Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldről szervezzük az esküvőnket. Mit mikor érdemes intézni?
2016 nyarán szeretnénk esküdni Magyarországon. Kihelyezett esküvői szertartást szeretnénk, amit a lakodalom helyszínén tartanánk. Mit és mikor érdemes intézni szerintetek? E-mailben sok mindent meg lehet kérdezni, de a hazalátogatásaink száma véges (addig maximum kétszer megyünk haza), így a személyes intézkedés nehézkes lesz.
A helyszínnek írtam, ha minden jól megy az első hazalátogatásunk alatt (márciusban/tavasszal) le is foglalózzuk előre.
A meghívó szövege mellé (szülők/nagyszülők személyesen kapnak meghívást, de a többi rokon esetében ez nem megvalósítható, postázzuk) "tájékoztatót", sőt "kérdőívet" is kiküldenénk válaszborítékkal, amiben kiválaszthatják, hogy csak a szertartásra, vagy a szertartás+lakodalomra is maradnak-e, és ha igen, hányan. (Mi mindenkit meghívunk a lagziba, akit a szertartásra is, de sok a kisgyermekes (addigra kisgyermekes) ismerősünk, aki nem biztos, hogy maradna mindkettőn.
Egyéb szervezési kérdésekben is várom a tapasztalatokat, kinek mikor hogyan sikerült? Időben szeretném elkezdeni, hogy valóban ne kelljen kapkodni, és ne legyen hátrány, hogy külföldön vagyunk.
Miért nem fogadtok szervezőt? Két alkalom nagyon kevés, és abból is valamennyi időt is nyilván inkább a családdal, barátokkal töltenétek. Nagyon strapás lesz két alkalomba besűríteni mindent.
Persze meg lehet oldani saját szervezésben is, de én tuti nem merném így bevállalni.
Ami még fontos kérdés, lesz-e egyházi szertartás? Csak mert a jegyesoktatást el kell végeznetek hozzá, ennek módját pedig le kéne egyeztetni az esketést végző pappal/lelkésszel még időben.
Nem lesz egyházi esküvő. Ugyanis egyházellenesek vagyunk. Ez nem összekeverendő a vallásellenességgel. A vallással semmi bajunk, sőt Istenben is hiszünk, az egyház intézményével van a probléma.
Én rendezvényszervezésben dolgoztam, pontosan tudom, mennyi munka egy program (bármilyen) megszervezése, és hogy azért milyen összegeket kérnek el. A barátnőm, aki szintén szakmabeli, akkorra kisgyerekkel lesz otthon (most terhes), nem terhelném vele. A többi barátnőm, akik szintén megbízhatóak és szakmabeliek, szintén kisgyerekkel vannak otthon, illetőleg szintén külföldre költöztek. Tehát akikkel dolgoztatnék, mert ár-érték arányban elégedett lennék velük, azok kiestek. Ezért maradok én magamnak, akit felbérelhetek. :D Persze ettől még sokan sok dologban tudnak segíteni, de az egész kézben tartása a miénk lesz.
Köszönöm a tanácsokat, jöhet a többi is. :)
mi is hasonlóan csináljuk, külföldről. 1 évvel előtte kezdtem el érdeklődni, fél évvel előtte dátum, helyszín, ruha, zenekar foglalás, anyakönyvi hivatalban "foglaltunk" az esküvő napjára időpontot (kihelyezett), most megyünk két hét múlva felvenni a jegyzőkönyvet az anyakönyvvezetővel. itt fontos: az esküvőt megelőző 30 nap és 6 hónapban lehet csak megtenni! igazából ez egy engedélyszeztetés.
fotóst is jó lett volna, de még nem sikerült találni senkit. most megyünk majd haza, remélem akkor. most rendeltük meg online a meghívókat is, akkor osztjuk majd ki.
ahol élünk, a páromnak is tudunk öltönyt nézni, cipőt, apróságokat.
viszont: amikor elkzdtem ezzel foglalkozni, a szolgáltatók nem vették konmolyan, mondván, hogy hol van az még.. így egyből kerestünk is mindig újat. nem egyszerű.
sok sikert!
Esküvőfotós vagyok. Általában azt javaslom a pároknak, hogy kezdjék el időben. Na, ezen Ti már túl vagytok, időben kezdtetek. A másik dolog, hogy állítsanak fel egy fontossági sorrendet. Az én célközönségem azok a párok akiknek a fotós a legfontosabb (vagy legalábbis eléggé fontos) de nyilván létezik ez a kör ruhával, tortával, zenekarral/DJ-vel, vőféllyel/CM-el és még lehetne sorolni elvégre nem vagyunk egyformák. Pont ezért azt szoktam mondani, hogy érdemes felállítani egy fontossági sorrendet és aszerint haladni a foglalásokkal és a szervezéssel. Ami kevésbé fontos azon lehet spórolni illetve változtatni ha másképp alakul, anélkül, hogy csalódás lenne, hiszen eleve kevésbé volt fontos. Írtam egyébként két blogbejegyzést is, amik bár a fotósválasztásra és a vele való együttműködésre vannak kihegyezve, azért más téren is tartalmazhatnak hasznos információkat. Ha érdekel (bárki akit érdekel) írj egy privátot és elküldöm a linkjüket!
Sok boldogságot és gratulálok az elhatározáshoz!
Szia!
Mi is külföldröl szerveztük az esküvöt, es mi is csak 2 alkalommal mentünk haza addig. Az elsö valaszolo leirta a lenyeget, szerintem az az egyetlen dolog, amihez szemelyesen jelen kell lennetek (legyen meg hozza minden papir, születesi ak, szemelyi, lakcimkartya). Mindenkeppen kerjetek a bejelentkezeshez is idöpontot idöben telefonon, mert az is siman lehet par het.
Mi is mindent magunknak szerveztünk, igaz, mi ket reszletben csinaltuk, nekünk a templomi fel evvel kesöbb volt.
Ha otthon akartok ruhat venni/kölcsönözni (ami gondolom nalatok is olcsobban jönne ki), akkor meg ahhoz is kell idöpontot kerni idöben, illetve a karikagyürüket is együtt akarjatok gondolom kivalasztani. Valamint, ha akarsz koszoruslanyoknak ruhat, es szamit, hogy mit vesznek fel, akkor van meg az is.
A helyszinre sem art legalabb egyszer elmenni szemelyesen.
Mas nem jut eszembe, amihez szemelyes jelenlet kell.
7-es, járják körbe az összes meghívottat, miközben az idő arra is karcsú, hogy az otthoni dolgaikat megszervezzék az esküvőig?:) Mikor mi szerveztük külföldről az esküvőnket legalábbis, akkor erre egyáltalán nem volt idő. Akivel amúgyis találkoztunk, annak személyesen adtuk oda, akivel meg fél évente-évente látjuk egymást, mivel külföldről ennyit lehet megoldani, ezt is csak jó esetben, azoknak postán küldtük ki.
Teljesen elfogadott, és bevett szokás ráírni a meghívóra, hogy visszajelzés kértek arról, hogy ki mire tud jönni, bár gondolom ezt a Kérdező is tudja.
Köszönöm a válaszokat!
7-es, az én részemről a nagyszülőkkel, szülőkkel és édesanyám testvérének a családjával tartjuk szorosan a kapcsolatot, velük személyesen fogunk találkozni. (Párom része más kérdés, de ő is hasonlóan van, mint én.)
Édesapám testvére, az ő lányaik a családjaikkal pedig az ország 3 különböző pontján laknak. Nem, nem fogom személyesen átadni a meghívót. Facebookon tartom velük a kapcsolatot, de te sem gondoltad komolyan, hogy ott írjak rájuk, hogy figyi, esküvőm lesz xy helyen-időben, eljöttök, igen, de jó és hányan aha várjál, feljegyzem...
Akkor inkább a szerinted ciki visszajelzős módszer egy kísérőkártyával (tájékoztató), amin a részletek vannak.
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek! :)
Mindenkinek ment a zöld, függetlenül attól, hogy egyetértek-e, vagy sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!