Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha egy katolikus templomban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy katolikus templomban szeretnénk az esküvőnket tartani, akkor ahhoz kötelező a keresztelkedés, vagy valami ilyesmi? Vagy egyáltalán mi szükséges ehhez?

Figyelt kérdés
se a párom , sem én nem vagyunk megkeresztelve , viszont szeretnénk egy gyönyörű nagy esküvőt amit hála istennek tudunk is finanszírozni . és nem tudom mi szükséges ahhoz , hogy templomban esküdjünk . még nem kezdtünk bele a szervezésébe , de az eljegyzés már megvolt . és még esküvőszervezőt sem fogadtunk . szeretném a tanácsotokat kérni , hogy hogyan legyen egy álombéli esküvőm . köszönöm
2010. márc. 27. 14:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
57%

remélem a papnak több esze lesz, mint nektek...

szánalmas

2010. márc. 27. 15:28
 12/24 anonim ***** válasza:
46%
nem ertem miert lenne szanalmas? vagy talan csak az irigyseg hogy neki telik alomeskuvore,he???
2010. márc. 27. 15:36
 13/24 A kérdező kommentje:

az nem az én hibám , hogy nem lettem megkeresztelve ...

a családom magasból szart rám , már ha szabad ilyet mondani .. elnézést .. és nem azért szeretnénk templomi esküvőt , hogy nagyobb legyen a "cécó" hanem azért , mert kislány korom óta ez az álmom . és ha van miből finanszírozni az álmomat , attól én nem tartom ezt képmutatásnak . már boccs .

2010. márc. 27. 16:34
 14/24 A kérdező kommentje:
eléggé nevetséges , hogy az irigység mire képes .. ez sajnálatra méltó . szegény családban nőttem fel , és hogy a párom és én jól keresünk ez magunknak köszönhető . és egyáltalán nem a felhajtás miatt csinálom ... amúgy meg .. Köszönöm a jókívánságokat :)♥
2010. márc. 27. 16:40
 15/24 anonim ***** válasza:
74%
szerintem minden kislany ilyen eskuvorol almodik:)) ne torodj az irigy emberekkel,legyel nagyon boldog
2010. márc. 27. 18:59
 16/24 anonim ***** válasza:
85%
Pff hol van itt az irigység? Arról van szó, h ha nem vagytok vallásosak, akkor a templomi esküvő csak egy jelentés nélküli külsőség, ezért nem is értem, h minek szeretnétek templomban esküdni.Nem a pénzről van szó, mert ha pompás esküvőt akartok, akkor rendezhetitek egy kastélyban vagy akárhol, de a templom Isten háza, a vallásos emberek gyülekezete, nem valami közhelyes kulisszaelem nagyszabású esküvőkhöz.Ha csak az esküvő miatt keresztelkednétek meg, és járnátok hitoktatásra, közben meg úgyis csak azon járna az eszetek, h mikor lesz már vége ennek a blbla szövegnek, akkor inkább ne tegyétek
2010. márc. 27. 19:54
 17/24 anonim ***** válasza:
47%
vallasos emberek gyulekezete?? na ezen jot rohogtem mar bocsi..ismerek olyan partelnokot aki megtiltotta az iskolaban hogy a gyerekek hetvegen misere jarjanak,a valtozasok utan pedig ejjel nappal a templomban ult...isten haza a szivedben van a templom csak egy epulet! nem jarok csak azert misere hogy a venasszonyok pirittyeleset halgassam es pisszegjek hogy hagyjak mar abba...ha az Urral van megbeszelni valom akkor azt magamban teszem ahol hallom is hogy mit beszelek...Kepmutatas??miert,honnet tudod hogy o nem hisz??? vagy te vagy a tevedhetetlen??
2010. márc. 27. 20:02
 18/24 A kérdező kommentje:
pontosan .. amúgy már leirtam .. ha tudnál olvasni .. az apám felöli családból lehetett volna keresztszülőm . de szartak rám .. ezért nem lettem megkeresztelve . és nem azért mert nem hiszek .. szóval nem értem . nem is ismersz . nem a cécóért csinálom , h mégszebb legyen . hanem h tényleg az egy olyan eskü , amit megtartok mindenbizonnyal .. szóval alaptalanul ne nagyon vádaskodj . nem is ismersz . azt sem tudod ki vagy és miként élem az életemet . és mégegyszer mondom , nem a cécó miatt szeretnék vallásos templomi esküvőt . és a jókívánságokat megint köszönöm és köszönöm annak is aki mellettem áll ♥
2010. márc. 28. 03:31
 19/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Átélem a helyzeted, ha mondhatom így rám is szartak, engem sem kereszteltek meg újszülött koromban, ugyanakkor hittanra járattak két évig, majd eldönthettem hogy szeretném-e továbbra is. Én úgy döntöttem igen. 11 éves koromban megkeresztelkedtem, és már akkor is úgy, hogy hazamentem, a szüleim elé álltam, és azt mondtam én ezt akarom! Ők nem tiltakoztak. Majd gyóntam, elsőáldozó is voltam, és két éve önszántamból meg is bérmálkoztam. A mi papunk akkor azt mondta, hogy legalább az egyik félnek túl kell esnie ezen az egészen, ha a másik meg sem volt keresztelve, akkor mondjuk miattam (mivel én az egyházhoz tartozom), őt megkeresztelik, felveheti a szentségeket, és eskü tétel után feleségül vehetne engem. Így kevésbé bonyolult mint két olyan ember, akik meg sincsenek keresztelve. Mindenképpen menjetek be a helyi plébánoshoz, és kérdezzétek meg, ugyanis lehet hogy így lenne csak lehetséges ahogy elmondtam, ugyanakkor nagyon sok pap megkeresi a kibúvókat és ki lehet játszani, hogy összeadjon titeket a szükséges procedúrák után még akkor is ha ezt elviekben nem tehetné, csak ha egyikőtök "oda tartozik".

Számítsatok hasonló kérdésekre mint itt... hogy még is miért akartok egyházi esküvőt ha eddig a templom közelébe se mentetek stb, és imádkozzatok rengeteget hogy egy lazább papot fogjatok ki, aki nem törődik azzal, hogy nincs "vallásos előéletetek". 20/L

2010. márc. 28. 10:56
 20/24 anonim ***** válasza:

Persze, h nem ismerlek, mint ahogy te sem engem, ha ez zavar, akkor egy ismerős véleményét kell kikérni, nem egy névtelen oldalon kérdezősködni.Nem az a baj, h a szüleid annak idején nem kereszteltek meg, mert arról nyilván nem tehetsz, de az, h megkeresztelkedj kizárólag az esküvő kapcsán jutott eszedbe, és csak azért, h lehetséges legyen a templomi esküvő....egyéb esetben nehezen hiszem, h valaha is fölmerült vna benned az, h megkeresztelkedj.Egyébként meg, a templom valóban a vallásos emberek gyülekezete, akkor is ha ez egyesek szerint vicces, akkor is ha sok ember csak képmutatásból megy el, ez igaz....de akkor már vissza is érkeztünk az eredeti témához.

Különben meg szerintem a katolikus felekezetnél az ötleted nehezebben kivitelezhető, mint mondjuk a reformátusoknál,utóbbi kicsit szabadabb, és gondolom nektek úgyis mindegy, h melyik felekezet.

De mindez nem válasz a kérdésre,ha ragaszkodsz a dologhoz, akkor keresd meg a helyi papot/parókust/lelkészt, és kérdezd a dolog menetéről, és hogy mit szól hozzá.Ő fog tudni a leginkább segíteni ebben.

2010. márc. 28. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!