Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A koszorúslányok ruháit illik nekem megvenni, vagy ez azért már az ő költségük?
Illetve még egy kérdés: a zenész, ceremóniamester, fotós, egyéb bérelt személyek étkeztetése általában hogy zajlik? Őket is bele kellene számolni a vendéglistába? Nekik is ugyanaz a menü, italválaszték jár, ugyanúgy ültetési rendbe bele kell számolni? Nyilván illik nekik vacsit adni, meg esetleg inni, de a "normál" vendégek 16e/fős átlagárú étkeztetése és itatása kicsit soknak érzik a felbérelt személyeknek, akiknek ugye eleve fizetek párszázat, hogy ott legyenek.
Első esküvőm, bocsi, ha butaságokat kérdezek :) A válaszokat viszont előre is köszönöm :)
16e/fő????? Jézuskrisztus....
A 4Seasons-be esküdtök? Na jó...ahhozkevés...:P
Mi úgy csináltuk, hogy pörköltet főztek a rokonok a helységhátsó részénél, és abból egy adag ételt kaptak a
felbérelt személyek, illetve amit kértek mellé. A zenészeket 1 óránként itattuk pálinkával, a videóman csak éjfél után kapott rövidet. :)
Előre kérdezzétek meg őket, hogy mit fogyasztanak (italban), ha étlapos lesz akkor pedig ugyan olyan bánáésmódot érdemelnek,mint a vendégek.
Egyik barátnőmék esküvőjén a rokonság szolgálta fel a kaját meg a sütiket,italokat. Elfeledkeztek totál a videósról és a fotósról és a képek és videók 60%-a a kajáról meg az italról készült, nem a násznépről:DDD
Kellemetlen volt,hogy csapvizet ittak majdnem egész este....És eléggé előnytelen képek is születtek...
Szóval igen :) Érdemes odafigyelni rájuk, körbeugrálni őket fél óránként, máskülönben nem fogják jólérezni magukat és gáz képek születnek :)
Persze ez csak tipp, nem minden videós, fotósilyen :)
Az a 16 ezer az a kaja, (korlátlan) italcsomag, a dekor /fő részei, szóval ilyen sokminden egyben, egy átlagár :D
Nálunk a rokonság nem fog sütni-főzni, egyrészt mert hetvenen leszünk, másrészt meg mert étteremben tartjuk, meglehetősen furcsán venné ki magát, ha az ottani konyhát nem használnánk ki szakácsaival együtt.
Az világos nekem is, hogy a zenészek-fotós-videós-anyámkínja emberek nem maradhatnak étlen-szomjan, de akkor most őket is számoljam be a vendéglistába? Az ilyen embereket ültessem egy asztalhoz, egy társaságba, külön helyet számoljak nekik, meg minden?
A fő kérdésemre is várom még a további válaszokat :)
Ha meghatározod, milyen színű, szabású ruha legyen, akkor illik állni a költségeket.
Főleg ha teljesen ugyanolyan ruhában szeretnéd látni őket. Ha felkérted őket és maximum színt mondasz, és nem zavar ha kulonbozoek akkor sajat koltsegen szoktak a koszoruslanyok keszulni hisz mindent akkor ok valasztanak ki.
De a legtobb ertelme annak van ha mindenki ugyanolyat kolcsonoz, te pedig allod a koltseget ennek.
Nekem nem voltak koszoruslanyaim mondjuk. Pont a macera miatt.
A fotos, videost illik ugyanugy etetni itatni, mint a tobbi vendeget. Nekunk U alakban volt az asztal. Az egyik szélére ultettem oket.
Pont ezert kell ugy kalkulalni h legyen e fotos, videos kik es mennyiert meg milyen menu legyen.. ezeket azert kell atgondolni mert annak nincs ertelme hogy 16ezres menut esznek (jah bocsi te a dekort is beleszamoltad bar nem ertem milyen dekor lehet az amit /főre számolsz :) ) meg mindenkit felberelsz, de utana a vacsorat sajnalod. Mindig ugy kell nezni azt hogy ki/mennyibe kerul, hogy ebben nincs benne vacsora koltseguk.
Ha kulon kosztra kenyszerited oket, az latszani fog a szolgaltatas szinvonalan, utana pedig lehet reklamalni :(
Erdemes lefaragni ha koltsegekbol ha pont ezek a dolgok jelentenenek terhet.
Es ne haragudj, nem akartam bunko lenni, csak leirtam az oszintet :)
Nem haragszom, megfontolandó, amiket írtál :)
A dekorban valamiért a hely maga a székszoknyákat /fő számolja, azért van benne ebben :)
3. vagyok.
Tényleeeg. Nekunk is úgy volt a székszoknya :)
Amúgy sok boldogságot és sok sikert kívánok a szervezéshez :)
Két kislány koszorúslányunk lesz. Én fizettem nekik a ruhát!
A szolgáltatók nálunk ugyan azt kapják mint a többi vendég, kajat, piat es dekort is. bár mi a helyet béreljük a kaját piát mi visszük be, nekünk az az 5 fö (2 zenesz, fotos, videos, vőfély) már nem sokat dob rajta. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!