Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért függ a nászajándék értéke a lagzi méretétől?
Figyelt kérdés
Én alapvetően úgy gondolnám, hogy vagy rászánok egy összeget az adott illetőre, vagy nem. Attól, hogy csokiszökőkút van, meg galambröptetés, szerintem nem "jár" több, és egy szűk körű, de nem spórolós esküvőre ugyanígy igaz a fordítottja, tehát nem adnék semmivel sem kevesebbet. Ti erről hogyan vélekedtek? Mert itt sokszor látom, hogy a "szolgáltatás"-hoz igazítják az értéket.2015. okt. 19. 11:09
1/10 anonim válasza:
ezt még nem hallottam. De gondolom, hogy beszálljanak a költségekbe és segítsék őket nullára kijönni. De én nem adnék, hiába van gyümölcssarok, pezsgőszökőkút, csoki, tűzijáték, bla bla...
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :) Ez is egy elképzelhető szempont, igazad van. De a fordítottja jobban szúrja a szemem egyébként, amikor kisebb esküvőre kevesebbet adnak.
2015. okt. 19. 11:31
3/10 anonim válasza:
Nem függ össze. Van egy összeg, amit nászajándékra szánsz, attól, hogy a pár egyénileg milyen extrákat rendel, az az ő dolguk. És ezt előre honnan is tudnád, mint egyszerű vendég, hogy csokiszökőkút lesz, pillangó röptetés meg tengeri herkentyű a menüben?
4/10 anonim válasza:
én is hasonlóképpen gondolom, mint te, mondjuk én a pénzadás is valamilyen szinten feleslegesnek tartom. Ha valaki adni akar valamennyit akkor azért adjon pénzt, hogy a fiatal párnak segítsen elindítani a közös életét... ne azért, hogy x összeggel kifizesse a vacsorája árát. Szerintem a párnak is úgy kellene kalkulálni, hogy ráfordítanak valamennyi összeget az esküvőre de az nem feltétlen jön vissza, nem pedig arra számítani, hogy majd mindenki alsó hangon 15-20 ezret ad...
5/10 anonim válasza:
Szerintem nem függ semmitől.Az emberek többsége alap természetéből adódóan annyit ad amennyit tud. (Ha palotába hívják,vagy a sarki talponállóba). A másik fele meg mérlegeli,hogy mennyire közel álló hozzá a pár.
6/10 anonim válasza:
Én egy esetben adnék kevesebbet, mint amit elterveztem. Ha azt érzem, hogy mint vendég magasról le vagyok ejtve, és csak azért hívtak oda, hogy pénzt adjak. Pl. amikor a pár tudja, hogy a vendégek között van különleges étrendű, de ezt "elfelejtik" jelezni az étteremben (spórolni próbálnak).
7/10 anonim válasza:
Szakmában dolgozóként azt tudom mondani, hogy gyakorlat azt mutatja, hogy sokszor az emberek harmad annyit sem adnak egy állófogadásos esküvőre, mint egy hajnalig tartó mulatozásra. Persze nem a legközelebbi családtagok fognak kevesebbet adni, hanem a barátok/unokatesók, ... És persze családja válogatja. Az okok különbözőek lehetnek, az emberek egy jó része annyit akar adni, amennyiben a költségeit érzi, egy jó része pedig nem örül, hogy nincs hajnalig tartó buli.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek! Kedves Utolsó! Én is így vettem észre. Itt is volt nemrég kérdés, hogy mennyit illik vinni, ha "csak" svédasztalos állófogadás lesz. Pont ez ihlette a kérdésemet, de akkor meg is válaszoltad. Én mindenesetre nem adnék kevesebbet ilyen esetben, de többet sem arra való tekintettel, hogy kétnapos lagzit tart valaki.
2015. okt. 21. 11:26
9/10 anonim válasza:
Nálunk nem függ az esküvő méretétől, viszont attól függ, hogy hol van és mondjuk a szállást nekünk kell-e fizetni. Legutóbb 300 km-t utaztunk és a szállást is nekünk kellett fizetni, amit a pár foglalt le nekünk, így csak az odaút és az alvás már 40 ezer forint volt..sajnos így nem tudtunk olyan sokat adni..Nyilván ha a városunkban tartják és nincs plusz költség akkor persze több jut..
10/10 anonim válasza:
Én max. akkor változtatnék minimálisan a nászajándékba szánt pénz összegén, amikor tényleg a vendéglátás minőségében vannak különbségek. Voltam olyan lagzin, ahol látszott, hogy a vendégeken spóroltak a legtöbbet (botrány minőségű "házi" kaják... komolyan sulimenzán minőségibb ételeket adnak, kényelmetlen székek, sufnituning dekor), és hát olyankor azért visszatetsző, hogy "ezeknek jó lesz ez is+... és hasonló "nagyságú" esküvőn is, ahol viszont nagyon finom ételek voltak, kellemes helyszín, kifejezetten jó zenekar... ilyenkor szívesen adok többet. De az nem változtat azon, mit és mennyit adok, hogy milyen csicsa, csokiszökőkút, sztárvendég, franc tudja, mi van, hány vendég van, vagy épp hol tartják az esküvőt, az önkormányzatot vagy az XY kastély kertjében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!