Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ebben az esetben automatikusan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az esetben automatikusan jár a dr. Előtag?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kiss Erika vagyok, a leendő férjem dr. Nagy Mihály.

Amikor kérdezte az anyakőnyvvezetò, hogy hogy szeretném viselni a nevem a házasságkötés után, azt mondam, hogy Nagyné Kiss Erika szeretnék lenni. Ő nem szólt semmit.

Viszont most agyalok rajta, hogy habár sose használjuk a dr. előtagot a férjem bemutatásánál/bemutatkozásánál, hivatos formában dr. Nagyné Kiss Erika szeretnék lenni, ugyanis én dr. Nagy Mihály felesége leszek, nem Nagy Mihályé.

Ilyenkor automatikusan jár a dr. előtag? Neten találtam ezt is, azt is, van valakinek személyes tapasztalata?

2016. szept. 5. 23:05
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Kedves utolsó, most ha azt írom, hogy tavasszal én is dr. leszek, akkor meg az lesz a baj, hogy fel akarok vágni a 2 dr-i titulussal, igaz? ;)

Nem tudom, mi nem volt érthető abban, hogy a férjem nevét szeretném viselni. Elhiheted, hogy az egyetlen dolog, amit a gyűlölök benne, az az, hogy orvos, pontosabban az ezzel járó ügyeletek. Semmi kedvem hencegni ezzel, ugyanis én lennék a legboldogobb, ha más lenne a munkája.

2016. szept. 6. 07:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok nyelvész, sem etimológus, de a nyelvérzékem azt súgja, hogy dr. Nagyné Kiss Erika kifejtve annyit jelent, hogy dr. Nagy neje (nője), Kiss Erika. Sikít, hogy a doktori fokozatot nem ő szerezte, hanem a férje. Nem véletlen, hogy ebben a formában (-né) ott lenne a neve előtt a dr., más esetben viszont nem.
2016. szept. 6. 07:56
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a két dr. egy névben már vicces. Én is felveszem a férjem nevét, mert ő nem dr, én meg az leszek, de ha ő is dr. lenne, már nem valószínű, hogy felvenném... A dr. Xné dr. Y Z már sok.
2016. szept. 6. 08:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Néhányan tényleg ennyire sötétek? A férje nevét veszi fel,de ezzel nem a doktori címet kapja meg, de ha egyszer ez a férje neve? Ilyen nehéz ezt felfogni? Ő ettől nem lesz se több, de kevesebb doktor pedig pláne nem! (igen lehet de. de nem ettől) Nyugodjatok le.
2016. szept. 6. 09:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a sok hozzászólást, de hidd el tudom mit beszélek. Ezek az opciók lehetnek, ha a férj a doktor és a feleség nem doktor:

dr. Nagy Mihályné

dr. Nagyné Kiss Erika

Kiss Erika

Nagy-Kiss Erika

Kiss-Nagy Erika

Nagy Erika

Akkor veheted fel a doktort, ha a "né"-s változatot választod, ha felveszed a vezetéknevét simán, vagy kötőjeles formában akkor nem.

A kérdésedre visszatérve dr. Nagyné Kiss Erika lehetsz!!

2016. szept. 6. 09:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem van ismerősöm,akinek két dr. van a nevében,nagyon vicces és hosszú neve van, de egyben komolyan is hangzik :)

Szerintem válaszd azt,ami neked megfelel, akár a férjed nevét,akár nem.

2016. szept. 6. 09:28
 17/18 anonim ***** válasza:
60%
Én is ismerek dupladoktort :)
2016. szept. 6. 09:41
 18/18 A kérdező kommentje:

Kislány korom óta X-né YZ Mária akarok lenni. Szeretném kifejezni a nevemmel, hogy férjezett vagyok, de nem szeretném eldobni az édesapámtól kapott nevet sem. Így nem nagyon marad más opció, mint a kérdésben vázolt verzió.

Köszi a válaszokat, meg külön köszönet azoknak, akik megértették, miért fontos számomra, hogy ott legyen a "dr." is.

A nevem jövőre valóban hosszú lesz, de mint mondtam, kislány korom óta így szeretném házasság után használni a nevem.

Diplomaszerés utàn pedig nyilatkozni kell, hogy az egészségügyi tevékenységem során milyen nevet szeretnék használni, mi kerüljön a pecsétre, ott természetesen maradok dr. Kiss Erika.

2016. szept. 6. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!