Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a jegyesoktatas? Kotelezo? Ki lehet kerulni?
Félre értesz.
"Nem kötelező. Ahogy a templomi esküvő sem."
Én ezt úgy értettem, hogy ha annyira nem vagytok képesek, hogy azt a pár alkalmat végig üljétek, akkor ne kötelező templomi esküvőt tartani. Pláne hogy gondolom nem is vallási megfontolásból lenne, ha már ennyire kiakartok bújni a jegyesoktatás alól...
Átugrok hozzád, mert szép a lakásod és a nagyi is örülne pár fényképnek, de nem tisztellek meg azzal, meghallgassam, amit mondani szeretnél, ha már beengedtél.
Sok mindenért fizetünk, de a tisztelet akkor is jár. Én sokkal inkább választanék olyan helyet, ahol jó a jegyesoktatás és végéig hallgatnám. Annyi házasság megy tönkre, hátha tudnak olyat mondani, ami erősebbé tesz minket.
De ez a te döntésed, ha neked úgy jó, szerintem pénzel ez is megoldható.
A vallás nem egy szolgáltatás, tehát nem azért adnak össze, mert fizetsz. Az az egyházi esküvő lényege, hogy Isten áldását kéred a házasságodra, és ezzel együtt megfogadod, hogy az adott vallás szerint alakítod a házasságod szellemiségét, illetve olyan hitben neveled a gyerekeidet majd. Ez kb. az összes vallásra igaz, nem csak a katolikus egyház esküvőjére.
Elhiszem, hogy szép egy bazilika, de ha belegondolsz, a föntiek megfogadása egyenlő egy hazugsággal, mivel már most tudod, hogy egyik sem lesz belőle igaz. Nem tartod visszaásnak több száz embernek hazudni, csak azért mert szép az épület? Abból a pénzből inkább tartsatok egy különleges polgári esküvőt egy kastélyban, szertartásvezetővel, aki gyönyörű, rátok illő szöveget és fogadalmat is segít nektek írni, így a szertartás is személyes lesz.
A jegyesoktatás pedig kötelező, ha nem jártok (és előzetes ügyeskedést követően aznap derülne ki), a pap akár az esküvő reggelén is lefújhatja az egészet, a feltételek teljesítése nélkül nem ad össze titeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!