Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi itallal számoljak?
120 fős lesz a lakodalom.
Ebből körülbelül 10 gyerek.
És 20 férfi aki nagyon sokat iszik.
Amit szeretnénk: Házi pálinka, Jégermájszter, Whisky, Krémlikőr, sör, bor
És mindenféle üdítő.
Augusztusi lakodalom lesz.
Miből mennyire számoljak?
"20 férfi aki nagyon sokat iszik"
Tudni kellene, hogy ez mit jelent. Nekem van ismerősön (nem vicc!), söröskorsóból issza a whisky-t!
Tudni kéne, hogy a többség mennyit iszik. Én szerintem átlagosnak számítok (nőben), nyári esküvőn 4-5 pohár sörnek megfelelő lájtosabb italt, 2 rövidet, 2 pohár pezsgőt ittam délutántól hajnali négyig. Augusztusban meleg lesz, sör fog bőven fogyni.
Viszont a választékot átgondolnám. Krémlikőr gondolom a nők miatt, de eddigi esküvői tapasztalataim szerint (vendégként) a likőr nem igazán fogy, aperitifnek isznak egyet esetleg, de aztán kaja mellé nem illik, főétel után sütik, majd torta senki nem akar ennyire édeset inni. Én olyan rövid italt ajánlanék, amit üdítővel lehet keverni: vodka, gin, bacardi. Tudom elvileg a whisky-t is lehet, de azt sokan még kólával sem szeretik, a vodkanarancs viszont általában működik mindenkinél, vodkaszóda citrommal, jéggel meg nagy divat mostanában és nem is édes. A meleg miatt is jobbak ezek szerintem.
Hááát a nagy ivók. Ha az én családom egyes tagjaival számolsz, rájuk fejenként egy üveg rövidet és 5 sört számolhatsz... De lehet ennyire azért nem nagy ivók :D
Amit én ittam egy esküvőn, az kb fél-egy üveg pezsgó 3-4 pálinka volt és min. egy liter üdítő, de lehet, hogy kettő (víz, kóla, fanta, ami épp kéznél volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!