Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik helyszínt választanátok?
Őrlődök.
A: Gyönyörű rendezvényközpont egy vidéki belvárosban, kicsit borsosabb ár, de ebben minden benne van a virágokon kívül, viszont nincs semmi szabadtér, ami a hátteret adná a dolognak (szabadban tartott esküvő, vagy a kreatív fotózás). Nem beszélve, hogy ebben a városban valami elképesztő a hivatali időn kívüli házasságkötés ára, pl szabadtéren 94 ezer forintot képesek elkérni, vagy a polgármesteri hivatal díszudvarában 40 ezret (díszterem 30 ezer, kisterem 20 ezer). Nagyon profi ajánlatküldés volt, névre szóló minden információt tartalmazó, részletesen árazott. Látszik, hogy profi rendezvényközpont, és a rendezvényszervezés ajándékként benne van az árban. 70 fővel mennénk, ami a szervező szerint elég a nagyterembe, csak lezárják egy részét és akkor nem lesz szellős, de aggódok, mi van ha páran lemondják, és akkor meg már kevesen leszünk oda?
B: Szomszédos kisebb város étterme egy park közepén. Olcsóbb mint az előző (kb 3000/fővel). A menüajánlat kicsit pórias (már a rántotthús imádó páromnak is túl sok volt a rántott dolog) de lehet rajta változtatni ezt írták. Ez a szülővárosom, nem olyan drága mint a szomszédos, viszont a környezet sokkal szebb alapból. A park egyszerűen elképesztően szép minden évszakban, és minden fotózást és magát a szertartást is lehetne ott tartani. Az étterem is szép, ízléses, 70 főnek ideális, nem olyan hatalmas mint a másik, és van terasza a dohányzóknak. Voltunk itt nemrég esküvőn, minden nagyon profi volt, az ételek is finomak, szóval szimpatikus.
Ami nem tetszett még az alap ételajánlaton kívül, hogy hiába írtam emailben, hogy jelenleg így szeretnék kommunikálni a személyes találkozó előtt, mert külföldön élek, és össze vissza dolgozok, nem mindig vagyok elérhető stb, de az alap ajánlaton kívül (amiben nem volt leírva az ár(!!!), csak megkérdeztem a már említett ismerőst hogy nekik mennyi volt) mindig csak azt válaszolta a nő, hogy további információ, ennél meg annál, itt a telefonszám. De már kifejtettem kétszer, hogy emailben szeretném jelenleg, míg haza nem megyünk. Persze felhívom majd, csak kicsit zavar a rugalmasság hiánya vagy hogy lehet el se olvasták amit írok. Ugyanez nem volt probléma a másiknál, nagyon készségesek voltak.
Szerintetek?
Szia!
Ahogy kiveszem a szavaidból ti a második hely mellett döntenétek, de telefonos kapcsolattartás felháborít.
Tényleg furcsa manapság.
Én azt csinálnám, hogy összeírnám a fontos dolgokat (menüsor, ár, stb.) egyszer felhívnám a megadott személyt a listámmal kapcsolatban, és megmondanám, hogy nekem az email-es kapcsolattartás a megfelelő a továbbiakban, és kérném, hogy mindent amit most megbeszéltünk email-ben is küldje el (Szó elszáll...). Ha továbbra is elzárkóznak, maradnék az első hely mellett.
Az, hogy a barátnőnek idén beárazta a fincsi menüsort 5e/főre, az nem jelenti azt, hogy ugyanaz a menüsor jövőre is ugyanannyi lesz.
Engem nem zavarna, ha a teremnek nincs kertkapcsolata, fotózást lehet tartani parkban, szép kertben. Biztos van ilyen a környéken.
Ha a kihelyezett szertartás drága, és a termet soknak tartjátok, akkor lehet, hogy olcsóbb ha a szertartás máshol van, és átautóztok a lagzi helyszínére. Mondjuk nekem a 30e nem tűnik soknak (nekünk 2006-ban a templom volt 26e)
Nálunk sem volt szabadtér/kertkapcsolat a dohányosoknak ki kellett menniük, így legalább a huzattal se jött be a cigifüst.
Ha meg kényelmes a terem az külön jó. Nagyon zavaró, ha minden szorosan van, angolna módon kell a tányéroddal egyensúlyozni a helyedig. Nincs kellő hely a táncnak, ételeknek (svédasztalnál, jobb ha körbe lehet járni, és mindkét oldalon van minden).
Már elnézést! Se nem faluból jövök, se nem faluban lakok. Kisvárosból jövök, bocsánat, hogy nem vagyok Budapesti, de ha falusi is lennék, akkor se lenne jogod így beszélni velem.
Miss Punci sem vagyok, keményen megdolgozom a pénzemért, nem eltartatom magam, nem kényeskedek, hanem egy egyszerű eldöntendő kérdést tettem fel. Ha nem tetszik, egyszerűen lépj tovább. Semmi felháborítót nem kérdeztem, de lassan kínzópadra dobtok. Hát nincs jobb dolgotok?
Szia!
Látod, a kinti helyszín fotókhoz már meg is oldódott.
Nézd, lehet, hogy elsőre az A helyszín által kínált ártól elájultatok, de nem biztos, hogy sokkal olcsóbb lesz a B helyszín. Emellett már most idegeskedsz... mi lesz később.
Ha az adott árban (A helyszín) tényleg minden benne van, díszítés (nem kell feltétlenül virág), étel-ital, zenekar, egyéb költségek (hosszabbítás, dugódíj, stb.), és nem túl elrugaszkodott, akkor lehet, hogy hagynám a problémás B helyet.
Az, hogy rögtön kap az ember egy magas árat, nem biztos, hogy kihasználás a szolgáltató részéről. A szolgáltató már bejáratott emberekkel dolgozik, kedvezményt is tud adni, amit Te egyénileg nem kapnál meg. Ha egyesével szedegeted össze a dolgokat lehet, hogy drágább lesz.
Mivel nektek a távolság miatt nem sok lehetőségetek van a keresgélésre, nem tűnik rossz opciónak az A helyszín.
Mondjuk fenntartom, amit az előző hozzászólásomban írtam, hogy egy telefonra beruháznék, a saját megnyugtatásom végett is.
Milyen nyomorult emberek járnak ide mostanában? Döbbenet...
Én egyébként egyértelműen az A-t választanám. Rettenetesen föl tudnak húzni az ilyen tököléssel, mint amit B helyen előadnak neked. Kell a fenének az idegeskedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!