Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Éttermekben általában kell fizetni azért, hogy bevigyünk saját italt?
Még nem választottunk helyszínt, egyelőre keresgélünk. Láttam, sok helyen oda van írva, hogy rövideket be lehet vinni.
Viszont olvastam tegnap egy cikket a helyszínválasztásról, ahol olyasmit írtak, hogy sok helyen olcsóbb, ha a helyszín által kínált italokat kérjük, mert többet kell fizetni, ha nem. Lehet, hogy én értelmeztem rosszul.
Szóval a kérdés:
Pénzt kérnek azért, hogy saját italt vigyek be, vagy csak arra utaltak, hogy drágábbra jön ki, ha én veszem meg és azt viszem?
Változó, nálunk nem kellett fizetni az ajándékba kapott házipálinkáért, amit bevittünk, viszont kértük az italcsomagjukat, így sört, bort, whiskyt stb. ők biztosítottak, valószínű megérte nekik.
Viszont van olyan hely, ahol dugódíjat kérnek az általad bevitt italokért, de ez helytől függ. Ugye azokat az italokat ők szolgálják fel-meg az ő nyereségüktől fosztod meg őket, ennek kompenzálására találták ezt ki.
Mi azért választottuk az italcsomagot, mert nem tudtuk előre, miből mennyi fog fogyni, és egy egészen korrekt ajánlatot kaptunk rá. De van az ismerősi körben olyan, aki boltból hozta az italt, és a maradékot ugye elvihette, visszaválthatta, jól jött ki.
Hely, társaság válogatja (Nálunk többen voltak whiskykedvelőek, volt egy jópár az idősebb korosztályból pálinka-borkedvelők...nehéz volt megsaccolni, és mondom, kaptunk egy korrekt ajánlatot, de valahova megérte volna számolgatni és saját italt bevinni)
Köszönöm a választ! :)
Ezzel a dugódíj kifejezéssel már találkoztam, de nem tudtam, mit jelent, így már ez is világos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!