Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet erre tudatosan felkészülni?
Figyelt kérdés
Gyakori beszédtéma, hogy sokan szinte csak magára az esküvőre (vagy szülésre) ksézülnek fel, és nem magára a házasságra, vagy a baba érkezésére. Holott nem az a legfontosabb, hogy hogyan is születik meg a baba hanem az, hogy mi lesz utána, és ugyanígy a házassággal is. Sajnos én is nem egy példát látok arra, hogy tervezik nagy buzgón az esküvőt, hogy minden tökéletes legyen, és szuper legyen. és felkészülnek a nagy napra, de arra egyáltalán nem, ami utána jön. Persze, az az egyik legfontosabb nap az ember életében, de nem azért, mert egész nap titeket ünnepelnek, és buli van, jee, hanem azért, mert az valaminek a kezdete. De lehet erre egyáltalán tudatosan felkészülni?
Nem. Ez nem egy esemény, amire fel lehet készülni. Az esküvő maga viszont az.
2016. okt. 8. 23:15
2/11 anonim válasza:
az emberekre gyakran jellemző a szűklátókörűség, nem gondolkodnak hosszú távon, stb...
Bármire fel lehet készülni, csak pontos szabályokat kell kidolgozni, és az alapján a belátható jövőig közös terveket szövögetni... ennyi. Sokan nem szeretnek gondolkodni, nem tudom észre vetted-e már :) Főleg itt Mo-n nagyon jellemző ez az emberekre :D
2016. okt. 8. 23:34
3/11 anonim válasza:
Mire kellene keszulni eskuvo utan? Ugyanugy megy tovabb az elet mint elotte, nem hinnem, hogy a kapcsolatban is barmi valtozas allna be. Egyutt elunk a parommal, a penzunk "nagyjabol" kozos - vagyis mindenkinek a sajat szamlajan van a sajatja de sosem centizunk semmit ki mit fizetett eppen, vegyesen fizetunk, ez eskuvo utan se fog valtozni, nem lesz nagy kozos szamla. Lakni ugyanugy egyutt fogunk, a haztartast ugyanugy kozosen csinaljuk mint elotte. Nem tudom, mire kene keszulni eskuvo utanra, mert semmi nem lesz mashogy mint elotte, csak lesz egy hivatalos papirunk arrol, hogy egy par vagyunk ami jol johet majd nehany helyzetben.
2016. okt. 8. 23:50
4/11 anonim válasza:
Vallásosoknak van jegyesoktatás. Bár amit én olvastam róla, az nagyon nem tetszett.
Egyébként meg sokan nem készülnek fel arra, hogy mit jelent az "örökké", úgyhogy teljesen jogos a kérdés. Ezek a "jajj istenem, mostantól csak egy emberrel feküdhetek le" parák elkerülhetőek lennének.
2016. okt. 9. 01:05
5/11 anonim válasza:
Nem lehet, azt az esküvő (eljegyzés) előtt kell eldönteni, hogy működni fog-e együtt vagy sem. Garancia nincs semmire, de ami alapból nem működik, oda nem szervezek esküvőt, nem szülök gyereket.
Egyébként értem, hogy mire gondolsz, valóban mindkét esetben sokan nem gondolkoznak hosszú távon. Elég megdöbbentő, hogy hány olyan eset van, ahol belefognak az esküvő szervezésébe, és végül pár hónap után az egészet lefújják és szétmennek. Rosszabb esetben pár hónap házasság után. Hasonlóan gyerekvállalásnál is nagyon kell a terhesség meg a szülés, parádézás a pici babával, de amikor már nem aranyos, akkor nevelés nélkül nő magától, mint a gomba, és tele van sírva minden platform, hogy elkanászodott a gyerek...
2016. okt. 9. 07:58
6/11 anonim válasza:
Már meg ne sértődj de azért ez elég hülye példa, jobb esetben egy házasság nem jár akkora változással a pár életében mint egy gyerek születése. Maximum annál, akinél nem volt szex, nem laktak együtt házasság előtt. De egyébként mi a sz.art kell készülni rá már bocsánat? Az esküvő egy nagyon fontos esemény az ember életben, arra nyilván készül.
2016. okt. 9. 15:27
7/11 anonim válasza:
4 # ne haragudj de ez hatalmas nagy baromság. Jobb esetben esküvő előtt sem fekszel le senki mással a barátnődön kívül. Azért Magyarországon nem úgy működik hogy elveszel valakit és levágják a f.aszod ha nem leszel vele örökké. Ugyanúgy van választási lehetőség. Normális emberek "sima" párkapcsolatban sem kefélgetnek összevissza.
2016. okt. 9. 15:30
8/11 anonim válasza:
7# Illetve tegyuk hozza, hogy a valas is opcio, ha valaki mar nagyon nem bir magaval. Jo par eve nem ugy van mar, hogy a hazassag az felteltenul orok eletre szol es onnantol kezdve kesz vege orokke ossze vagytok kotve... Nyilvan senki nem ugy hazasodik, hogy sebaj majd ugyis elvalunk ha gaz lesz, de azert valljuk be, megnyugtato, hogy minden gond es megbelyegzes stb nelkul el lehet valni.
2016. okt. 9. 15:35
9/11 anonim válasza:
"jobb esetben egy házasság nem jár akkora változással a pár életében mint egy gyerek születése"
A házasság vagyonközösség, felelősség és elköteleződés, és nehezebb is felbontani hosszabb idő után, mint egy sima együttélést, ahol két nap alatt elköltözöm, és viszlát. Nyilván nem örök kapocs, mint egy gyerek, de bizony egy magasabb polc. Nem véletlen, hogy sokan rettegnek a házasságtól, mint ördög a tömjénfüsttől, mert az már valami "más", ott már nem olyan egyszerű lepattanni, félrekúrni, B tervet készíteni.
2016. okt. 9. 17:19
10/11 anonim válasza:
9# Igen ez így van. De aki ennyire retteg tőle, annak egy komoly párkapcsolat sem való és szerintem az ilyen emberek nem is tudnak rá felkészülni, sőt szerintem nem is házasodnak meg. Hisz egyre gyakoribb itt is, hogy jönnek a hülye kérdéseikkel, hogy ugyan miért éri meg megházasodni? A többieknek pedig nincs mire felkészülni. Ez nem egy megmérettetés. Van akinek nem működik na bumm. Erre nem lehet felkészülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!