Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házas férfiak, ti hogy kértéte...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házas férfiak, ti hogy kértétek meg a feleségetek kezét? És hány évesek voltatok?

Figyelt kérdés

2016. okt. 1. 13:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mindannyian ábrándoztunk tizenévesen eljegyzésről, esküvőről, házról. De most visszagondolva az egykori önmagamra, nevetséges, naiv, butus kislány voltam. És ugyan ilyen nevetséges volt, hogy 17 évesen megkérte az akkori párom a kezem.

A házasság nem csak szerelem, hanem az ember összes addigi élettapasztalatának az összegyűjtéséből származó racionális döntés is.

Igen tudom, minden tini más mint a többi, illetve az ő kapcsolatuk is más. Én is pont ezt gondoltam 18 évesen meg hogy mi mennyi mindent átéltünk együtt, meg voltunk is már egymásnál egy hetet.

De majd amikor a beteg párod ápolod, fürdeted, mert eltört a keze, közösen fizettek hitelt, vesztek egy autót, felújítotok egy lakást. Amikor láttátok egymást hisztisen, nyűgösen, sírva, nevetve, meghatottan, boldogan na majd akkor jön el az ideje egy boldog házasságnak.

Kérdésedre válaszolva: 17 évesen a kerti padon az édesapámtól kért meg. 2 évre rá szétmentünk.

22 évesen az otthonunkban kért meg a vőlegényem. Ő 31 volt akkor.

2016. okt. 1. 17:25
 12/15 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszod. :)
2016. okt. 1. 23:52
 13/15 anonim ***** válasza:

Egyszerűen nincs értelme, hogy megkérd a kezét ennyit idősen.. Szomorú vagy sem, de még simán benne van a pakliban, hogy szétválnak útjaitok.

Nekem két nagy fordulópont volt az életemben. Az egyik amikor egyetemre mentem (kis híján 19 évesen), a másik pedig amikor dolgozni kezdtem. Ugyan még ott volt az egyetem, csúsztam a diplomával, de mivel 1-1 tárgyam volt csak a félévekben, ezért dolgozni kezdtem heti 32 órában. Gyakorlatilag teljes állásban.

Hát ez is nagy fordulópont volt.

Mind a kettőnél, és főleg az elsőnél 19 évesen, 1-2 év alatt rengeteget változtak a nézeteim, a gondolkodásom, az értékrendem.

19 évesen még csak kerestem önmagam, 23 évesen meg már jó úton jártam, de még mindig nem voltam egy kiforrott személyiség.

24-25 évesen jött el nálam az a pont, amikor igazán tudtam ki vagy és mit akarok. Ekkor ismertem meg a férjemet.

Addig a gimis szerelmemről, majd később az egyetemi szerelmemről is őszintén azt hittem, hogy ő lesz a befutó.

Aztán persze szép és jó, ha kitartotok egymás mellett, de még lesz 1-2 fontos állomás az életetekben, amik komoly próbának teszik ki a kapcsolatotokat és egyszerűen nagyon nagyon a sansza, hogy szétváltok.

Várd meg minimum az 1. mérföldkövet, az első pár évet, aztán ha még mindig együtt vagytok, és még mindig így éreztek, hajrá.

2016. okt. 2. 09:33
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod. :)

Örülnék, ha nem válnánk szét, mert nagyon szeretem őt, de sajnos ez is benne van a pakliban.

2016. okt. 2. 09:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Szülinap, névnap, karácsony, szilveszter, valentin nap, stb nálam tuti nem lenne a válasz. Ezek nem olyan ünnepek amik számomra "összevonhatóak" mással, illetve lehet önzőség, de az eljegyzésem napja csak a vőlegényemről és rólam szóljon. A szülinapom arról szól, hogy x évvel ezelőtt édesanyám életet adott nekem, akkor azt szeretném ünnepelni :)
2016. okt. 22. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!