Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői meghívó szöveg gond. Te hogy csinálnád?
Lesz ugye 2 fajta meghívó szöveg. Az egyik, amelyik a vacsorás, a másik, amelyik csak a szertartásos.
Viszont lesznek rokonok, barátok stb. Van akit tegezünk, van akit nem. Van akinek van párja, családja, van akinek nincs.
Hogyan írjam az meghívó szöveget?!
pl: "Kedves Családunk és Barátaink?" Így jó? Vagy ti hogy írtátok?
Nekem ez a "Kedves Családunk és Barátaink" nem tetszik.
Nem muszáj a megszólítás egyébként, láttam olyat, ahol nem volt és ha jól van megfogalmazva, akkor nem baj.
Neten még ezeket találtam:
Kedves Barát és Rokon! (ez még annyira se tetszik)
Rokonok, ismerősök! (hát ez is olyan furcsa...)
Kedves Családunk, Barátaink: Násznép! (hááát.. nem)
Itt találsz szövegmintákat:
Első: nem szeretnénk névre szólóan, rendeljük és nem tudom hogy kivitelezhető. Meg amúgy se :D
Utolsó, igen ezeket láttam, még ugyse tetszenek :D
Akkor csak annyi, hogy pl. "Szeretettel meghívunk..." de akit meg nem tegezek, annak nem gáz?!
Szia!
Én pár hete készítettem meghívókat az alábbi szöveggel:
Kedves Családunk és Barátaink!
Örömmel értesítünk, hogy összetratozásunk és közös jövőnk jegyében xy-kor összeházasodunk. Örülnénk, ha ezen a napon együtt élnénk át a ceremónia megható és az ünnepi vacsora szórakoztató pillanatait.......stb
nálunk 3 változat volt:
Szertartásra - többes számú, tegezős
Bulira is - itt volt egyes számú (akinek nincs párja) és többes számú is. Ezek is tegezősök voltak.
Nyugi, nem fog Mariska néni mégsértődni, és a falu se vesz a szájára, ha "tegezve" írjátok a meghívót.
Ha mégis nagyon parázol emiatt, még mindig ott a harmadik lehetőség, írd megszólítás nélkül a meghívókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!