Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyivel a kitüzött esküvöi dátum elött érdemes elkezdeni az elökészületeket ha mindent magunknak szeretnénk csinálni?
Mit értesz az alatt, hogy mindent? Nem étteremben, hanem hátsó kertben rokonok főznek és tálalnak? Magadnak varrod a ruhát, magad sminkeled, magad kontyolod és a csokrodat is te kötöd a kerted virágaiból?
Amúgy sztem átlag 1 év javasolt mindentől függetlenül.
Attól függ mikor lesz, mekkora az esemeny, és mnnyi penzetek van amit erre szántok.
Ha sok a pénz, akkor kevesebb idő kell, hiszen nem kell nézni az ár érték arányokat.
Egyébeknt maga a szervezés max 2 hőnapot vezs igénybe.. Csak sajnos nem egyben..
Érdemes szezonon belül 1 évvel krábban..
Akkor jő áron jő henész,fotős stb, tehát a szokgáltatők szabadok lesznek. Egyébkent már csak a nem túl nók és/vagy nagyon drágák lesznek később.
A vőfélyünknek most néztem a honlapját most kezd telni a naptár, szezonban mindenhónapban legalább 1 hétvége már foglalt.. És még csak június van...
Az, hogy amit soroltál ti akarjátok csinálni semmir sem változtat.. Mi a meghivókat 4 őra alatt csináltuk meg a tervezés után...dekor pedig semmi nem volt..1 héttel előtte megvettük a kellékeket és aznapra maradt..előtte kiszámoltuk miből mennyi kell., képeket nézegettünk mit akarunk.. Kb ennyi..
Jah, miután lefoglalta az ember az éttermet..ip-ot és a szolgaktatőkat, akkor csak vár, és az utolső 3 hőnapban szervez, meghívőt kivisz,, stb..
Azért nagyban függ hol van az esküvő..
Nálunk évente 10-15 esküvő van, ebben a hétköznapik is benne vannak.. Bp-en egy házasságkötő teremvben 1 szombaton van hogy 3-4 is..
Ugyanemiatt az éttermek is foglaltabbak egy nagyobb városban..
Barátnőméknek 1 évvel korábban más településre kellett menniük templomot foglalni..
Tehát nem mindegy miat akartok..
Én szezonon kívülr mindent összrektam(segítségggel:)) 4 hőnap alatt.
Szezonon kivül minden könnyebb.. És az időjárás is barátságosabb ősszek, nem 40fok
Attól függ szerintem, hogy hány vendég lesz. Például nem mindegy, hogy 10 meghívót és köszönőajándékot kell saját kezűleg megcsinálnotok, vagy 100-at. Attól is függ, hogy mennyire bonyolult az elkészítése, tehát nyomtattok egy lapra, amit előtte word-be megszerkesztesz, meg dekorálod, vagy külön még más egyéb dolgokkal is díszíted? stb.
Nekünk idén augusztusban lesz az esküvőnk, 50 fővel. A polgári szertartásra már tavaly októberben lefoglaltuk az időpontot, utána pedig rögtön az éttermet. Jól tettük, mert kiderült, hogy azon a napon 4 esküvő is lesz. A sminkeshez, fodrászhoz 1 hónapja bejelentkeztem már, valamint a próbahaj/smink időpontom is lefoglaltam. A ruhámat már februárban lefoglaltam, már csak menyecske ruhát és cipőt kell néznem. A virágos/dekoroshoz a héten megyünk, kiválasszuk, hogy mit is szeretnénk, meg székszoknyákat foglalunk. A meghívóink gyártás alatt vannak, valószínűleg 1-2 hét és elkészülnek. A DJ-t is már januárban lefoglaltuk. Úgyhogy attól is függ, hogy mennyi mindent szeretnél még lefoglalni, fotóst például, esetleg videóst. A fotóst is tavaly novemberben kiválasztottuk, és azt is jól tettük, mivel egy kisebb városban élünk, és kevés a jó fotós.
Első vagyok, így már oké :) Ezeket én is magam csinálom. :) mi 10 hónappal előtte kezdtük el, de a helyszín már akkor necces volt :D szóval el kellett tolni egy héttel az eseményt, mert az a nap, amit választottunk, már foglalt volt, és az az egy héttel későbbi is csak talános volt, de végül szerencsére mi kaptuk meg :)
A másik még a fotós és zenekar (igaz ez esetetekben pipa) amit igyekezni kell hamar stipistopizni. :) Anyakönyvvezetőt meg olyan fél évvel előtte, persze attól függ hol. Ruha esetén is (meg zene esetén is) függ az akkori divattól, pl. most idén a csipkés ruhák nagyon kelendőek...
Ha szezonban lesz az esküvő (májustól-szeptemberig) és nem szeretnéd ’ami/aki marad’ alapon kiválasztani a szolgáltatókat, akkor érdemes a fontos dolgokat nagyon hamar lefoglalni:
- időpont a polgármesteri hivatalban és a templomban (pl. mi szeptember eleji esküvőnkre decemberben foglaltuk az időpontot és a polgármesteri hivatalban aznapra már csak egyetlen szabad időpont volt)
- étterem
- fotós/videós
- ruha (szerintem ezzel sem érdemes sokat várni…én februárban kezdtem nézelődni és az én napomra már volt egy csomó foglalás)
Aztán amibe a múlt héten futottam bele…a torta. A cukrász például augusztusra már nem tudta volna bevállalni a miénket, mert minden hétvégére készít esküvői tortát.
Szóval szerintem, ha tudod, hogy mit szeretnél, akkor el kell intézni mihamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!