Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kreatív esküvői fotókon más...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kreatív esküvői fotókon más is észrevette már, hogy a szereplők sokszor előnytelen pozíciókban vannak?

Figyelt kérdés

Elég sok profi esküvői fotós munkáját láttam már és részt is vettem már kreatív esküvői fotózáson (bár egyelőre csak szemlélőként, koszorúslányként). Azt vettem észre, hogy ezek a fotók sokszor tényleg nagyon kreatívak, tökéletesek a színek, a fények, gyönyörű a háttér, de viszonylag sok képen egyszerűen a szereplőket előnytelen pozíciókban fotózzák. Pl. egy normális alkatú lánynak csomó képen tokája van, szemüveges menyasszony a szemüvege felett néz ki, hosszú orrú menyasszonynak csomó képen még hosszabbnak tűnik, pedig más pozíciókban sokkal előnyösebb.

Lehet, hogy teljesen el vagyok tévedve és a fotósnak nem az (is) a dolga, hogy az embereket a legelőnyösebben fotózza? Nem várhatom el, ha majd egyszer menyasszony leszek, hogy mielőtt kattint szóljon, hogy egy-egy póz, szög nem előnyös? (Elvégre nem vagyok modell, nem tudhatom, vagy előre kéne gyakorolni?)

2014. dec. 21. 00:13
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
A kreatív fotókat emeltem csak ki, de ez sokszor az összes fotóra igaz, csak mondjuk az esküvő közben már nincs idő beállított képeket készíteni így ott nyilván nem lehetnek ilyen igények.
2014. dec. 21. 00:16
 2/17 anonim ***** válasza:
91%

Nem jó fotósokat néztél. :) Az igazán jó fotós figyel erre is! Én nagyon nem vagyok fotogén fajta, de az esküvői képeinkkel teljesen elégedett vagyok. A fényképészünk kihozta a maximumot belőlünk. :)

Egyik ismerősöm, aki nem egy klasszikus szépség, elég éles vonalú orra és álla van, úgy nézett ki a fotóin, mint egy címlaplány. És nem a retus vagy a PS miatt, abszolút önmaga volt, csak egyszerűen jó szögeket talált a fotós.

Persze én is láttam már gyenge képeket, rengeteget. Amit tehetsz, hogy megnézed a referenciákat. Ha a honlapon lévők tetszenek, akkor személyes találkozón kérj a fotóstól teljes esküvői anyagot is megtekintésre, ami azt jelenti, hogy egy adott párról látsz több száz képet. Ez alapján már lehet dönteni, hiszen nem a 20 legjobbat látod csak a honlapon.

2014. dec. 21. 00:38
 3/17 anonim ***** válasza:
22%

Még mindig nem értem hova fizettek ki fotóst, 100K-ért.

Ez valami jó biznisz lehet, hogy ennyire hype-olják.

2014. dec. 21. 00:53
 4/17 anonim ***** válasza:
73%
Az a helyzet, hogy a fotózás egy roppant kényelmes, élvezetes és jól fizető munka, ezért baromi sokan csinálják. Vesznek / kapnak egy 150ezres gépet, lefényképeznek 2 felhőt meg 3 virágot, és már kész is a "hivatalos fotós vagyok" oldal, és ők már onnantól kezdve profinak érzik magukat. Szép fényeket és színeket könnyű csinálni, mert az a gépen múlik, illetve a programon, amivel utólag felturbózzák a képeket. A szereplők beállítása viszont sokkal komolyabb munka, érzék, tehetség és türelem kell hozzá, ami a legtöbb ilyen önjelölt profifotósnak nincs. Olyat is ismerek, akinek egyáltalán eszébe sem jut fényképezés közben, hogy esetleg az alanynak máshogy kéne állni, másfelé kéne fordulni, és az ő képei is szörnyen előnytelenek lesznek mindenkiről, hiába a szép színek és a háttér. Pedig mindent el lehet takarni, egy jó fotós lefarag rólad 20 kilót, magasít 20 centit, ha kell, és nem a tokádat vagy az orrodat fogja kiemelni. Gyakorolni nem igazán tudsz, de akár tükör előtt is próbálhatod, hogy milyen pózok állnak jól, mit kell eltakarnod, mit nem. De inkább jó alaposan válogasd meg, hogy kit választasz majd az esküvőre, mert sok a kontár. Ma már a többségük munkáit végig lehet nézni a face-en, csak olyat válassz, akinek minden képe tetszik, és rá tudod bízni magad, mert esküvői fotózásod csak egyszer lesz az életben. Remélhetőleg. :)
2014. dec. 21. 03:03
 5/17 anonim ***** válasza:
38%

Ja, vesznek egy komoly gepet lefotoznak 2 felhot, meg 3 utcat, berakjak fekete-feherbe, facebook oldal Keresztnev Vezeteknek Photo es kesz az onjelolt fotos.

Van facen egy srac, en annak a bemutato munkajatol a foldon fetrengtem. A youtube video csak megkoronazza a kepeket, de konkretan van olyan foto ahol ugy fotozta le a baratnojet, hogy a csaj derektol lefele nincs benne a kepben. xD Az effektek emelle csak meg fergetegesebbek.

Nekem amugy mar paran mondtak mar, hogy fotoznom kene. Jo kis pozokat csinalok, egy-ket erotikus kepemmel itt mar volt, hogy meg is gyanusitottak, hogy a netrol szedtem. :D De nem, photoshoppolni se tudok, mondtam hogy nezd meg a top hatarol painttel van leszedve a reklam. :)

A kerdesed viszont teljesen jogos. En is felek, hogy xar lesz a fotos, ha eskuvore kerul a sor, mondjuk lehet lexarom mert kulfoldon eskuszom, de en attol is falnak megyek, amikor en valakirol jo kepeket csinalok, a masik viszont nem tud jokat rolam loni, mert pl. terdtol lefele le vagyok vagva a Big Ben elott, a London Eye-t nem tolja a kezem, hanem van kozte egy lyuk. En meg kozben qurva jo kepeket csinalok rola egy sima telefonnal. :/

2014. dec. 21. 05:10
 6/17 anonim ***** válasza:
60%

Gyakran nem csak a fotóson múlik a dolog. Lehetsz te a legjobb, legkreatívabb fotós, ha a pár épp előtte kapott össze és az egész fotózást unottan, a fotós kéréseit figyelmen kívül hagyva csinálják végig. Ettől függetlenül való igaz, hogy sok kreatív kép más fotósok képeinek lemásolásával készül, így nagyon fantáziadúsnak, kreatívnak tűnik, csak az eredeti képen szereplő párnak jól állt az a póz, a kérdéses párnak viszont nem. Ezt viszont a másoló fotós nem fogja észrevenni.

Valaki említette a 100k Ft-os árat fotósra... nos, aki 100k-ért bíz meg fotóst, az még a másoló fotósok alatti kategóriát fogja kapni, ahol az előnytelen beállítás lesz a legkisebb probléma :)

Úgyhogy kb. ez az a dolog, amiért 2x (vagy többször) annyit kell fizetni egy jó fotósnak, mint egy átlagosnak. Ez jobbára csak a fotózás után derül ki, de akkor már késő bánat...

2014. dec. 21. 09:01
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Akikről írtam, mindnek van valamilyen végzettsége, bár nem tudom ez mennyire számít, gondolom itt is vannak fokozatok.
2014. dec. 21. 10:51
 8/17 anonim ***** válasza:
80%
Az, hogy valaki elvégez egy tanfolyamot, nem sokat számít. Mint minden téren, itt is az egyéni célok, ambíciók megléte, illetve a rátermettség számít. Ha valaki elvégez egy iskolát, de évekig nem fordít időt, energiát, pénzt arra, hogy folyamatosan képben legyen az újdonságokkal, az lemarad a szakma élbolyához képest. A tanfolyam csak az alapokat adja, amire vagy van elhivatottsága építkezni vagy nincs. Ez utóbbiak lesznek a kóklerek.
2014. dec. 21. 10:55
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már írták, sok az önjelölt fotós, amivel nem lenne baj, csak sokan nem megfelelő önkritikával kezelik a szakmai kérdéseket, így a saját hozzáértésüket sem. Lehet, hogy egyik-másik terület megy is nekik, de attól, hogy szép tájképeket, sport vagy természetfotókat készít, még nem biztos, hogy esküvőt, modelleket is jól tud fotózni. Még ha a modellkedni vágyó, pózolni szerető barátnőkről tud is valaki klassz modellfotókat csinálni, az sem jelenti feltétlenül azt, hogy esküvőn egy pózolni nem szerető, fotózást nem szerető átlagemberrel is tud mit kezdeni. Főleg, ha nincs annyi ideje rá és nincs hatása bizonyos körülményekre.

A fotós iskolákkal majdnem ugyanaz a helyzet, mint a vezetés oktatással. Attól, hogy valakinek van jogsija, még nem biztos, hogy jól vezet. Sőt még csak az sem garantált, hogy tud balesetmentesen vezetni. A fotósok meg (általában) nem veszélyeztetik mások életét, mint a sofőrök, így a sulik sem olyan szigorúak, inkább a kellemes élményekre mennek, hogy másnak is ajánld őket, mint arra, hogy megbuktassanak (még ha indokolt volna is), ezért aztán könnyebben adnak papírt. Attól, hogy valakinek van fotós végzettsége, sajnos még egyáltalán nem biztos, hogy tényleg ért is a fotózáshoz, vagy hogy annak minden területét egyformán jól műveli. Cserébe viszont legalább az sem biztos, hogy valaki iskolai papír nélkül nem tud jó képeket készíteni, úgyhogy csak a végeredményt érdemes nézni.

Az egyetlen dolog, amire hagyatkozni lehet a fotósokkal, hogy mielőtt rábízod az esküvőd fotózását, megnézed lehetőleg több féle esküvőn készült képeit, hogy ott milyen képeket készített korábban és megpróbálsz abból következtetéseket levonni. Meg persze az ismerősök tapasztalatai sem ártanak, ha van ismerősöd, akinek nagyon szép képeket csinált és nem ismersz olyat, akinek vacak fotókat, az talán már bíztató. Sajnos ez sem minden esetben garancia, mert ha valaki nem ért igazán hozzá, akkor lehet nagyon hullámzó az eredmény. Néha "elsül a keze" és nagyon jó képeket csinál - nyilván ezekkel fogja reklámozni magát - közben, ha nem olyan ideálisak a körülménye, nincs annyira jó napja, peche van, akármi egyéb befolyásolja, akkor meg lehet, hogy vacak képeket csinál, amiket nyilván nem fog mutogatni a referenciái között, így a hullámzást nem látod, csak a legjobbakat. Ezt segíthet kiszűrni, hogy egyre több fotósnak szokása a honlapjára, vagy legalább Facebookra feltölteni minden esküvőből valamit. Náluk azért látszik a folytonosság.

Sajnos állítólag olyan kontárok is vannak, akik még csak nem is a saját legjobb képeikkel hirdetik magukat, hanem más fotósok képeit lopkodják el referenciának. Ez sajnos mindennek a legalja.

2014. dec. 21. 11:54
 10/17 anonim ***** válasza:
59%

Koszonom a leszavazast a sok "profi fotosnak".

Nem vagyok kontar, nem hirdetem magam £100-ert "studiofotokat" a kis londoni szobambol, mint pl. az a "fotos srac". En csak erzem, hogy mindk hova kene kerulnie egy kepen. A sracnak a studiofotoi kozott is volt par amiben csak terdtol felfele volt benne az alany meg ilyesmi.

De sokan nem erzik hogy hogyna kell fotozni, ezert volt halal idegesito, amikor Londonban csupa klassz kepet csinaltam egy ismerosomrol, o viszont nem tudott rolam. Mondvan nem tud ugy fotozni, hogy en is meg a BigBen is bennelegyen a kepben. Aztan megmutattam hogy lehetseges a dolog, csak mas szogbol kell loni a kepet.

2014. dec. 21. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!