszítési díjat kérnek, kb 7-15 ezer, de falunk van, ahol ez sincs. A helyszínre kiszállás viszont drága lehet, azt települése/kerülete válogatja, 15-300ezer. A kopeaszi gátra a hivatalos anyakönyvvezető 2éve 170et mondott.

Sokan ezért hivatali időben bemennek, ingyen aláírnak, aztán hivatásos szertartásvezetővel van a rokonok előtt ünnepélyes szimbolikus szertartás. Az 50ezer körül szokott lenni, akkor is jó, ha valaki fél, hogy a hivatalból kiküldött anyakönyvvezető milyen szertartást fog tartani.

Templom, pap: Katolikusoknál egyházadó 5évre visszamenőleg, ha nem fizettétek eddig, ugyanez a tanúitoknak+asszem 35ezer. Nem emlékszem pontosan.

Dekoració: Saját kezűleg 40-50ezer, egy átlag dokoros ár 150nél kezdődik (az már jó), de sok hely ad alap dekort, ha nincs extra kívánság azaz teljesen megúszható.

Köszönőajándék: 30-500ft/db

Kérdés még, hogy szállást és koszorúslányruhát ti intéztek-e.

Mindig jöhetnek olyan költségek, amikre nem számítasz, pl fizetsz tánctanárnak, h segítsen felkészülni, vagy a hely kér hangosítási díjat és persze minden van, amit el tudsz képzelni. Ha rám hallgatsz nem mindent akarsz, csak azt ami számodra fontos, arra viszont többet áldozol.

Sok boldogságot!

2016. nov. 23. 15:47
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi, mindenkit felpontoztam. :)

Igazából azért kérdeztem itt is, mert nem tudom belefér-e egyáltalán a dolog. Nem szeretnék lemondani róla, de párom meg az 50 főről nem akar lemondani.

Várjuk az ajánlatokat még, mert nem mind jeleztek még vissza.

Nem budapestiek vagyunk egyébként.

2016. nov. 23. 15:59
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Nem igazán számít, hogy helyileg hol vagy, aki el tudja adni máshol drágábban a szolgáltatását az ott szolgáltat. Én fotósként nagyon sokat utazom, bár helyben is sok van, de ez mindenkinél más. :)
2016. nov. 23. 16:09
 10/11 anonim ***** válasza:

"Kihelyezett polgári szertartás: 12.000"

Melyik városban? Ez városonként, falvanként eltérő - 10 ezertől 150 ezerig, ugyanis az önkormányzat helyi rendelete szabályozza.

Ha neked 12 ezer volt, az még nem jelenti azt, hogy mindenhol annyi.

2016. nov. 24. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!