Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A koszorúslány ruhát a párnak illik kifizetni?
Szerintem a szállást a vendég fizeti (mi legalábbis a nyáron fizettük)
Koszorúslány eddig kétszer voltam, a ruhát magamnak fizettem. Szerintem, ha olyan ruháról van szó, amit később is fel tudok venni és nem eget rengető az ára, akkor simán fizetem magamnak. De mondjuk egy kölcsönzős ruhára én már nem adtam volna ki pénzt. De szerintem ez mind a pár, mind a koszorúslányok, mind a menyasszony elképzelésének függvénye. A lényeg, hogy legyen egyértelmű, hogy ki fizet.
Nálunk mi fizetjük a két koszorúslányruhát (máskor is fel tudják venni + nem drága- ez lesz az: [link]
Úgy beszéltük meg, hogy a szállást is mi álljuk a távolabbról érkezőknek (kb 15 fő 300 km-ről jön).
Hívtak már olyan helyre is, ahol a szállást nekünk kellett volna fizetni (mondjuk csak 50 km távol volt), az se volt gond, de szerintem, ha már meghívsz valakit, akkor vendégeld is meg/ szállásold el. Tudom, hogy nem olcsó mulatság, de nem kell puccos hotelra gondolni. Erre az egy éjszakára egy panzió vagy kolesz is megteszi. Ha meg nem akartok szállodára költeni, kérd meg a közelebbi rokonokat, hogy aludjanak náluk arra az egy éjszakára a távolabbról érkezők.
A koszorúslány ruhákat én fizettem, mert nem valami tehetősek a barátnőim, nekem viszont nem esett nehezemre. Egyébként erre szerintem nincs "szabály". Van, amikor a lányok maguknak fizetik, de van, aki úgy állapodik meg velük, hogy felesben állják.
Szálláshely: szintén mi fizettük, de ez is egy olyan dolog, hogy kinek mennyit bír a pénztárcája... Ha nem tudjátok megengedni magatoknak, hogy elszállásoljatok saját költségen mindenkit, akkor szerintem nyugodtan kérdezzétek meg tőlük, hogy meg tudják-e oldani. Egyébként én a szállást úgy gondolom, hogy a vendéglátó kellene, hogy fizesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!