Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házas férfiak, ti hogy kértétek meg a feleségetek kezét? És hány évesek voltatok?
Mindannyian ábrándoztunk tizenévesen eljegyzésről, esküvőről, házról. De most visszagondolva az egykori önmagamra, nevetséges, naiv, butus kislány voltam. És ugyan ilyen nevetséges volt, hogy 17 évesen megkérte az akkori párom a kezem.
A házasság nem csak szerelem, hanem az ember összes addigi élettapasztalatának az összegyűjtéséből származó racionális döntés is.
Igen tudom, minden tini más mint a többi, illetve az ő kapcsolatuk is más. Én is pont ezt gondoltam 18 évesen meg hogy mi mennyi mindent átéltünk együtt, meg voltunk is már egymásnál egy hetet.
De majd amikor a beteg párod ápolod, fürdeted, mert eltört a keze, közösen fizettek hitelt, vesztek egy autót, felújítotok egy lakást. Amikor láttátok egymást hisztisen, nyűgösen, sírva, nevetve, meghatottan, boldogan na majd akkor jön el az ideje egy boldog házasságnak.
Kérdésedre válaszolva: 17 évesen a kerti padon az édesapámtól kért meg. 2 évre rá szétmentünk.
22 évesen az otthonunkban kért meg a vőlegényem. Ő 31 volt akkor.
Egyszerűen nincs értelme, hogy megkérd a kezét ennyit idősen.. Szomorú vagy sem, de még simán benne van a pakliban, hogy szétválnak útjaitok.
Nekem két nagy fordulópont volt az életemben. Az egyik amikor egyetemre mentem (kis híján 19 évesen), a másik pedig amikor dolgozni kezdtem. Ugyan még ott volt az egyetem, csúsztam a diplomával, de mivel 1-1 tárgyam volt csak a félévekben, ezért dolgozni kezdtem heti 32 órában. Gyakorlatilag teljes állásban.
Hát ez is nagy fordulópont volt.
Mind a kettőnél, és főleg az elsőnél 19 évesen, 1-2 év alatt rengeteget változtak a nézeteim, a gondolkodásom, az értékrendem.
19 évesen még csak kerestem önmagam, 23 évesen meg már jó úton jártam, de még mindig nem voltam egy kiforrott személyiség.
24-25 évesen jött el nálam az a pont, amikor igazán tudtam ki vagy és mit akarok. Ekkor ismertem meg a férjemet.
Addig a gimis szerelmemről, majd később az egyetemi szerelmemről is őszintén azt hittem, hogy ő lesz a befutó.
Aztán persze szép és jó, ha kitartotok egymás mellett, de még lesz 1-2 fontos állomás az életetekben, amik komoly próbának teszik ki a kapcsolatotokat és egyszerűen nagyon nagyon a sansza, hogy szétváltok.
Várd meg minimum az 1. mérföldkövet, az első pár évet, aztán ha még mindig együtt vagytok, és még mindig így éreztek, hajrá.
Köszi a válaszod. :)
Örülnék, ha nem válnánk szét, mert nagyon szeretem őt, de sajnos ez is benne van a pakliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!