Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan "kosarazzam ki" a páromat, hogy ne sértsem meg nagyon? Egyáltalán miért akar megkérni, mikor megbeszéltük, hogy nem lesz esküvő?
Az egyik barátnőm figyelmeztetett, hogy a párom meg akarja kérni a kezemet. Vele ment el a gyűrűt megvenni.
Én nem szeretnék esküvőt, mert bár a páromat szeretem, a döntései az anyagiak terén nem túl megnyugtatóak.
Hogyan lehet ilyen esetben elutasítani egy lánykérést, hogy ne legyen túl megalázó a kikosarazott félnek?
A minket alatt a páromat, a gyermekeinket és magamat értem.
Nem az esküvő költségvetése döntene miket romba, hanem az utána felvett néhány hitel, tőzsdézés stb. Jelenleg 7 hitele van, amiket a kamatozás szerint néha kivált egy másikkal, összevonja azokat.
Így most csak a saját pénzét veszélyezteti, de közös kassza esetén már az enyémet is, ráterhelhetnék a házra is stb.
Na figyeld.
"döntései az anyagiak terén nem túl megnyugtatóak"
Nevess.
A házasság nem jár együtt szükségszerűen a közös kasszával, ugyanúgy lehet külön számlátok és ugyanúgy kezelhetitek külön a pénzügyeiteket, mint eddig, ha szeretnétek. Senki nem kényszerít, nincs benne az anyakönyvezető előtt aláírt papírban, hogy már pedig nektek kötelességetek közös kasszán lenni.
Ha csak ez a baj, akkor mondhatod, hogy persze, szívesen hozzámész, de a hiteleit továbbra sem vállalod át, és közös kasszán továbbra sem szeretnél lenni. Furcsa vagy sem, igenis érvényes okod van rá, hogy ezt akard továbbra is.
7 hitel, te jó ég! Akkor nem szóltam, elnézést. Én is ismerem azt a felállást, hogy a 2 fél közül csak az egyik tud pénzügyileg reálisan gondolkodni, a másik meg a párom.
Akkor viszont megelőzném, és a feltételeket tisztáznám valahogy. Anyagi értelemben leginkább, mert gondolom a tőzsdézésben nem az a nyertes típus lehet, inkább a balek. Azt mindenképpen elhinteném neki, hogy soha nem mennék hozzá, ha erre újabb hitelt venne fel, és ha az esküvőt nem a jelenlegi megtakarításából fedezné. Esetleg ha 1-2 év múlva tartjátok meg, akkor abból, amit addig havi rendszerességgel tesztek rá félre. És hogy házassági szerződést mindenképp kötni fogsz. Beszélnék vele, hogy számolja össze, eddig mekkora hozama volt a tőzsdézésnek, és ébredjen rá, hogy nem megy neki, de ettől még szereted őt meg minden, csak hagyja a p.tsába az egészet, különben nem fogsz vele megházasodni. Ha így kell neki a csomag, akkor talán nem kell félned.
"A házasság nem jár együtt szükségszerűen a közös kasszával"
Jogilag igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!