Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mikor aktuálisabb az esküvő? Pl.6-7 év után, vagy 1-2 év után, avagy még kevesebb idő után? 22/N
Házasságpártiakhoz szól a kérdés.
Szerintetek melyik házasságnak van nagyobb esélye?
1-2 év pont túl kevés, 6-7 meg kicsit sok.
3-5 év után érzem ideálisnak. Mi 4 év után tartottunk ott.
1-2 év nem elég semmire.
1-2 év is elég lehet, mi 1 év után házasodtunk és együtt vagyunk lassan 20 éve. Anyósomék összejöttek 17-18 évesen, összehozták a férjem, kénytelenek voltak összeházasodni :), együtt vannak azóta is.
Szüleim 15 évesen jöttek össze, 9 év után házasodtak, ők meg már lassan aranylakodalomra készülhetnek.
Felnőtteknél a 6-7 év szerintem sok, pláne ha a házasságpártit úgy értjük hogy csak esküvő után jöhet a gyerek.
Utolsó, ezeknek a példáknak semmi értelme. A szüleim 2 év után házasodtak, 15 év után elváltak, de már 4 év után szar volt a házasság állítólag. Normális várakozás, egymás megismerése megoldotta volna a dolgot...
A nagyszüleim 5 év után házasodtak a háború miatt, és kicsit több, mint 60 év házasság után hunyt el a nagymamám.
A férjemmel mint írtam 4 év után házasodtunk és még mindig együtt vagyunk...
A barátnőmék akik 1 év után házasodtak 2 évre rá váltak is...
Szóval ez olyan, hogy van példa, és ellenpélda is. A 2-3 év együttélés azért indokolt előtte, mert meg kellene ismerni a másikat. 1-2 év után, együttélés nélkül házasodni zsákbamacska. Lehet szerencséje az embernek, mint nektek vagy a szüleiteknek, de sajnos a 90% nem jár ilyen jól. Gyakorlatilag egy idegennel házasodik az ember ilyenkor...
Utolsó. Eddig senki nem írt olyat, hogy 1-2 év utàn együttélés nélkül hàzasodott. Mi 1,5 év utàn esküdtünk, és volt előtte együttélés is. Tudtunk egymàsról mindent amit a hàzassàghoz kell. Semmi zsàkbamacska nem volt. 5 - 10 év együttélés utàn is szétmennek emberek, nem ez a lényeg.
A régebbi időket pedig teljesen felesleges ide venni. Ma màr teljesen màs vilàg van, mint nagymamàink idejében. Az én nagyszüleim is hàzasok voltak a halàlukig, de a vègére màr egyenesen utàltàk egymàst. Sosem volt szerelem. Azért hàzasodtak mert jött a gyerek, nagyim meg nem volt màr fiatal, 39 évesen szült. Akkor még ez volt szokatlan...
Nincs garancia, hiàba élsz együtt évekig valakivel, ugyanúgy lehet belőle vàlàs. És akik 1-2 év utàn hàzasodnak , akàr életük végéig boldogok lehetnek együtt. Nem tudni. Azon múlik mennyit tesznek a kapcsolatb hogy az milyen minőség mennyire illenek össze.
13:
Nagyszüleim 1,5 évvel a megismerkedés után házasodtak úgy, hogy abból fél évig heti egynél ritkábban látták egymást (munka és iskola miatt más városokban). És később sem éltek együtt a házasság előtt semmit sem.
57 éve vannak együtt. Mindenki tud példákat hozni minden oldalról.
Mi 3 év+1-2 hét után házasodunk, még idén 26 leszek, a vőlegényem a lagzi után pár nappal 29. De igazából én már egy éve is azt éreztem, mint most, csak akkor még az egyéb körülmények nem voltak alkalmasak a házasságra.
Szüleim fél évig jártak, majd megbeszélték, hogy összeházasádonak, aztán a megismerkedésük utáni 9. hónapban ár meg is volt a lagzi. 21 és 26 évesek voltak. Még mindig szerelmesek, látszik rajtuk, 54 és 59 évesek. :)
Tesómék 8 év után házasodtak, 29 évesen. Szerintem teljesen kapcsolatfüggő, mi az ideális. Huszonévesen szerintem már 1-2év is bőven elég lehet.
Pff, szóval akkor felnőttként 6-7 év már nem jó? Most nem azért de 20 évesen is felnőttek voltunk, csak nem voltunk érettek esküvőre. Most 26 évesen viszont igen, látván, hogy töretlen a szerelem.
Kérdező, szerintem erre nincs rendes válasz, attól függ megtaláltad-e a társad akivel boldog vagy és tényleg összeillesz. Ezután akkor házasodtok amikor akartok, vagy a pénztárcátok, életkörülményeitek engedik. Nincs recept.
Mi pontosan a 6. évfordulónkon fogunk megházasodni és nem azért, mert - ahogy egy előző kommentelő írta - fel kell dobni valamivel, hanem, mert most jött el az idő és jött össze a pénz rá.
Egyébként meg tök hülyeség, hogy melyiknek van több esélye.. Lehet valaki tök boldog 7 év után is a Párjával, de lehet hogy 2 év után annyira elhidegülnek, hogy aztán össze-vissza megcsalás lesz belőle meg depresszió.
Én amúgy 1 év után nagyon korainak tartanám, 2 után is. Volt olyan kapcsolatom, ami 2 év után ment tönkre, pedig másfelet együtt laktunk, de kiderült, hogy nem tudunk egymás mellett meglenni. 3-4+ év után már illik ismerni egymást, összecsiszolódni egymás hülye szokásaival :) és ha tényleg minden oké, akkor jöhet az esküvő. Ne lila ködben történjen meg, mert sokan ezt csinálják aztán adják be a válópert...
Szerintem sincs olyan,hogy erre aktuális idő.
Mi 6 év után házasodtunk,de már 5 éve együtt éltünk. Először a lakhatás megoldását fontosabbnak tartottuk,mint az esküvőt.Tudtuk,hogy szeretnénk majd egyszer. Mindkettőnk szülei elváltak és voltak akik nem nem jöttek ki egymással a családba ezért is volt,hogy kicsit húztuk ezt az egészet,mert nem tudtuk hogy hozzuk össze ha ilyen a család. Persze aztán sikerült :)
Egyébként meg lehet vannak olyanok akik a kapcsolatuk felfrissítése miatt házasodnak ennyi év után,de mi van azokkal akik 1-2 év után házasodnak és náluk laposodik el a 7. évben pl ők mivel dobják fel a kapcsolatukat ?:) A kérdés nyilván az,h melyik házasság tart egy élethosszig? Nos hát szerintem mindkettőnél esélyes a válás és az is ,hogy hosszú ideig tart majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!