Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőn köszöntőt kéne mondanom, hol találok valami jó köszöntő szöveget a neten? Vagy van valami ötletetek mit mondjak?
Hát szerintem a jó beszéd 1.) őszinte 2.) jószándékú és kedves 3.) természetes 4.) nem bánt meg senkit, vagy nem okoz senkinek kínos másodperceket 5.) nem túl hosszú.
Ezeken a határokon belül viszont gyakorlatilag bármit mondhatsz. Ha te fogalmazod meg, hogy mi az, amit kívánni szeretnél nekik, vagy jó tanácsot adni, az azért jobb, mint egy netről letöltött szöveg, mert a szívedből jön, és mert pont rájuk szabott!
Vannak olyan oldalak, amiket keresel egyébként, csak fizetős a legtöbb. Angolul sok van, de már magyarul is létezik egy-kettő. Olyan is van, hogy profi szövegírók személyreszabva megírják neked.
Angolul a "wedding speech" vagy "wedding toast" szót írd be a keresőbe, magyarul pedig azt, hogy "esküvői köszöntő". Lesznek találatok.
De én változatlanul azt javasolnám, hogy fogalmazd meg Te egyszerűen, amit gondolsz róluk, amit kívánsz nekik.
Én is azt javaslom, hogy Te fogalmazd meg a köszöntőt, amely személy szerint a fiatal párnak szól, és nem valami "sablon duma".
Én nem is értem, miért nem divat nálunk köszöntőt mondani... Amerikai filmekben látni, hogy a barátok, rokonok mind szólnak egy-egy jó szót a párhoz, olyakor viccesen megfogalmazva.
Azért a szerkezetre figyelj, például:
1. megszólítás (rokonok, család, házasulandók)
2. örömöd kifejezése az esküvő kapcsán
3. húgoddal vagy párjával kapcsolatos néhány (nem ciki) emlék felidézése (tehát amik pozitív színben tüntetik fel őket, akármilyen getymók is a valóságban :) )
4. lezárás jókívánságokkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!