Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti megsértődnétek?
A gimiben a mi osztályunk nagyon összetartó volt, 7-en voltunk lányok, és a mai napig összejárunk (ha tehetjük), bár az ország minden pontjára jutott belőlünk, így személyesen keveset tudunk találkozni, de ha hazalátogatunk, akkor próbáljuk úgy alakítani, hogy összejöjjön a randi, egyébként pedig e-mailben, telefonon, fb-on tartjuk a kapcsolatot. Most vagyunk 26 évesek, eddig egy esküvő volt, amin ott voltunk mindannyian, nyilván, mert anyagilag megtehették, hogy a nagy baráti társaság is jelen legyen mind a két fél részéről. Ez szuper volt, mindenki jól érezte magát.
Most karácsonykor fb-on vettük észre, hogy az egyik barátnőnket eljegyezte a párja (kiírták), persze gratuláltunk, és örültünk...majd január elején azt láttuk, hogy összeházasodtak! Szintén fb-ról értesültünk, az esküvői kép és a névváltoztatás elég árulkodó volt. Ez pedig mindegyikőnknek tök rosszul esett...nem az, hogy nem volt lagzi, meg, hogy nem lettünk meghívva és "zabáltatva", de, hogy legalább egy körüzenetben, vagy bárhogy a tudomásunkra hozza, hogy "Csajooook, képzeljétek férjhez megyek!!!!!!" azért az jól esett volna...oké, hogy kiírta fb-ra, és ott láttuk, de azért valljuk be, ott több 100 ismerőse van az embernek, és tök személytelen az egész...
Ti, hogy reagálnátok erre? Hülyeség ezen megbántódni?
Azért nekem is rosszul esne, hogy akit barátomnak tartok nem közli velem a hírt -ha még nem is hív meg- szóval...
amúgy azt hogy párom húgát eljegyezték kb fél év járás után egy távkapcsolatban, mis is fb-ról tudtuk meg.... nekem ez is rosszul esett, szerintem családdal és azokkal az emberekkel akik elvileg fontosak illik személyesen közölni az ilyet.Azóta se tudom hogy kérték meg a kezét, mert nem mondta, én meg direkt nem kérdeztem rá ezek után... de az a lényeg, hogy több száz fb ismerős gratulált nekik. Van akinek ez a lényeg kedves kérdező... amúgy a többiek mit szóltak hozzá?
A többiek is zokon vették...főleg, hogy volt olyan, akivel évekig egy albérletben lakott az egyetem alatt, az a barátnőnk, akinek az esküvőjén ott voltunk szintén megbántódott, hisz ő sem gondolta volna, hogy így szerez majd tudomást a dologról...
Az eljegyzés után egyébként kérdeztük, hogy tudják e már mikor lesz az esküvő, vagy még nem tervezték e meg ennyire pontosan, és akkor azt a választ kaptuk, hogy még nem kezdtek el szervezni semmit...így nyilván nem gondoltuk, hogy rá két hétre esküvő lesz.
És tudjátok én tökre megértem és elfogadom, ha a pénz miatt nem volt megoldható a nagyobb banzáj...én is még bőven ez előtt állok, és fingom sincs mi lesz akkor, hogyan alakul majd az én "nagy napom"...tehát nem a meghívás elmaradását nehezményezem, hanem azt, hogy annyiba sem nézett minket, hogy egy közös csoportban, vagy egy körüzenetben értesítsen bennünket...ez egy gesztus, és körülbelül két perces elfoglaltságot jelent...sőt fokozom, még az is belefért volna, hogy azt írja:
"Csajok, férjhez mentem!!! :) Tudom hirtelen jött, kicsit össze-vissza vagyok, nincs időm többet írni, de minden oké, nagyon boldog vagyok, és ha lesz időm megírom a részleteket, puszika!"
Ennyi...és senki nem érzi magát egy elhanyagolható, felesleges, esetlegesen szar barátnak...
Többen írták, hogy lehet azért nem szólt, mert kellemetlennek érezte volna, hogy szól, de nem hív meg bennünket.
Erre az a válaszom, hogy pont a tizenéves barátságnak köszönhetően nyilván tisztában vagyunk azzal, hogy nagyjából, kinek milyen az anyagi helyzete, épp ezért nem is értem, hogy az miért okozott volna kellemetlenséget neki, hogy elmondja nem tud meghívni minket...senki nem várta volna el ezt! De azt, hogy írjon egy két soros üzit, azért azt igen...és nem gondolom, hogy ez gyerekes megközelítése lenne a témának! A családot nem választhatjuk meg, de a barátainkat igen, és ha én valakit a barátomnak választok, akkor annak szólok, ha férjhez megyek, akkor is, ha nincs lehetőségem meghívni. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!