Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha meghívnak Benneteket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha meghívnak Benneteket esküvőre, akkor evidens számotokra, hogy megajándékozzátok a párt?

Figyelt kérdés
Ha meghíváskor nem szabadkozik a pár, hogy "jaj, csak gyertek el, nehogy hozzatok bármit is, nem kérünk semmit, isten ments, hogy költsetek ránk...", akkor bunkónak tartjátok őket? Vagy eleve úgy vagytok vele, hogy "üres kézzel" úgyse mennétek?
2015. ápr. 10. 13:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy csak most válaszolok. Szóval kérdező akkor : a konkrét kérdésedre a válaszom az, hogy nem, nem viszek ajándékot. Mert ez az egész ajándékozási dolog számomra ellenszenves. Fentebb leírtam...

Én úgy vagyok vele, hogyha valaki meg akar hívni, hívjon, de ne várjon cserébe ajándékot/pénzt. Utálom amikor elvárnak valamit cserébe azért ha meghívnak...Ha meg nem akar meghívni, akkor ne hívjon. Nekem úgy is jó.

2015. ápr. 15. 19:38
 22/25 anonim válasza:

"a válaszadók nagyjából 90%-a azt vallotta, hogy nem ért egyet az ajándékozással. Mármint hogy ez egy bunkóság, hogy vinni kell valamit, meg lenne náluk jobb helye is a pénznek."

Ez egyszerűen fösvénység. Sajnos az az igazság, hogy Magyarországon nagyon sok a fösvény ember, úgy hogy elhiszem hogy sokan ezt válaszolják.

2015. ápr. 15. 21:21
 23/25 anonim ***** válasza:

De a meghívás lényege az, hogy én fizetek. Ha azt mondom, hogy meghívlak egy kávéra, az azt jelenti, hogy magamra vállaltam a pénzt.

Aki milliós esküvőt akar, az csináljon, de miért másoktól szedi be? Nekem volt egy csomó szülinapi partim gyerekkoromban, mindent a szüleim álltak, és nem gyűjtöttek be a többi szülőtől pénzt, hogy állják, amit a gyerekük fogyaszt. Miért más az esküvő?

Én biztos vérig sértődnék, ha a kérésem ellenére valaki mégis jönne a borítékkal. Olyan gusztustalan dolog.

2015. ápr. 15. 21:45
 24/25 anonim ***** válasza:

Szerintem az a baj, hogy az emberek alapvetően rosszindulatúan állnak a kérdéshez.

Két dologból kell kiindulni.

1. vendégségbe a meghívottnak illik ajándékot vinni.

2. a hagyományos nászajándékokra ma már nem igazán van szükség.

Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy az ifjú pár pontosan tudja, hogy a vendégek is tudják, hogy illik ajándékot vinniük, hiszen megvendégelik őket. Ezért hogy elkerüljék a kellemetlenséget, előre jelzik, hogy tárgyi ajándékokra nem vágynak, tehát ha a vendég valamit hoz, akkor az pénz legyen. Senkinek nem kellemes, ha a pár kap egy drága, ám haszontalan, az ízlésének nem megfelelő holmit. Ők nem örülnek, nem tudnak mit kezdeni vele, és az ajándékozó sem örül, hiszen lehet, hogy sok időt és energiát fektetett bele a kiválasztásába, és nem sikerült örömöt okoznia.

Na de persze egyszerűbb azt mondani, hogy a pár "pénzt kunyerál"...

2015. ápr. 15. 22:13
 25/25 anonim ***** válasza:
Én még nem találkoztam olyannal, aki így kezdte volna a mondókáját. Természetesen üres kézzel nem megyünk, ahogy semmilyen más "hétköznapi" vendégségbe sem.
2015. nov. 18. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!