Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csokitorta esküvőre "ciki"?
Bugyuta kérdés, elvégre hát, mindenkinek saját ízlése szerinti tortája lesz az esküvőjén... DE!
Akárhány esküvőn voltam eddig, mindig igyekeztek valami különleges, extrém, minden igényt kielégítő tortákat összeválogatni. De szerintem ez tök lehetetlen, senkinek sem ugyanolyan az ízlése, és mire odajutunk, hogy tortázás van a lagzin, már leginkább csak udvariasságból esznek belőle az emberek, én is, pedig nagy haspók vagyok, és iszonyat édesszájú. De hát egy lagzin sokat eszik mindenki, a torta már inkább egy hagyományőrző valami, amire éjfélkor, legalább három embernyi adag kaja után már a legkevésbé sem vágyik az ember (eddigi esküvő-látogatós tapasztalataim alapján).
Ennek ellenére, egy hagyományos csokitorta nagyon "ciki"? Nem lesz nagy torta, sem több szintes csoda, tehát egyféle ízvilágból kell(ene) megoldani. A társaságban vannak, akik nem szeretik a nagyon édes dolgokat, de szerintem egy csokitorta még annak sem gyilkos, aki nem édes szájú. De nekik amúgy sem nagyon tudok kedvezni, az a torta, ami nem édes, nekem nem finom, és nem választok a saját esküvőmre szerintem nem finom tortát. Viszont ez olyan valami, amit mindenki szeret, nem? Szerintetek gázos dolog egyszerűen letudni egy finom fajta csokitortával a menyasszonyi tortázást? Vagy inkább nézelődjek a különlegesebb ízek felé? Olyat úgy sem találok, ami mindenkinek szíve csücske.
Előre is köszönöm a véleményeket!
A több ízűvel az a problémám, hogy ilyen tortát szeretnék:
Nem az, hogy pont így nézzen ki, vagy valami, hanem ez a sok kisebb torta, nem egy emeletes torta, amiből szeleteket vágunk. És szeretném, ha nem lennének olyan problémák, amikkel én már találkoztam esküvőn, hogy ha valaki hátrébb került a sorban, akkor neki már nem jut bizonyos ízből (mert mindig a legfinomabb fajta van a legtetején, de mint tudjuk, abból van a legkevesebb is, és igen, én már jártam úgy esküvőn, hogy nekem abból az ízből, ami a legjobban tetszett volna, nem maradt). Ha sok kis tortácska van viszont, akkor mindegyik ugyanolyan ízű (azért, hogy ha mondjuk két ízű van, mindegyikből 100-100 darabot csinálni, hogy mindenkinek jusson, ha pont olyat szeretne, kicsit túlmutatna a költségvetésen), és nincsenek irigykedések, hogy a pont előtte álló lenyúlta az utolsó szeletet a tudjistenmilyen álmai kedvencéből.
Amúgy, a cukrászda már megvan, megkóstoltuk a csokitortát is, én abszolút el voltam ájulva tőle, habkönnyű krém (a fene se tudja, hogy vajas vagy tejszínes, csak a csoki érződött), omlós piskóta, roppanós csoki a tetején, szóval nekem nagyon bejött. És nem éreztem sem nehéznek, sem vajasnak, sem zsírosnak, sem gejlnek, sem semmi ilyesminek. Olyan, tökéletes volt :D
Én nagyon szeretem a csokitortát, de azért nem azt választanék (és nem azt választottunk) mert én úgy gondolom, hogy a sütizés és több fogásos vacsora után egy könnyebb, gyümölcsösebb torta az jobb választás. Mi pl. feketeerdőt választottunk, szerintem ez sem ilyen extrém és különleges torta.
Felénk ráadásul a család csinálja a sütit, vagy ha rendelés is van, általában van édes és sós. Gyümölcsös, "savanykás" nemigen szokott lenni. Szóval a csokitorta az már lehet több embernek sok lenne az édes, csokis desszertből.
"ne nehéz vajas vagy margarinos krém legyen benne, mert azt nagyon sokan nem szeretik. Érthető is, az ember csak a növényi zsírt érzi rajta"
A vajnak semmi köze a növényi zsírhoz. Aki gagyi cukrászdába megy, az mindegy milyen ízűt rendel, az szar lesz.
Hát, ez a linkelt torta minden, csak nem "egyszerű" csokitorta...
Én szinte bármilyen tortát szeretek, tehát én örülnék a csokitortának, cikinek meg egyáltalán nem tartom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!