Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül manapság egy "szolid" esküvő kb.40 fő részére?
templom, rendezvényterem, kaja pia, kameraman, meg valami zenész alakulat (stb.).
semmi extra, mindenből a legalapabb kivitel.
Nézzük tételesen:
Templom: egyház megye függő, lehet ingyen, de lehet, hogy "támogatni kell" az egyházat. Számolj rá egy 50-est
Terem: ha szerencséd van, csak /fő kell fizetni, nincs terem bérlet viszont a terem dekort nem kapod meg ingyen, az sok pénz, de mivel nem írtad, nem írok rá számot se.
Kaja pia: 6eft-től indul kb az alja, de ami már ehető és iható, az olyan 10-14eft/fő környékén mozog. (bizonyára vannak eldugott falvak ahol a nyugdíjas ház gondozottjai olcsóbban főznek, de közepesebb városok esetén ezek az árak normálisak)
kameraman: nem írtad, hogy kamera alatt videót vagy képet értesz. Az, hogy mennyire fontos számodra az esemény, eldönti, hogy mennyit költesz rá. Lehet 50-ért is fotóst vagy videóst hívni, de ennél a kategóriánál jobban jársz, ha a rokonokat kéred meg, hogy fotózzon mindenki aztán majd válogatsz. Normális képeket valahol 150 és felette fogsz kapni, ha igazán kreatív és ráérző profi fotóst szeretnél, az 200 és felette.
Zenekar: felejtsd el. Max egy szintiboy vagy egy DJ. Ezek megállnak 80-120 körül, zenekar drágább ennél jóval.
Nem számoltad még a meghívókat, ültető kártyákat, ruhát, esetleges szállást, gyűrűket (meg ami most hirtelen nem jut eszembe) Szóval 40 főre én inkább a dupláját mondanám alsó hangon, azaz valahol 1MFt körül.
Mi 30 fővel 800-900 ezerből hozzuk ki. Szolid, de minőségi (ruhaanyag, étel, helyszín) esküvő lesz.
Második vagyok.
Mi most szervezzük az esküvőt, február 13-án lesz, nagyjából 45-en leszünk. Ezek az árak Győrre vonatkoznak, lehet, hogy máshol máshogy vannak.
- A virágos ismerősöm, így elég jó kedvezményt ad (kb. 50-70.000,- lesz a virágok és a teremdekoráció),
- A ruhámat nagyon jó áron (40.000,-) megvettem,
- Párom öltönye is megvan (50.000,-),
- Plusz a ruhákhoz a kiegészítők (fátyol, bolero, mandzsetta, nyakkendő, ékszer, cipők, stb. olyan 50-70.000,-),
- A gyűrűket egyedi tervek alapján ötvös készíti, így lesz a pár olyan 180.000,- (és ez elég jó árnak bizonyult még így is ékszerboltokhoz képest),
- A meghívót online rendeltük, olcsóbb volt így, és gyönyörűek lettek (sürgősségi felárral 23db 15.000,-),
- Ültetőkártyákat, menülapokat magam csinálok (anyagár kb. 3-5000,-),
- Az étterem nem olcsó, de nem is a legdrágább hely (400.000,- körül lesz),
- Templomi esküvőnk nem lesz, a polgári szertartás az étteremben lesz (ennek illetéke kb. 40.000,-),
- Ezért autót sem bérlünk,
- A zenész és a fotós ismerőseink lesznek (minimális költség, a kettő együtt 20-30.000,- ők inkább ajándékot kapnak majd),
- A torta, a sütemények, és az ajándék előre dobozolt sütik ismerős cukrászdából rendelve (100-110.000,-),
- A fodrász-sminkes-manikűrös még nincs meg teljesen, de kb. 20-30.000,- számolok rá.
Talán nem hagytam ki semmit...
Így kb. millió lesz nekünk az esküvő.
Vannak olyan pontok, ahol lehet spórolni, pl tortát, sütiket ti készítitek, a termet saját magatok díszítitek, csokrot magatoknak csináltok, meghívót nyomtattok magatok (viszont ezeknek is van anyagköltsége), autó saját vagy családtagé-ismerősé, gyűrűt olcsóbbat választotok, hajat-sminket házilag csinálsz, stb.
Viszont van, ami nálunk nem jelenik meg, mint pl. templom, rendezvényterem a polgári szertartáshoz, zenekar, fotós-videós.
Én például naivan indultam neki a szervezésnek, de hamar felnyílt a szemem, hogy mire mennyit kell kalkulálni.
Remélem, ebből már ki tudsz indulni :)
Köszi a válaszokat, nagyon hasznosak voltak!
Igazából családi segítséggel összesen 750 ezer forintot tudunk összedobni, ebből kell majd gazdálkodni.
Kamerás meg mindenképp kell, mert a tavaly a rokonságban volt esküvő, és ott egy családtag vállalta a fényképezést meg videózást...és hát mondjuk úgy hogy a videó az tényleg ilyen home videó szinten van, meg a fényképek is nem a legjobban sikerültek.
Mindenképp egy ebben jártas emberrel szeretnénk megörökíteni az esküvőt :)
Pest megyében, június elejére van kitűzve az időpont :)
Én is 500-800ezer közöttre saccolnám, de ehhez azért tudni kell., hogy ezek közül nincs-e olyan dolog, amit ingyen meg tudtok szerezni. Pl. ragaszkodtok-e ahhoz, hogy a videós tényleg szolgáltató legyen, ha egy vendég (vagy több, hogy mindenki tudjon bulizni egy kicsit) szívesen vállalná. Rendezvényterembe tudtok-e saját, házi ételt vinni vagy valami olcsóbb, de azért még minőségi rendelőset, és pl. akkor a násznép tagjai szervíroznak, nem felszolgálók.
Meg hát azért nem mindegy, hogy Pest vagy vmi kisebb település.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!