Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van akinek csak nagyon kis létszámú esküvője volt? (kb 15-20 fő)
A párommal szeretnénk összeházasodni, bár nem vagyunk papír pártiak, de sok mindenhez kellhet, így úgy döntöttünk, hogy tartunk egy kis esküvőt. De nincs nagy családunk, meg nem is akarunk erre milliókat költeni, csak a legszűkebb család azaz a szülők és a testvérek és azok családja lenne ott, szóval kb 15-en lennénk.
Nem is akarunk felhajtást, csak a polgári szertartás majd egy vacsora egy étteremben.
Aki ilyen kis esküvőt tartott mennyiből jött ki?
Én kb 150 ezret számoltam, mert vidéken tartjuk, a szülőfalunkban.
Ruhákban semmi extra, egy sima fehér egyberuhát szeretnék kb H&M-ben már 10 ezer körül láttam, cipő kb 6 ezer, egy használatra nem fogok drágát venni. Páromnak ing öltönynadrág kb szintén 20 ezer. Virágköttetés pár ezer. Fodrász, smink 10 ezer. Sima egyszerű arany karikagyűrű egy pár kb 30 ezer. Az étteremben a levesek lennének 12 ezerbe, illetve több személyes tálakat rendelnénk, körettel, savanyúsággal együtt ennyi főre 22 ezer lenne. Szóval a kaja olyan 35 ezer, az ital jó kérdés szerintem olyan 25 ezer körül, de ezt nehezen tudom megsaccolni, hogy egy ebéd alatt mennyire jön ki az ital.
Tesóm cukrász, a 3 emeletes tortát ő süti, ez így nem kerül pénzbe, az étteremben ingyen felszolgálják a hozott tortát. A sógorom pedig fotós, szóval így lesz aki csináljon néhány képet, így erre szintén nem kell költeni.
A polgári szertartásnak van díja? Mert ezt sehol nem látom egyértelműen. Van ahol azt írják, hivatali időben ingyenes, de mégis rengeteg helyen van, hogy elkérnek terembérlet címen 10-15 ezret, illetve ha van pezsgős koccintás stb. akkor már az is plusz? Ez hogy van?
Szóval úgy kalkulálom 150 ezer körül durván meglenne.
Várnék tapasztalatokat olyantól, akinek kis esküvője volt. Milyen ruhátok volt? (mert gondolom 10-20 főre nem érdemes habos-babos ruhaköltemény) stb. Minden érdekel :)
nekunk a sajat kertunkben volt grill party kicsit tobben voltunk
En igazi hosszu ruhat vettem nem habosat elegansat ebay 50$ volt deko ebay cipo ebay meghivo sk suti sk torta ajandek
csokor : hortenzia sajat magam kotottem egy szep szallagal (ebay)
gyuruk ezust nem kedveljuk az ranyat
Tipp olyan ruhat vegyel amit szeretnel mert meg fogod banni meg egyszer ugysem lesz eskuvod
Nekünk 17 fős esküvőnk volt szűk családdal, és barátokkal. Ebéddel, tortákkal, menyasszonyi csokorral együtt ,( a hajszál pontos összegre már bevallom nem emlékszem,) 95 ezer ft alatt egy picivel.
Nekem sima fekete-fehér nadrágkosztümöm volt, alatta pedig fehér gyűrött anyagú harangujjas felső. Már alapból megvolt, csak nem volt miért felvenni...:)
Az étteremben mindenki azt evett amit akart, étlapról ment a rendelés. Ha érdekel még valami írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!