Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő előtti depresszió! Miért van ez?
Figyelt kérdés
Elvált vagyok, most megyek majd másodjára férjhez. A jelenlegi párom csodálatos ember, szeret valósággal imád. De most megijedtem. Megijedtem az esküvőtől... Félek, hogy elrontok valamit... Most minden olyan szép, az életünk valóságos álom. Nincs sok pénzünk, de olyan harmónia, szerelem, békesség vesz körül minket, amire mindig is vágytam. Most viszont nagyon félek... Félek, hogy az esküvő után valami meg változik, és a jelenlegi hangulat elmúlik... Másnál is van ilyen?
Én nem éreztem ezt az esküvőm előtt, igaz nekem még az első házasságom. 4 éve vagyunk házasok, azóta is úgy szeretem a férjemet.
Szerintem csak attól félsz, hogy mivel egyszer már volt egy rossz házasságod ez is rossz lesz nem?
De ez nem igaz, azóta tapasztaltabb lettél te is. Mint írtad, hogy nagyon szeretitek egymást, teljes a harmónia, minden happy. Nem kell félni attól, hogy boldog lehetsz. Ezen az esküvő nem változtat.
2010. márc. 20. 10:19
2/14 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is ez a baj... Az első házasságom maga volt a pokol... És félek!! Pedig a kicsimnek én vagyok a mindene, a családjával is szembeszállt értem, és ma már a ők is elfogadták.
2010. márc. 20. 10:26
3/14 anonim válasza:
Ez az amitől nem szabad félni. Szerintem ne arra gondolj, hogy a házasság rossz dolog. Az előző esetben sem a házassággal volt a probléma, hanem sajnos, hogy egy pokoli férfihoz mentél hozzá nem? A férjet nézd, és ne azt, hogy rossz házasság? Ne feledd, rossz férj, rossz házasság, jó férj jó házasság.
Én azt mondom, hogy máshogyan állj a dologhoz, és csak azt nézzed, hogy nagyon szeretitek egymást, akkor ha ez megmarad és rendes ember a jelölted, akkor a házassággal sem lesz baj.
Nyugi
2010. márc. 20. 10:38
4/14 anonim válasza:
Persze hogy félsz, megégetted magad egyszer, de az egyszer sem biztos hogy másodszor is. Én ugyanígy voltam, első házasságom maga volt a kínszenvedés, elváltam, és 9 éve együtt élek házasságban egy másik férfival, aki nekem az életet és a boldogságot jelenti. Nehogy beparázzál, szegény leendő férjed, nehogy azt higyje megtorpantál, vagy nem szereted! Légy boldog, legyetek boldogok, egymást erősítsétek. Tudod jóban, roszban, míg a halál el nem választ!
2010. márc. 20. 10:49
5/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!! Igazatok van!! :-))
2010. márc. 20. 10:55
6/14 anonim válasza:
Én nem értem, hogy ilyenkor miért kell mindenáron férjhez menni. Ha eddig is ennyire jól megvoltatok esküvő nélkül, és te a házasságot ilyen negatív dolgokkal azonosítod, akkor ez nem biztos, hogy szükséges. Amúgy meg ettől miért is változna bármi?? Legfeljebb a te félelmeid miatt változhat, ha ezt nem tudod magadban rendezni. Viszont addig én nem mennék férjhez a helyedben....
2010. márc. 20. 11:37
7/14 anonim válasza:
Az esküvő semmin nem változtat, ezért szerintem nincs is értelme (max. jogi dolgok miatt, de ez is leginkább a bizalmatlanság miatt szokott fellépni). Mi 8 éve vagyunk együtt és nem is fordult meg a fejünkben az esküvő, hiszen utána sem változna semmi.A lakás közös néven van, a kocsi a páromén, arra nem is tartanék igényt egyébként sem, a gyerekünk meg egy esetleges szétváláskor oda kerül, ahol jobb lesz neki.
2010. márc. 20. 12:04
8/14 anonim válasza:
utolsó
Ha te a házasságból csak azt látod hogy anyagi dolgok miatt kell,akkor no comment
Lehet az életben nem kérték meg a kezed.
2010. márc. 20. 12:18
9/14 anonim válasza:
ne félj! nekem ugyan első házasságom, de a férjem elvált volt (igaz szerencsére akkor csak polgári esküvő volt, így mi esküdhettünk temploban). neki is voltak rossz emlékei, ez természetes, de tudta és érezte is hogy ez más lesz :) és más is lett, sokkal jobb lett a kapcsoaltunk azóta, pedig előtte is 1 évet együtt éltünk, de amióta házasok vagyunk, sokkal jobb. olyan büszkén mutat be, mindenkinek, hogy a feleségem :) meg a gyűrűt is hordja (előző házasságában nem hordta) kivéve, mikor lovagolni megy, vagy olyan munkát végez, hogy veszélyes lenne. mondta is, hogy az első házassága élete legrosszabb, a második élete legjobb döntése volt! szóval náluk is (ahogy Nálad) nem a házasság intézményével, hanem a partner személyével volt a probléma...
2010. márc. 20. 13:23
10/14 anonim válasza:
ja, 12:04-nek tuti nem kérték még meg soha a kezét, azért savanyú a szőlő...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!