Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül egy esküvő?
Nekünk januárban volt. Kb 1,5 millió volt..:S
Kb 65en voltunk. Vidéken egy csárdában, nem ottalvós buli volt. Kaja-pia volt bőségesen, kb 700e volt ez a része, de nagyon jó ár volt, a többi hely ajánlatához képest.
Fotós baráti áron 80e+16e a műterem bérlés
Vőfély szintén ismerős által ajánlva 40e
Egy zenészünk volt, szintén kedvezményesen 40e
A menyaruha 75e+menyecske még 30e.
Virágok 55e. (Csak a menyacsokor, dobócsokor, egy főasztal dísz, szülőköszöntő csokrok, 6 db olyan izé..pasiknak a zsebükbe kis virágocska, nem tudom a nevét..)
Sütemények+torta 110e (bár ezt kicsit túlrendeltük, mert rengeteg édes sütemény maradt..)
Fodrászom olcsón 5000ért csinálta a hajamat
Profi sminkest hítunk, ő 50e-ért csinálta meg hármunk sminkjét.
Anyakönyvvezető helyett szertartásvezető 30e+8e utiköltség
Előtte megtartani a rendes szertartást 18e (ki kellett bérelni a kistermet, mert nincs külön irodájuk, ahol összeadnának 2 embert..szánalmas)
Meghívók kb 20e
Koszorúslány ruhák (2db) 50e
Vőlegénynek az öltöny 30e
Cipők 10-15e (3párat vittem+vőlegényé)
Ezenkívül mi csináltuk az asztaldíszeket, menükártyákat, ültetőket.
..és még nem tudom, hogy mit felejtettem ki..:D
De a pénz semmi a sok idegeskedés mellett..pedig rohadt nyugodt személy vagyok..:P
Szóval kitartást!!
Szia!
Nekünk nyáron lesz az esküvőnk.(polgári szertartás és lakodalom) Kb. 90 fő. Leírom, hogy nekünk milyen költségeink lesznek.
Videó: 180.000 Ft
Fotó: 115.000 Ft
Zenekar: 185.000 Ft
Dekoráció: 150.000 Ft
Virágok: 55.000 Ft (menyasszonyi csokor, koszorúslánycsokrok, szülőköszöntőre csokrok, kitűzők, főoasztaldísz)
Torták, sütemények: 110.000 Ft
Polgári szertartás (külső helyszínen): 12.000 Ft
Gyűrűk: 108.000 Ft
Menyasszonyi ruha:140.000 Ft
Menyecske ruha: 25.000 Ft
Cipő: 26.000 Ft (egy váltócipő még kellene a biztonság kedvéért)
Az étteremben a menü 7200 Ft + korlátlan italfogyasztást kértünk ami 5000 Ft.
Meghívók: 30.000 Ft
A vőlegény öltönye még nincs meg. A frizura és smink nem tudom mennyibe fog kerülni.
Rokonomék esküvője 2 éve volt, ők kb. 800 ezerből hoztak ki egy 50 fős esküvőt.
Csokor 5.000
Kitűzők 5*2.500
Kaja főmenü 4.000/fő (=200.000)
Éjféli svédasztal 110.000
Italfogyasztás 100.000
Dekoráció saját készítésű volt
Ruha és öltöny bérelve volt
Emeletes torta (50 szeletes) 40.000
3 kisebb torta(16 szeletes): 3*3.600
DJ: 30.000
Vőfély: 40.000 + szállás
Nekünk tavaly ősszel volt vidéki megyeszékhelyen, 75fős lagzival. Esküvőszakmában dolgozókként itt-ott kaptunk kisebb-nagyobb kedvezményeket.
- vacsora,lagzi: 11eHUF/fő, a rövideket ajándékba kaptuk egy rokontól így az ebben nincs benne,
- Torták: 50eHUF
- Menyasszonyi ruha, kiegészítők, ékszerek: kb. 180eHUF
- Vőlegény ruhája, öltönye, cipője, kiegészítői: kb. 50eHUF
- Fotós: kb. 380eHUF (külföldről hívtunk fotóst):
- Dekor, virágok: 60eHUF (de ez saját készítésű, egy hetet dolgozott rajta a párom, ha szolgáltatótól kérjük akkor a duplája sem irreális, sőt)
- Egyházi szertartás (stóladíj, egyházadókkal): 50eHUF
- DJ: 80eHUF
- Polgári: kb. 30eHUF
- Iratcsere,a feleségemnek: 6eHUF
- Vőfély: egy vőfély kollégám/barátom ajándékba adta, hogy levezényelte a lagzinkat (de egyébként 50eHUF-nál kezdődik kb. és innen megy felfelé).
Az egész kb. 1,8M HUF környékén állt meg, kicsit pluszosra jöttünk ki ha a nászajándékba kapott pénzeket is számolom.
Nekünk az alábbi költségek voltak 80 főre:
- étterem: 1,8 m (ebben kaja, korlátlan sör, bor, 140 db koktél volt. A rövidet mi vettük meg, 50 ezerért vegyesen wiskey, pálinka, vodka, likőrök)
- Ruha kettőnknek: kb 300 ezer (megvettük, nem béreltük. ebben 1 öltöny, egy férfi cipő, egy ceremónia mellény, 2 menyasszonyi ruha, egy menyecske ruha, egy fehér és egy piros cipő volt)
- Vőfély ingyen volt (ismerős)
- Fotós 70 ezer
- zenekar: 120 ezer
- Ceremónia anyakönyvvezetői költsége és a helyszín bérlése a ceremónia idejére: 65 ezer
- Szállás 3 vendégnek: 30 ezer
- teremdíszítés: 80 ezer
- Apróságok, mint meghívó, névkártyák az asztalra, menükártya nagyjából 6000 (én csináltam őket, csak a speckó papírt kellett megvenni)
szia, euróban írom le, nem számolgatom át forintra, de szerintem így is érthető lesz. :) Mi egy szerény esküvőt szerveztünk, minden extrát kilőttünk.
Vacsora egy pizzériában: 20 euró/fő(ebben benne van a díszítés, a korlátlan italfogyasztás és a vacsi)
Városháza: 4 euró az adminisztrációs költség, 50 euró a teremköltség, 10 euró egy sima asztal bérlése, amin lesz egy kis pogácsa, üdítő, pálinka azok számára, akik a lagziba nem hivatalosak.
Templomi esküvő: 50 euró maga a ceremónia, 20 euró a templom díszítése+nem tudom még a papírok költségét, amit kiveszünk a másik templomból, ahol annyira gáz a pap, h nem akarunk ott esküdni.
Ruha: C und A-ban vettem nem egész 30 euróért, sima fehér ruci, kicsit hippis, én ilyet akartam. :) de a bérlés 300-500 euróig terjed.
Nincs se zenekar, se vőfély, hanem dj lesz: ez 70 euró.
Fényképész: 250 euró.
Videós nem lesz. A meghívókat s.k. akarom elkészíteni, erre nem tudom még mennyi fog rámenni.
Nem tudom, h kihagytam-e valamit... :)
én kb 1 millióra saccolnám.
nyilván ha sikerül olcsóbban találni kaját+helyet, akkor kevesebb is lehet. szerintem ez dobja meg nagyon. de ugye ott a fotós,videós,zenészek,vőfély..ezek sem kis pénzek. meg a ruha,gyűrűk,sminkes,fodrász,meghívók,dekoráció...stb.
de mondom, 1 millióból ki lehet már hozni. kevesebből is,hogyha több mindenről lemondtok. de határ akár a csillagos ég:D
Ehhez képest nekünk csóró lagzink lesz :)
Terem 15, szakács felszolgáló 5, fotós 15, vőfély 35, csokor 2500, kitűzők karszalag 3000, ruha 25000, 8000, 21000,; kaja-pia 100, dekor kb 25e. Én 300ra saccolzam és annyiból ki is hozom. Ebben nincs semmi bérelt, minden saját lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!