Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben automatikusan jár a dr. Előtag?
Sziasztok!
Kiss Erika vagyok, a leendő férjem dr. Nagy Mihály.
Amikor kérdezte az anyakőnyvvezetò, hogy hogy szeretném viselni a nevem a házasságkötés után, azt mondam, hogy Nagyné Kiss Erika szeretnék lenni. Ő nem szólt semmit.
Viszont most agyalok rajta, hogy habár sose használjuk a dr. előtagot a férjem bemutatásánál/bemutatkozásánál, hivatos formában dr. Nagyné Kiss Erika szeretnék lenni, ugyanis én dr. Nagy Mihály felesége leszek, nem Nagy Mihályé.
Ilyenkor automatikusan jár a dr. előtag? Neten találtam ezt is, azt is, van valakinek személyes tapasztalata?
Köszi a válaszokat! :)
Kedves utolsó, most ha azt írom, hogy tavasszal én is dr. leszek, akkor meg az lesz a baj, hogy fel akarok vágni a 2 dr-i titulussal, igaz? ;)
Nem tudom, mi nem volt érthető abban, hogy a férjem nevét szeretném viselni. Elhiheted, hogy az egyetlen dolog, amit a gyűlölök benne, az az, hogy orvos, pontosabban az ezzel járó ügyeletek. Semmi kedvem hencegni ezzel, ugyanis én lennék a legboldogobb, ha más lenne a munkája.
Nem olvastam végig a sok hozzászólást, de hidd el tudom mit beszélek. Ezek az opciók lehetnek, ha a férj a doktor és a feleség nem doktor:
dr. Nagy Mihályné
dr. Nagyné Kiss Erika
Kiss Erika
Nagy-Kiss Erika
Kiss-Nagy Erika
Nagy Erika
Akkor veheted fel a doktort, ha a "né"-s változatot választod, ha felveszed a vezetéknevét simán, vagy kötőjeles formában akkor nem.
A kérdésedre visszatérve dr. Nagyné Kiss Erika lehetsz!!
Nekem van ismerősöm,akinek két dr. van a nevében,nagyon vicces és hosszú neve van, de egyben komolyan is hangzik :)
Szerintem válaszd azt,ami neked megfelel, akár a férjed nevét,akár nem.
Kislány korom óta X-né YZ Mária akarok lenni. Szeretném kifejezni a nevemmel, hogy férjezett vagyok, de nem szeretném eldobni az édesapámtól kapott nevet sem. Így nem nagyon marad más opció, mint a kérdésben vázolt verzió.
Köszi a válaszokat, meg külön köszönet azoknak, akik megértették, miért fontos számomra, hogy ott legyen a "dr." is.
A nevem jövőre valóban hosszú lesz, de mint mondtam, kislány korom óta így szeretném házasság után használni a nevem.
Diplomaszerés utàn pedig nyilatkozni kell, hogy az egészségügyi tevékenységem során milyen nevet szeretnék használni, mi kerüljön a pecsétre, ott természetesen maradok dr. Kiss Erika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!