Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Molett lányok! Ti milyen esküvői rucikat néztetek magatoknak?
Nekem ilyesmi ruhám volt, 2 részes, kis hímzett tüllel, uszály nélkül.
A kérdésben szereplőek nagyon nem tetszenek, az egyik csak csinosaknak való, a másik pacuha, egy ducit alaktalan bálnává varázsolna szerintem. Molett és molett is különböző, mindenki máshol erős, a csinibb részeket kell megtalálni, és azokat hangsúlyozi.
Többnyire nagyon rossz példákat linkeltek.
A moletteknek alapszabály, hogy merev anyagú, merevített, kemény, nehéz esésű ruhákat nem veszünk fel, ahogy derékban szabottakat sem. A díszítést is érdemes minimalizálni, a csipke, hímzés, fodor, dísz csak kövérít sajnos a legtöbb esetben (lehet őket alkalmazni, de óvatosan és szolidan). Sokkal nagyobbnak mutat, mint kellene. A fényes és hófehér anyagok sem tartoznak a jó választások közé, ezek szélesítenek. A pánt nélküli ruha is kizárt, ahogy a spagettipántos is. Elsősorban rövidujjas (empire pl.), hosszúujjas, félujjas, vastagabb pántos, nyakbaakasztós vagy kötős ruhák a megfelelőek, mell alatti szabással, és mindenképpen lágyan eső, finom anyagból. Elsősorban matt és törtfehér anyagok karcsúsítanak optikailag. A mell alatti szabás nem csak karcsúsít, de magasít is, így gyakorlatilag duplán csal a látszat. A pánt kérdése elsősorban azoknak fontos, akiknek a karja, válla, mellrésze kritikus pont.
A kérdező által linkelt 2. ruha jó példa, az első nem. Ezen kívül egyetlen másik ruha sem ideális molettek számára (hiába kapható molett méretben is, ez nem jelenti azt, hogy megfelelő hatást nyújt).
A szoknya A-vonalú legyen.
Segítségképpen és orientációként linkelek 1-2 klasszikus tippet, példát:
vesd össze ezeket pl. vékony pántos, pánt nélküli vagy merevebb anyagú ruhákkal, pedig a nők hasonló alkatúak, ég és föld a különbség!
Fuhh..köszi a válaszokat!
Én pl. a hatalmas karomat takarni szeretném, ezért szerettem volna hosszú ujjú vgay félhosszú ujjú ruhát! Pánt nélküli szóba sem jöhet!
Ciciben is erős vagyok, a derekam viszont nagyon vékony, ezért is szeretném azt kiemelni és olyan ruhát választani, ami csinos. Csípőben megint erős.
Köszi a linkeket, egyik másik tetszik, de a többség nem.
7-es, azért ez így, hogy ez-az alapszabály, elég nagy butaság. Én is próbáltam mell alatt vágott ruhákat, és úgy néztem ki, mint egy félidős kismama. Merevítős, derékban karcsúsított, lefelé csúcsosodó felső része volt a ruhámnak, és szép derekam lett benne.
Kb mint ahogy 2 egyforma ujjlenyomat, 2 ugyanolyan testalkat sincs, se vékonyban, se átlagban, se molettben. Ezért is kell teljesen egyéni méretet venni, és arra alakítani a ruhákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!