Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mondjak le életem legnagyobb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mondjak le életem legnagyobb álmáról, vagy reménykedjek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, hogy sokak szerint ez nevetséges és nem ez a fontos, de szeretném a tanácsotokat kérni az alábbi helyzettel kapcsolatban:

A párom és én 6 éve vagyunk együtt, van egy kislányunk, aki 4 éves. Eddig albérletekben laktunk, most vágunk bele egy lakáshitelbe, hogy végre saját lakásunk lehessen. A kapcsolatunk sok nehézséget vészelt már át ( tényleg nagyon-nagyon sokat ) így igazán volt alkalmunk megbizonyosodni arról, hogy nem szeretnénk egymástól elszakadni, együtt szeretnénk leélni az életünket. A párommal sokszor beszélgettünk már a házasság témáról. Tudja, hogy egész kicsi koromtól fogva az az álmom, hogy feleség legyek. Ő abszolút házasságellenes. Ezt azzal indokolja, hogy a környezetében nagyon sokan elváltak. A szülei is ( anyukája újraházasodott és 22 éve boldog házasságban él ), az én szüleim is elváltak, a nevelőapámnak ráadásul 4 felesége volt ( azonban anyukámmal már 20 éve boldogok ). A 6 évünk alatt volt egyszer egy komolyabb válság a kapcsolatunkban, akkor rövid ideig külön éltünk, bár gyakorlatilag akkor is együtt voltunk. Leültünk megbeszélni a dolgainkat és akkor elmondtam neki, hogy egész életemben arra vágytam, hogy feleség lehessek, számomra a házasság igazi érték, sokat jelent és nagyon fontos. ( csupán maga a házasság, nem az esküvő, arról az álmomról már lemondtam, nekem az is elég lenne, ha két tanúval aláírnánk a papírt és kész. ) Próbáltam megérteni és elfogadni, hogy neki ez semmit nem jelent, de nem tudtam beletörődni. Akkor azt mondta nekem, hogy el tudja fogadni, hogy ez nekem nagyon fontos és össze fogunk házasodni. Azóta eltelt 2 év és nem történt semmi. Vártam türelmesen. Aztán most a hitelügyintézés céljából szóba került,hogy a már meglévő kislányunk után szeretnénk-e igényelni az állami támogatást, amelynek feltétele volna a házasság. A párom azt mondta, hogy nem fogjuk igényelni, mert akkor össze kellene házasodni. Nagyon fájt ezt hallani, hiszen együtt tervezzük leélni az életünket, közös hitelbe vágunk bele, tehát nem tervezünk két év múlva szakítani. Neki ez csak egy papír lenne, nekem viszont az életem álma.

Nyilván nem fogom elhagyni azért, amiért nem vesz el, hiszen szeretjük egymást, család vagyunk és együtt szeretnénk megöregedni, azonban nem tudom, hogyan tudnék lemondani az álmomról. Semmire nem vágyom jobban, minthogy a felesége lehessek, nem vágyom habos babos fehér ruhára, nagy tömegre, lakodalomra, csupán arra, hogy a házastársa lehessek. Próbáltam az ő meglátását a magamévá tenni, de nem sikerült.

Szeretnék tanácsokat kérni, hogy mit tegyek, mert bár látom rajta, hogy tényleg nem érdekli ez a dolog, mégis folyamatosan reménykedek, amivel saját magamat készítem ki. Lehet, hogy butaság, nekem sajnos tényleg nagyon fontos :( Mit tehetnék, hogy beletörődjek?

Előre is nagyon köszönöm a segítő válaszokat.

2016. nov. 6. 19:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm Nektek az értékes hozzászólásokat és tanácsokat. :)

Az igazsághoz az hozzá tartozik, csak már nagyon hosszúra nyúlt így is a kérdésem, hogy amikor összeköltöztünk, akkor még nem így vélekedett. Akkor azt is mondta, hogy három éven belül szeretné megkérni a kezem, így azt nem lehet mondani, hogy eleve tudtam, hogy soha nem fog elvenni, mert korábban nem erről volt szó.

Írtam a kérdésemben a komoly válságról amikor ígéretet tett. Nos akkor ez is szóba került, hiszen nem értettem, hogy a korábbi tervei, hogy majd megkéri a kezem stb. után most teljes mértékben elutasítja a házasság gondolatát. Akkor azt mondtam neki, hogy nekem ez egy olyan dolog, amit nem tudok elengedni, nekem fontos a házasság köteléke ( nem a lagzi, nem az esküvő nem a mese habbal ) és ha úgy érzi, hogy ez teljesen elképzelhetetlen, akkor inkább ne béküljünk ki. Félreértés ne essék, nem ez volt akkor a fő probléma, csak amikor leültünk megbeszélni a dolgokat és kompromisszumokat kötni, akkor ez is szóba került. Akkor azt mondta, hogy el tudja fogadni, hogy nekem ez fontos és el fog venni feleségül.

Szeretem és emiatt nem fogom elhagyni, hiszen egyébként boldog család vagyunk, csupán szeretnék tanácsokat kérni abban, hogyan tudnám ezt magamban elnyomni, hogy ne kínozzam magam a folytonos és felesleges reménykedéssel.

Ráerőltetni természetesen eszem ágában sincs, így nem marad más választásom, mint elfojtani magamban ezt a vágyat, ebben szeretnék Tőletek segítséget, tippeket, tanácsot kérni. :)

Még egyszer nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a sok-sok választ! :)

2016. nov. 7. 10:40
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
Én elhagynám, mert ezzel a hozzáállással azt bizonyítja, hogy nem szeret és nem vagy neki fontos.
2016. nov. 7. 10:56
 13/18 anonim ***** válasza:
95%
Attol felek, hogy a pasid annak a tipikus peldaja lesz tiz even belul, hogy a gyereke anyjat nem veszi el, de majd ha teged megun, es talal egy nala tizessel fiatalabb csitrit, aki gyuruert nyavalyog, azzal meg majd csap egy ordanare nagy lagzit, mondvan mar "megért ra" vagy "most jott el az ideje, ne hibaztass", "vele erzem azt".
2016. nov. 7. 11:02
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz elhinni, hogy ti boldog család vagytok..De ha te ezt akarod hinni. Ha szeretne akkor elvenne. Csak egy állomás vagy neki.
2016. nov. 7. 11:10
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

Ha anno még nem így vélekedett, sőt, meg is ígérte az ellenkezőjét most mégsem akar házasságot, akkor ott valaminek történnie kellett.

De az is elképzelhető, hogy már úgy érzi így is teljes az élete, hiszen közös gyerek is van, már nincs miért elvennie.

2016. nov. 7. 11:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szte, ülj le vele megbeszélni, hogy "drágám, ez a hitelügyintézős dolog nagyon rosszul esett, mert nem ezt beszéltük meg. Most legyél velem őszinte: komolyan gondoltad ezt akkor, vagy füllentettél azért, hogy ne hagyjalak el"? Vagy vmi ilyesmi... mert az, hogy ketten kétfélét akartok/tatok/nátok, az egy dolog. De itt már az is van, hogy úgy tűnik, le sem tojja a neked tett ígéretet - ez sztem már nagyobb probléma.
2016. nov. 7. 12:38
 17/18 anonim ***** válasza:
76%
Én a helyedben leültetném, és hiszti, balhé nélkül elé tárnám, amit itt leírtál. Emlékeztetni rá, hogy mit mondott egykor, illetve most a hiteligénylés kapcsán. Nyíltan rákérdezni, hogy mi változott meg, hogy most így gondolkodik, mikor korábban mást mondott? Nyugodtan elmondhatod azt is, hogy mennyire rosszul esett a dolog, csak arra figyelj, hogy ne vádaskodás legyen a dologból, mert azzal csak védekezésre kényszeríted, nem őszinteségre.
2016. nov. 8. 11:38
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Így feleség szerepben élsz, csak jogilag nem ennyi. Ha sokat hisztizel ő fog elhagyni,mert ez hiszi, nem bízol benne, aztán majd csak pislogsz és nem érted, hogy miért lesz amit a 13-as leírt. Sanszos, hogy ez lesz, ha nem hagyod abba és igen nézheted végig, hogy mást meg boldogan elvesz és lehet itt sírni, hogy megcsalt, engem csak hitegetett. Közben Te tereled ez irányba.
2016. dec. 22. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!