Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért házasodik templomban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért házasodik templomban az, aki egyébként nem hívő?

Figyelt kérdés

Tényleg nem értem: azt sem tudják az illetők, hogy eszik-e vagy isszák a kereszténységet, templomot csak kívülről láttak életükben, de nagyon sokan verik magukat azért, hogy templomi esküvőjük lehessen, holott semmit sem tudnak az egyházról, illetve a hitről, több esetben megkeresztelve sincsenek.

Mégis mire jó ez a képmutatás? Mert nagy cicomával jár? Mert "olyan romantikus"? Mert "a szülők ragaszkodnak hozzá"? Vagy úgy mégis miért?

Ugyanígy nem értem a keresztelést: elvileg a gyereket azért keresztelik meg, mert ekkor vállalnak a szülők és a keresztszülők kötelezettséget arra, hogy az adott vallás szellemében fogják felnevelni a gyereket. Legtöbben azonban nemhogy nem vallásosak, de Istenben sem hisznek, a gyereket mégis megkeresztelik... Miért van ez?

2010. márc. 27. 16:54
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
80%

Én vallásos vagyok, szóval csak gondolom, hogy azért mert szép, hangulatosabb, mint csak egy polgári és sokan romantikusnak is tartják, de nem tudom ezzel pontosan mire céloznak.

Szóval, igen úgy kb. azért amiket te is felsoroltál a kiegészítő második részében.

2010. márc. 27. 16:59
 2/44 anonim ***** válasza:
76%
szerintem hagyományból. Nekem biztos nem lesz se templomi esküvőm, se a gyerekem megkeresztelve...
2010. márc. 27. 17:06
 3/44 anonim ***** válasza:
86%

nekem sok ismerősöm van, aki ugyan nem hívő,templomba nem jár, de azt mondja,hogy esküvője csakis templomban. Az indoklásuk: mert az anyakönyvvezetőnél szinte szalagon mennek a párok,nem hangulatos, templomi szép és romantikus.

Én sem járok templomi,de én nem is szeretnék templomi esküvőt, szerintem is képmutató dolog.

2010. márc. 27. 17:07
 4/44 anonim ***** válasza:
75%
nem járok templomba, 2 hete volt az esküvőm és nem volt templomi
2010. márc. 27. 17:10
 5/44 anonim ***** válasza:
36%
mert bugris majom és így trendi.
2010. márc. 27. 17:12
 6/44 anonim ***** válasza:
57%
mert így sokkal szebb, romantikusabb, szebb lesz az emlék. ezért. te meg ne féltékenykedj
2010. márc. 27. 17:14
 7/44 anonim ***** válasza:
78%
Sok a pénzük,és nem a szertartás fontos nekik,hanem a nagy felhajtás.A templomba jobban illik a drága menyasszonyi ruha,mint a polgári esküvőre.Ettől lesz "álomesküvő".A fontos,hogy minél többen lássák őket,és elájuljanak a pompától.Ismerek olyan újgazdagot,akik hárompapos esküvőt tartottak,mert az mégsem olyan közönséges,mint az egypapos.Milliónál többe került az esküvő és a lakodalom.Két év múlva elváltak.
2010. márc. 27. 17:15
 8/44 anonim ***** válasza:
84%

Sok ismerősömtől kérdeztem, hogy miért keresztelték mag a szülei és miért bérmálkoztak. Az egyetlen válasz az volt rá, hogy templomban lehessen az esküvőjük.

Őszintén szólva szerintem maguk sem tudják. Valóban csupán képmutatásról lehet szó.

9/44 anonim ***** válasza:
44%

Engem is bosszant a dolog! Legszívesebben csak templomban esküdnék.

Nincs szükségem az állam megerősítésére, nekem elég csak az egyházé. 1895 ezen szempontból egy átkozott év!

10/44 anonim ***** válasza:
30%

Kedves irigy, féltékeny kérdező.

Olvasd Jónás könyvét:)

2010. márc. 27. 17:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!