Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért házasodik templomban az, aki egyébként nem hívő?
Figyelt kérdés
Tényleg nem értem: azt sem tudják az illetők, hogy eszik-e vagy isszák a kereszténységet, templomot csak kívülről láttak életükben, de nagyon sokan verik magukat azért, hogy templomi esküvőjük lehessen, holott semmit sem tudnak az egyházról, illetve a hitről, több esetben megkeresztelve sincsenek.
Mégis mire jó ez a képmutatás? Mert nagy cicomával jár? Mert "olyan romantikus"? Mert "a szülők ragaszkodnak hozzá"? Vagy úgy mégis miért?
Ugyanígy nem értem a keresztelést: elvileg a gyereket azért keresztelik meg, mert ekkor vállalnak a szülők és a keresztszülők kötelezettséget arra, hogy az adott vallás szellemében fogják felnevelni a gyereket. Legtöbben azonban nemhogy nem vallásosak, de Istenben sem hisznek, a gyereket mégis megkeresztelik... Miért van ez?
Kedves ma 17:16! Szerintem, te valamit nagyon félre értettél, hisz a kérdést érti mindenki, ellentétben veled, aki nem!
2010. márc. 27. 17:19
12/44 anonim válasza:
Miért lenne irigy meg féltékeny? Mert nem vakította el az egyház a több ezer éves meséivel? Vagy csak mert egyszerűen nem akar templomban esküdni?
2010. márc. 27. 17:20
13/44 anonim válasza:
17:20 igen, azért. a templomi esküvő nem a vallásról szól, nem kell ezért hívőnek lenni, ne legyetek már maradiak és ennyire bal*aszok
2010. márc. 27. 17:22
14/44 anonim válasza:
figyelj, ha odaállnak se keresztelés se semmilyen hit ismeret nélkül, aszondom minek? De a templomi esküvőhöz minimum keresztség szükséges.Tehát ha ezt bevállalják, már tetteke egy lépést. A másik. Az eskü szövege. csesz..etik, ha nem gondolják komolyan . Ha vki ott és akkor nem gondol bele a tartalmába mélyen, akkor teljesen mindegy hogy vallásos vagy nem? És mi van pl, ha nem járt templomba, de most komolyan gondolja, hogy az Úr előtt tesz ígéretet?:) Nem csak képmutatók vannak.....:)
2010. márc. 27. 17:25
15/44 anonim válasza:
Elmondanád, hogy miért olyan zavaró ez? Hívő vagy, vagy nem? Nem értem a felháborodás okát.
2010. márc. 27. 17:28
16/44 anonim válasza:
Kiskoromban ha hallottam az esküvőkről, mindig a fehér ruha-templom kép kapcsolódott hozzá. Mesékben, filmekben, könyvekben egyaránt. Ezt hintették el a gyermekek előtt és a gyermeki fantáziák, álmok végig kísérik az emberek életét. Meg egy templomi fehér ruhás esküvő romantikusabb, mint egy elegáns ruhába történő éttermi zabálás:D:D:D:D De lehet rosszul látom a dolgokat:D 19/L
2010. márc. 27. 18:39
17/44 anonim válasza:
Egy tárgyi tévedést azért kijavítanék: a templomban is csak az esküdhet, aki meg van keresztelve és elsőáldozott a bérmálás nem tudom hogy kell-e.
De egyébként ez szerintem is egy jó kérdés.Szerintem csak a felhajtás miatt akarják az emberek.
2010. márc. 27. 19:24
18/44 anonim válasza:
én szeretnék templomban esküdni, igaz a párom is én is meg vagyunk keresztelve, ő bérmálkozott és pedig konfirmálkodtam, persze gyerekkorunkban, tehát nem felnőttként csak azért, hogy összeadjanak minket. egyrészt szép a templomi esküvő, szerintem sokan vágynak erre kisgyerekként. plusz sokszor ez a felmenőknek fontos, nagyszülőknek, szülőknek. ismerek olyat is, aki nem hívő, nincs megkeresztelve és eszébe sem jutott templomban esküdni, míg más ismerőseimnek kivétel nélkül volt templomi szertartás. a szüleimnek nem volt, így engem meg sem kereszteltek katolikusnak, csak evangélikusnak, talán ezért. de szerintem is inkább a hagyományról szól.
2010. márc. 27. 19:42
19/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket!
Irigy lennék és féltékeny? Akkor én is templomban házasodtam volna. Mivel nekem nem számít a pompa, így inkább csak polgárit tartottunk. Végülis az a fontos, hogy mi ketten érezzük azt, hogy összetartozunk, nem? Bár a család minket is megpróbált rábeszélni, hogy tartsunk egyházit is (egyik család katolikust akart, a másik evangélikust), mi úgy gondoltuk, hogy ez az egész felesleges képmutatás. Nem vagyunk hívők, akkor meg minek a jegyesoktatás, meg egyebek?
2010. márc. 27. 20:12
20/44 anonim válasza:
Ezt sokan "beleverik" a nők fejébe, hogy a templomi esküvő az igazi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!