Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Karikagyűrű, ötvössel készítte...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Karikagyűrű, ötvössel készíttetve, vitt aranyból olcsóbb vagy drágább?

Figyelt kérdés
Lehetséges az egyáltalán, hogy a gyűrűt konkrétan abból az aranyból készítsék amit viszünk?

2015. ápr. 9. 13:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lehetséges, mert egyszer anyukám is mondta, hogy be lehet vinni pl. ezüst gyűrűt, és csináltatunk belőle vmi fülbevalót, vagy amihez elég éppen az anyag :)
2015. ápr. 9. 13:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Pesze,hogy olcsóbb az arany árával.Mi így csináltattuk,és lejött az összegből 150.e ft ami a bevitt aranyak ára volt,így fizettünk a két karikagyűrűért és az egy kísérőgyűrűért 98 e ft-ot.
2015. ápr. 9. 13:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

98-150 ezer Ft 3 darab gyűrűért? :O

Azt hittem ezek olcsóbb dolgok, ha szolidan alakítjuk.

Milyen gyűrűk azok?

2015. ápr. 9. 13:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha te adod az aranyat, akkor fazonárat kell csak fizetni, és a vitt arany súlyának 10 %-át feldolgozási veszteségként számolják el. És egyáltalán nem biztos, hogy a TE aranyadat használják kizárólag. Nekem egy elég hosszan magyarázták el, hogy be kell állítani a karátot, ahhoz különböző, és nem csak egy ügyféltől származó anyagokat használnak, a tégelyek felfűtése miatt sem egyenként olvasztanak stb. De menj be egy ékszerészhez, ott ennél pontosabban elmondják.
2015. ápr. 9. 13:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én most nagyon benne vagyok ebben a témában, mert az elhunyt édesapám karikagyűrűjét szeretném felhasználni a mi gyűrűnkhöz, de én konkrétan azt a gyűrűt, annak az anyagát szeretném, ha bele tennék a miénkbe. Ez így sajnos nem megoldható, legalábbis azoknál a helyeknél nem, ahol eddig érdeklődtem (se ékszerbolt, se ötvös nem vállalja), mivel ez esetben azt a mindössze pár gr aranyat kellene felolvasztania (gyűrű esetében kb 4 gr-ról beszélünk). Ennyit nem olvasztanak, ennyiért nem éri meg nekik felfűteni az üstöt. Ha mégis te vállalod, hogy több munkadíjat fizetsz, hogy hajlandóak legyenek felolvasztani, akkor megteszik, de nem fognak bele jelet rakni, mivel csak abba teszik bele a jelet, amit ők maguk újra ötvöztek és bizton tudják állítani, hogy annyi karátos, amennyi. Ettől még az arany arany marad, csak pl ha később valami miatt el akarod adni (nem feltétlenül válás, hanem mondjuk eltörik, vagy egyikőtök elveszíti és ezért új párt szeretnétek venni), nem lesz könnyű és ha sikerül, akkor csak nagyon áron alul. A másik lehetőség, hogy beolvasztják, ahogy szokták: fognak egy rakás arany cuccot a tiéddel együtt és bedobják az üstbe és összeolvasztják őket, majd abból az üstből merítik a ti gyűrűtökhoz az aranyat. Kb, mintha egy lavór vízbe cseppentenél még egy csepp vizet és abból merítenél egy bögrével...

A vitt arany ára úgy néz ki, hogy ötvösnél, ha tőle vásárolsz, akkor olyan 10-12 ezer ft-ért adják/gr, ha te viszed, akkor ugye bár nem kell anyagárat, csak munkadíjt fizetned. Ha nem az ötvöshöz adod be, hanem zaciba, akkor ott olyan 4-5 ft-ot adnak/gr. Egyébként 2 db masszív gyűrűhöz nagyjából 12-13 gr arany kell.

2015. ápr. 9. 13:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok, bocsánat, az arany mennyirége természetesen függ attól is, hogy milyen az ujj méretetek. Nekünk keskeny ujjaink vannak, így nekünk 12-13 kell hozzá, de ha nektek vastag, akkor lehet, hogy több kell. Az ujj méretet meg kell mondani az ötvösnek, aztán ő kiszámolja, mennyi arany kell. A 10% veszteség pedig a polírozás, reszelés, vésés miatt van.
2015. ápr. 9. 13:39
 7/11 A kérdező kommentje:

5-ös, ez elég átfogó volt! :) Mi is szülők gyűrűjéből szeretnénk csináltatni, és nem adnánk be zaciba.Majd megérdeklődöm az ötvösnél hogy befűti-e azt a kemencét!

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2015. ápr. 9. 14:07
 8/11 anonim ***** válasza:

#3as.Ez két hagyományos karikagyűrű,azt hiszem 5 mm-es,vagy 6-os,domború,a kísérőgyűrű pedig egy ehhez hasonló gyűrű,csak egy nagy kővel :

[link]

2015. ápr. 9. 14:09
 9/11 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok. Egyébként én végül is beletörődtem, hogy nem fogom tudni ezt így megcsinálni, mert ha bele gondolsz, ki tudja, hogy valóban kínlódni fog-e vele az ötvös? Lehet, hogy kivesz a fiókból egy tömb aranyat, aztán azt mondja, hogy "tessék, ez 100%-ig a te hozott cuccod".

Már csak azért is kétlem, mert (bocsánat, én senkit nem akarok elszomorítani ezzel, de tény...) egy barátom temetkezési vállalkozónál dolgozik és hamvasztani is szoktak. Ő mondta, hogy ne higyjem, hogy az urnában 100%-ig az van, akire gondolok, nincs nekik idejük lemosni a tepsit, lesöpörnek róla egy keveset, aztán megy vissza a tepsi úgy, ahogy van egy másik delikvenssel. :(

Ennyi erővel az ötvös se fog egy gyűrűt bedobni az üstbe, még akkor se, ha váltig állítja, hogy úgy volt. Még külföldön csak-csak el tudom képzelni, hogy adnak annyira az ügyfél kívánalmára és az adott szavukra, hogy megteszik, de a magyarokból nem nézem ki. Seftes egy társaság a magyar... Látom magam előtt, ahogy az ötvös fogja a gyűrűt és másik 5 kiló mellé bedobja az üstbe, miközben az orra alatt mormogja, hogy "apád fszát variáljál, arany-arany, nem mindegy?". Én minden esetre így is kénytelen leszek beadni apukám gyűrűjét, mert anyag árban 40 ezret ér és sajnos, ha nem válok meg tőle, nem lesz pénzünk gyűrűre :( Úgy fogom fel, hogy ez az apukám nászajándéka nekünk.

2015. ápr. 9. 14:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Azért érdeklődök, hátha sikerül valahogy megoldani!Nekünk is a pénz miatt van szükség erre.Nem mindegy hogy az ember 50-et fizet vagy 150-et egy gyűrűért...
2015. ápr. 9. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!